Sonntag, 30. Dezember 2018

Joulu Suomessa

Ihana kummipoikamme kutsui meidät jo toista kertaa joulun viettoon Lappiin ja onneksi lähdimme, vaikka vähän epäilin miten tuo kämppäkaveri selviää polvivammansa kanssa. Selkäleikkauksen takia hän ei saanut kantaa mitään, mutta siitäkin selvittiin, kun meillä oli vain yksi matkalaukku, jota minä kannoin tai siis vedin lumessa perässäni.
Matka alkoi pienellä stressillä, kun Helsingin lentokentän pitkissä ja jyrkissä rullaportaissa takana olevan miehen kova matkalaukku karkasi yhtäkkiä alas meitä kohti ja paiskaantui liukuportaita alas milloin vasemmalle milloin oikealle, aina vain vauhtia lisäten ja olin aivan varma, että se osuu meihin, kun sen kulkua ei voinut millään arvata ja tietää millä reunalla seistä, mutta onneksi siinä välissä oli vielä yksi fiksu mies, joka reagoi oikein ja sai laukun kiinni. Siinä olisi voinut käydä pahastikin.
Ensimmäinen päivä oli annettu sukulaisille ja kävimme mm. komeassa Oodissa, todella näkemisen arvoinen paikka ja jännä arkkitehtuuri. Vaikka mukana oli todella vilkkaat ja äänekkäät pikkupojat, heidän huutoaan ei kuulunut kaikkialle eli akustiikka on tehty oikein. 


Tuomaan markkinoillekin  menimme, polvivammainen Allumies kulki ratikalla, me muut kävelimme. Pojat halusivat välttämättä karuselliin ja siinä sitten värjöteltiin kovassa viimassa ennenkuin tuli heidän vuoronsa. Jonolaisia viihdyttämässä oli mm. Elsa.



Jäätyneitä käsiä voi hyvin lämmittää Kappelin glögillä ja sieltä on aina kauniit näköalat ulos.


Seuraavana aamuna olikin sitten jo aika lentää Kittilään, täpötäydellä Finnairin koneella, jossa oli paljon erimaalaisia turisteja. Kummipoika oli kentällä vastassa ja pääsimme helposti mökille. Tai mökki on vähän väärä nimitys tuolla 250 neliön luksustalolle, jossa oli hyvin tilaa meille kahdeksalle aikuiselle ja kolmelle lapselle (3,3 ja 8v).


Talo oli aivan lähellä Iglu-hotellia ja kävimme vähän kurkkimassa. En taida olla valmis maksamaan 600 euroa yhdestä pienestä huoneesta, varsinkin kun ei ole varma näkyykö revontulia. Me emme esim. nähneet taaskaan niitä.


Päivistelin kaiket päivät noita muuttuvia värejä, milloin tummemman, milloin vaaleamman sinistä ja sitten pastellivärejä, uskomattoman kaunista.



Keittiön ikkunasta näkyi yksi laskettelurinne.


Tämä näkymä olohuoneesta on kuin taulu.



Joskus ikkuna oli näinkin värikäs, kun siihen heijastui sisältä lamppuja ja takkatuli, jota poltettiin joka päivä.




Kävimme lasten kanssa katsomassa poroja ja kelkkailemassa ja jotkut aikuisista hiihtivät, laskettelivat, lumilautailijat. 3v tyttö lumilautaili, mutta samanikäinen serkkupoika ei ollut kiinnostunut. Kun setä ehdotti, että jospa lainattaisi lauta, jonka päällä  hän voisi seistä, hänellä oli oitis syy miksi se ei käy: "ei kiitos, katkaisin jalkani kun törmäsin autoon, se on tosta poikki" (näytti kohtaa polven alapuolelta). Äitinsä epäili, että Pekka Töpöhännässä olisi ollut joku tuollainen tapaus, kun ihmettelin, mistä kaveri keksi niin nopeasti hyvän syyn olla hiihtämättä, cute♥, kolmevuotiaat on ihania.



Joulukuusikin meillä oli, tässä sitä koristellaan.


Ja tietenkin meillä oli myös oikea joulupukki, joka tuli oikein poron kanssa eikä vaan minkä tahansa poron vaan valkoisen poron kanssa.


