Samstag, 1. Februar 2020

It's February

Tammikuu loppui Corona-viruksen merkeissä ja sama juttu jatkuu helmikuussakin. Kiinalaiset ystävämme ehtivät juuri ja juuri Kiinasta takaisin, viikkoa ennen suunniteltua paluuta ja onneksi tulivat ajoissa, sillä nyt saattaa joutua parin viikon karanteeniin. Baijerilaiset ystävämme asuvat siellä Alppien lähellä raittiissa ilmassa, jonne muut menevät viettämään lomaansa, mutta eipä ole sekään takuu, sillä 20km päässä heiltä sijaitsevassa Starnbergin kaupungissa paljastui ensimmäiset Corona-tartunnat Saksassa. Kaiken kukkuraksi heidän tyttärellään oli sovittu palaveri juuri siihen firmaan, mutta onneksi vasta sinä päivänä, kun firma sitten suljettiin kokonaan ja palaveri peruttiin.
Facebookissa kiersi tämä vitsi Corona-rokotuksesta. Tätä ei voi oikein kääntää suomeksi, suun kautta otettava rokotus on saksaksi Schluckimpfung, mutta Schluck tarkoittaa myös ryyppyä.





Helmikuun kalenteri on alkanut vähitellen täyttyä.




Tänään meidät on kutsuttu naapuriin syömään. Kun kaikilla on nyt tulppaanitulvia asunnoissa, ostin vähän erilaisen kukkakimpun. Toisaalta tulppaaneja ei voi koskaan olla liikaa, viikko sitten ostin kotiin jopa 50 kappaletta.♥



Maanantaina tulee verhoilija tekemään tarjousta kahden aikanaan kotoani perimän laiskanlinnan verhoilusta. Saapa nähdä mitä kaveri suosittelee, yksi mahdollisuus, josta pidän aina vaan enemmän ja enemmän, on tuo Designersguildin kangas, sitä ehdotti sisustusarkkitehti. Let's see.


Tällaisen maskotin olen saanut viime vuosituhannella abiturienttina ja mistä ihmeestä tuli nyt ykskaks mieleen sellainen nimi kuin Sumppi.


Ja kappas vaan, netistä tuli vahvistus, että sumppihan siinä.


Tuokoon tulevaisuudessa yhtä paljon onnea kuin on tähänkin asti tuonut.





6 Kommentare:

  1. Corona, viirus eikä olut, on kyllä pelottava. Ja toivottavasti siihen keksitään pian rokote tai jotain. Kiva laiskanlinna, tuo nykyinen väri on kyllä aika nätti, mutta niin on tuo uusikin mitä haluat. Ihana Sumppi! Oikein hyvää helmikuuta Allu:)

    AntwortenLöschen
  2. Minusta aiemmin oli tuollaisia Sumppi-pankkeja, en muista mistä pankista. Toi kangas muuttaa hienosti noita tuoleja ja varmaan koko huonetta, niissä on kyllä varmaan hyvä istua.

    Onhan tuo korona-virus aivan kamala, mutta minusta mediassa lietsotaan paniikkia; se näkyy hyvin täällä Suomessa. Lapin matkailuunhan se vaikuttaa tosi paljon nyt. Hienoa, että tuttunne ehtivät päästä takaisin ja tuo neuvottelukin peruuntui. Minun wuhanilaiset tutut olivat onneksi ehtineet lähteä toisen äidin luo ennen tuota eristystä. Aivan kamalaa se on, aikamoinen ihmiskoe.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Luin jostain että Lapissa karanteenissa olevalle kiinalaiselle viedään ruokaa kiinalaisesta ravintolasta, liikuttavaa. Tuskin päinvastaisesti Kiinassa hommaisvat Karjalan paistia. :-)

      Löschen
  3. Corona-oluesta ja -viruksesta saisi kyllä väännettyä montakin vitsiä. Keksin itsekin heti pari (huonoa). :-) Vaikka eihän virus todellakaan ole mikään naurun asia.

    Jaa tulppaaneja pitäisikin ostaa. Mutta mikähän siinä on, kun ne kestävät aina niin lyhyen aikaa...

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Jostain tietyistä kaupoista saa täällä kyllä hyvin tuoreita ja kestäviä tulppaaneja, mutta tässä ollaankin aika lähellä Hollannin rajaa.

      Löschen