Mittwoch, 12. Februar 2020

Hirveä myrsky

Hirveä myrsky on  yksi Allumiehen lempisanontoja suomen kielessä, kun siinä on äätä ja yytä ja ärrää ja se myrsky tuli nyt sitten pohjoisesta tännekin sunnuntai-iltana. Pääsimme vielä kolmen aikaan iltapäivällä lähijunalla "kummiminiän" konserttiin, mutta jo matkalla tulikin viesti, että konsertti on jouduttu peruuttamaan, kun Ruhrin alueelta Essenistä tuleva hanuristi ei päässytkään tulemaan, kun junat eivät kulkeneet. Konsertti siirrettiin nyt lokakuulle.

Konsertin sijaan menimme sitten kavereitten luokse kahville ja sitten emme olisikaan päässeet enää lähijunalla kotiin, kun sekin liikenne pysäytettiin, mutta onneksi meillä on vaihtoehtona aina ratikka ja bussikin.
Kotona oli polkupyöräni kaatunut ja kastelukannuja lenteli, mutta mitään pahempaa ei onneksi sattunut. Whatsappin kautta tuli vaikka mitä vitsejä myrskystä, jolla oli tällä kertaa naisen nimi, Sabine.  Jossain ehdotettiin "Sturmwichteln", wichteln tarkoittaa sitä, että kaikki ostavat/antavat jonkun lahjan säkkiin ja jokainen voi sitten nostaa sieltä paketin, en tiedä mitä suomeksi sanotaan, amerikkalaiset harrastavat jouluna Secret Santaa. Nyt siis ehdotettiin laittaa ulos kaikenlaista tavaraa, mitä ei itse enää tarvitse, ja sitten katsoa kuka naapureista on mitäkin saanut. Itse olen kerran saanut pienen punaisen kastelukannun, en vieläkään tiedä keneltä se on tullut.
Maanantaina koulut oli suljettu, samoin eläintarha, mutta tiistaina tilanne oli jo vähän rauhoittunut ja kun kävelin lääkärille verikokeen tuloksista keskustelemaan, maailma näytti jo ihan rauhalliselta. Yksi kaatunut polkupyörä vaan tuli vastaan.


Tuulista on ulkona edelleenkin, mutta siitä huolimatta on krookus uskaltanut nostaa päätään meidän etupihassakin, muualla aurinkoisemmissa paikoissa niitä kukkii jo paljon.


Ystäväni soitti juuri ja kertoi, että rikospoliisi oli soittanut useamman kerran hänen tädilleen ja varoittanut tätiä rikollisista, jotka saatavat viedä rahat. Käskivät tädin mennä pankkiin ja ostaa koko rahalla kultaharkkoja ja asiasta ei saanut tietenkään vihjaista kenellekään, sillä se saattaisi vaarantaa rikospoliisin hommia, he kun ovat jo melkein jäljittäneet rikolliset. Luojan kiitos pankkivirkailija oli heti tajunnut mistä on kysymys ja soitti heti poliisille eikä onneksi syntynyt vahinkoa. Ns. Enkeltrick on täällä myös hyvin pidetty, soittavat vanhuksille, hei mummu, minä täällä, voitko lainata rahaa, kun olen juuri ostamassa sitä ja sitä ja unohtui rahat kotiin.  Uskomatonta miten monet menevät lankaan ja tuo ystäviemme tätikin on normaalisti niin fiksu, että ei olisi uskonut, että hänkin menee lankaan.

4 Kommentare:

 1. Kyllä levoton luonto koettelee ihmiskuntaa, siellä sun täällä. Keskellä Suomea on nyt ollut monta kuukautta kestänyt lo(s)ka-marraskuu. Tuo petoskierre vain pahenee. Eilen telkussa poliisin edustaja kertoi mm. huumeiden moninkertaistumisesta, ja jostain sitä rahaa aineisiin on saatava. Toisaalta myös rehelliset puhelinmyyjät tekevät parhaansa luodakseen tarpeita, myös vanhuksille, sanoo kokemusta on.

  AntwortenLöschen
 2. Voi ei, hienoa, olet vielä hengissä! Usko tai älä, muutama viikko sitten katsoin sitä sun virkkaamaa kiveä ja mietin, että mitenkä saisi selville mitä sulle kuuluu.

  AntwortenLöschen
 3. Onneksi konsertti uusitaan, niin pääsette sinne.

  Täälläkin oli sunnuntaina ja sitten maanantain vastaisena yönä myrsky, jossain oli sähköt poikki, mutta ei täällä kaupungissa. Vähän se tuuli ulvoi, mutta tämä talo on sijainniltaan sellainen, että tuuli ei päässyt puhaltamaan ikkunoihin tms. Vesi on noussut ja esim. Aurajoessa en ole tainnut nähdä koskaan noin paljon vettä!

  AntwortenLöschen
 4. No huh, olipa myrskyt.Täällä myrskyt olivat joulu-ja tammikuussa, aika pahojakin, sellaisia että meni ihmishenkiä, mutta seuraava myrsky kai vasta vuoden lopussa tai ensi vuonna.

  AntwortenLöschen