Oli kyllä niin hieno joulu kuin olla ja voi, kaunis asunto, hyvää ruokaa, meille tärkeitä ihmisiä, söpöjä lapsia ja Lapin lumoa, Jos en ennen niin ainakin nyt ymmärrän sen Lapin kuumeen.

Last but  no least: meillä oli ainutlaatuinen tilaisuus käväistä blogiystävä Helenan loma-asunnolla. Saimme kummipojan Volvon lainaksi ja hurauttelimme 40 km lumista tietä tai ei sitä kyllä hurauttelemiseksi voi sanoa, kun itse pidin koko ajan kauhukahvasta kiinni, kun pelkään niin talviajoa, mutta mies ei ollut moksiskaan hommasta ja navigaattori neuvoi tien. Kiitos Helena, oli kiva käydä ja kiitos herkullisesta ruoasta.
Tässä kuvakaappaus Helenan paratiisista, takana Pallastunturi.


16 Kommentare:

  1. Todella ihana Suomi-loma teillä ja ihania talvisia kuvia.TOivottavasti polvivamma paranee hyvin.
    Minulta on vielä jäänyt ymmärtämättä tuo Lapin taika; olen ollut siellä vain kesällä,enkä vakuuttunut,mutta tunnen 2 ihmistä jotka vannoivat etteivät ikinä palaa SUomeen asumaan , ja molemmat asuvat nyt Lapissa...
    Oodi oli melkein valmis kun olin Helsingissä,mutta palasin takaisin ennen kuin se avattiin. No ensi kerralla sitten. Oikein hyvää tulevaa vuotta Allu.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Oodi kannattaa nähdä ja kesällä on varmaan kahvilan terassi pidetty paikka.

      Löschen
  2. Mikä uskomaton joulusatu♥ Voiko joulunviettoon parempaa paikkaa löytyä, en oikein usko!

    AntwortenLöschen
  3. Teillä oli kyllä varmaan aika lähelle täydellinen joulu. <3 Lappi on talvella niin kaunis! Mitkä värit ja valot. Kyllä minunkin pitäisi ehkä uskaltaa joskus vielä talvella Lappiin. Ja teillä taisi käydä se ihan oikea Rovaniemen pukki. :-)

    AntwortenLöschen
  4. Ihania kuvia! Ei törmätty Oodissa eikä markkinoilla. Tai mistäs sitä tietää, kun olet luultavasti muuttunut sitten tuon kuvasi!!!!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Olisin ehkä tunnistanut sut, harmi, ettei törmätty.

      Löschen
  5. Kaamos onkin kaunista. Lumi ehti tulla Lappiin ja Helsinkiin viime tingassa jouluksi, mutta ehti kuitenkin.Rupesin miettimään erästä sääennustussivustoa lukiessani sellaista sääilmiötä, että aurinko Kittilässä laski tänään klo 12:28, vaikka ei noussut ollenkaan, mutta jo keskiviikkona se olisi taivaalla 1 t 11 min ja perjantaina 1 t 36 min. Onnea uudelle vuodelle.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Hyvää uutta vuotta sinullekin, kiva kun kommentoit.

      Löschen
  6. Hienoa oli nähdä teitä täälläkin päin Eurooppaa! Oli tosi kivaa, että kävitte ja sääli, että silloin ei ollut kaikista kirkkain ilma. Revontulia on näkynyt vain kerran tämän pariviikkosen aikana, jonka olen ollut täällä.
    En ehdi nähdä täällä aurinkoa ollenkaan, kun se tulee tänne pohjoisosiin näkyville vasta vajaan viikon kuluttua.
    Hyvää vuoden jatkoa!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Tosi kiva, että onnistui tapaaminen, mutta yhtä täällä harmittaa, ettei nähnyt revontulia.

      Löschen
    2. Kun reposia näkyi, te olitte jo Kölnissä!

      Löschen
  7. Kylläpä oli kaunis joulu teillä.
    Me vietimme joulun Helsingissä, mutta onneksi täälläkin sentään oli maa valkoisena ja paljon jouluvaloja. Emmekä törmänneet mekään. Tai ainakaan tunnistaneet toisiamme, Saaran kommenttia lainatakseni.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Vaikka kaikki sanoo, että olen ihan samannäköinen kuin vanhoissa kuvissa.

      Löschen
  8. Nyt olen taas Bloglovinissa ja otan tässä kiinni muiden joulut ja Uudet Vuodet:).

    AntwortenLöschen