Mittwoch, 28. August 2019

Kesäretki Ruhrin alueelle

Meillä on ollut taas vähän turhan kuumaa, mutta silti saimme aikaiseksi pyöräillä sunnuntaina 25 km auringonkukkapeltojen ohi Knechtstedenin luostariin jätskille.



Tänään ajelimme ilmastoidulla autolla Ruhrin alueelle Hattingenin söpöön kaupunkiin. Hattingen on vanha kaivoskaupunki ja siellä on paljon puuristikkotaloja 1600-luvulta.







Nämä kasvit ja tuolit kuuluvat talon asukkaille, joilla ei ole mitään muuta pihaa  kuin talon edusta, ihan kodikasta. Muutenkin kaupungissa oli valtavan paljon kukkia ja kaikki hyvin hoidettu.





Nämä rautaiset miehet muistuttavat Hattingenissa olleesta rautaruukista, joka oli juuri tässä kohtaa.


Tässä me söimme lounasta, tunnelma oli kuin jossain etelässä, varsinkin kun lämpötilakin oli sen mukainen.


Hattingen♥

11 Kommentare:

  1. Onpas erikoisia nuo mustavalkoiset talot. Ihan kuin jotain pahvista liimattuja elokuvien kulissitaloja.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Niihin tehtiin aikanaan puuristikko ja täytettiin sitten savella ja oljilla ja joskus on kai kanankakkaakin käytetty täytteenä ja sitten vaan maalattiin päältä.

      Löschen
  2. Ihania taloja, ja mä niin tykkään noista saksalaisista taloista. Mua vieläkin harmittaa että kun ajoimme eksän kanssa Rotterdamista Saksan kautta Suomeen, niin kamerani unohtui Ruotsissa erään jäätelökiskan pöydälle. Siinä olisi ollut paljon talokuvia...

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Harmi, että kamera unohtui. Tule käymään niin voit ottaa uusia kuvia.

      Löschen
  3. Tuollaisia taloja mekin kävimme Saksassa ihastelemassa, mutta kaupungin nimi on tippunut kovalevyltä. Suomessakin on menossa intiaanikesä. Tänäänkin 23 astetta. Hetki sitten vielä käveltiin saunasta rantaan ihmettelemään lämmintä iltaa. Kiitollinen saa olla, sillä ei kestä kauan, kun pudotaan mustaan aukkoon. Auts.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Meilläkin taitaa laskea tänään alle +30C' sähän tunnet kanssa tuskaiset helteet Istambulista, sellaiset kun siirtyy aina toiselle reunalle patjaa toivoen, että se olisi viileämpi.

      Löschen
    2. Muistan kyllä, enkä kaipaa. Tosin meillä oli onneksi makkarissa ilmastointi.

      Löschen
  4. Mie niin tykkään näistä ristikkorakennetaloista; niitä oli Allschwillissä, jossa asuin sen vajaan yhden vuoden. Saksassa olisi niin paljon paikkoja, joissa pitäisi käydä.

    AntwortenLöschen
  5. On aina yllätys miten Ruhrgebiet näyttää ihan erilaiselta kuin miltä yleensä luullaan sen näyttävän... <3

    (Ja kuvan saksalaisista ristikkorakennetaloista näytin juuri kaksi päivää sitten iltapäiväkerholapsille, kun meillä oli rakennusprojekti menossa ja kokeilttiin, onko neliö vai kolmio kestävämpi perusmuoto.)

    AntwortenLöschen