Mittwoch, 19. Dezember 2018

Synttärikeskustelua

Eipä aina ole jousimiehellä niin hieno synttärisää kuin tänä vuonna. Aamulla piti ulos astuessa ottaa kuva naapurin omenapuun rippeistä, kun oli niiiin sininen taivas.


Kävimme brunssilla ystävien ja kyllä kelpasi ruoka. Tarjolla oli mm. Egg Benedict,
Rudolph-sämpylä riistabratwurstin ja paistetun kananmunan kanssa (nimenantajanan Rudolph the red nosed reindeer), hanhileipää punakaalisalaatin kanssa ja kotitekoista corned beefiä.

Kaikki todella hyvää, mutta aterian highlight oli jälkiruoka, X-mas pancake piparimurujen kanssa, taivaallista.


Polvivaivainen kaverini lähti autolla kotiin ja minä kävelin vielä muutaman askeleen kaupungilla ja katselin joulunalustunnelmaa.


Sivuutin myös yhden kaupungin joulutoreista, mikä hieno pumpulipilvinen taivas sielläkin oli!


Juttelimme brunssilla syntymäpäivälle sopivasta teemasta: minne kukakin haluaa tulla haudatuksi. Minun haudalleni ei tule kukaan koskaan käymään joten tuhansia maksavaa hautapaikkaa ei kannata ostaa, varsinkin kun se pitää täällä ostaa 25-30 vuoden päästä uudestaan, muuten se hävitetään. Oikeastaan tuhkani voisi sirotella Itämereen, sinne puoliväliin Saksaa ja Suomea. Naimaton ja lapseton tuttavamme on päättänyt haluta tuhkauksen, mutta jotta hänestä jäisi jotain muistoa, hän on ostanut tuomiokirkon sivuoven edestä tähden. En tiennytkään, että siellä on jonkinlainen Hall of Fame ja kävin katsomassa:


16 Kommentare:

  1. Oi mitkä eväät! Mikään missä on piparimurua ei voi olla pahaa. :-)

    Minä olen myös ajatellut, että tuhkani voisi sirotella mereen. Pitääkin muistaa sanoa asiasta ajoissa läheisille, jos tässä vaikka kuolla kupsahtaa.

    AntwortenLöschen
  2. Olen käynyt Friedwldissa (uurnametsässä?) erään tuttavan hautapuun juurella. Minua viehättää ajatus siitä, että tuhkani haudataan metsään. Sopii suomalaisen identiteettiin.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Ystäväni haudattiin Friedwaldiin, siellä on vain kyltti jossa nimi eikä sinne saa viedä mitään kynttilöitä eikä nallekarhuja. Anoppilaisten haudan vieressä on romaanien hauta ja se on täynnä pehmoleluja sun muuta.

      Löschen
  3. Olipas herkut ja puheenaiheet. Minut voi haudata mahdollisimman halvasti. En ole ikinä ymmärtänyt niitä tammiarkku-tyyppejä. Tammiarkku mädäntyvälle lihalle?

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Mekin ihmeteltiin yksi lähes 90v rouva kuoli ja lapset, joilla on todella vähän rahaa, ostivat kaikkein kalleimman arkun ja kalliita kukkalaitteita. Mietin usein, että olisiko heidän äiti tuollaista vaatinut.

      Löschen
  4. Nam mitä brunssiruokia:)
    Onpas hieno idea nuo tähdet kadulla.

    AntwortenLöschen
  5. Minä haluan tulla myös tuhkatuksi ja on eräs paikka maailmassa, josta toivon tulevani tirotelluksi taivaan tuuliin, minä tai A, toinen meistä tekee sen ensin lähteneelle, jos vain mahdollista. Sitä ei ole älytty miettiä miten toinen sitten... Mutta hautakiveä en toivo saavani. Olisi hyvä, jos voisi tulla tuhkatuksi pahviarkussa.

    Anteeksi, että kommenttini on näin tuhkapainotteinen. Hyvää joulua sinne, olisi mukava joskus tavata oikeasti, monta kertaa on ollut jo aietta ja viistetty likeltä.

    AntwortenLöschen
  6. No onkos tullut kesä nyt talven keskelle....soi heti päässäni, kun katselin sinisiä taivaskuvia. Oli meilläkin tänään kaunista, maassa on hiukan lunta ja aurinko yritti paistaa.
    Tuhkaus minullekin, kiitos! Esim. tänne. Sama täällä, hautapaikat eivät ole ikuisia, ne on lunastettava, jos ei halua niiden häipyvän.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Kotipaikkakunnallani on myös muistolehto. Täällä Saksassa on vähän omituista, että ne ei kai välttämättä anna tuhkaa omaisille vaan hautaustoimiston pitää huolehtia, että se tulee johonkin maan sisään tai järjestää kalliin mereen sirottelun. Taidan mennä sitten aikanaan Hollantiin, siellä on kaikki helpompaa.

      Löschen
  7. Tuhkaksi täälläkin. Tähdet kiva ajatus.
    Mutta vautsi mitä brunssiherkkuja! Ennen tuhkausta pitää myös muistaa nauttia elosta ja olosta.

    AntwortenLöschen
  8. Tuhkaksi täälläkin. Ompa kiva idea nuo tähdet ja nimi:)

    AntwortenLöschen