Freitag, 2. Oktober 2020

Vähän tylsää

 Elämä on tuntunut viime aikoina vähän tylsältä, kun ei ole mitään oikeita lomamatkoja tehty ja on tavattu vähemmän ihmisiä kuin ei-korona-aikana enkä ole uskaltanut käydä kuntosalilla eivätkä kulttuuritapahtumat ole vielä lähteneet kunnolla käyntiin. Philharmoniassa pohditaan edelleen sopivaa istumajärjestystä ja ensimmäinen konsertti on meille vasta ensi kuussa. Elokuviin sentään uskalsimme viime lauantaina mennä, iltapäivänäytökseen, jossa on aina vähän ihmisiä ja niin oli onneksi nytkin, varmaan alle 20 henkeä eli oli helppo pitää välimatkaa muihin. Olimme katsomassa Mika Kaurismäen Mestari Cheng.  Jos ette ole nähneet, niin menkääpä katsomaan, siinä on kaikkea mitä hyvässä elokuvassa tarvitaan.


Vaihdoin WhatsAppin profiilikuvani tällaiseen, muistuttamaan niitä joitakin maskinvihaajia kuten esim. Ranskan serkkua, joka on kerran sanonut että ei , niin se on sitten aina ei. Madame on sanonut, ettei tule Saksaan, koska täällä on maskipakko ja hauska tarkkailla miten kauan hän pitää lupauksensa, yleensä hän pitää ne ikuisesti. Wat mutt, dat mutt = was muss, das muss eli se on pakko, kun on pakko.


Sisustustakin piti vähän muuttaa, kun jouduin keksimään hengityslaitteelleni jonkun säilytyssysteemin. Ikeasta löytyi kätevä vaunu, jota on helppo siirtää vaikka huoneesta toiseen. Harjoittelen nyt hapensaantia ja kas vaan, se onnistuu aika hyvin, happimaski vaan nenään ja ilma alkaa virrata enkä enää unohda hengittää öisin.

Ruuanlaittokin välillä kyllästyttää ja tänään päätimme päästä helpolla ja syödä shushia supermarketista ja se olikin ihan syötävää.

Syksy se on nyt meilläkin ja vettä on satanut mukavasti, luonto kiittää.


Huomenna meillä on pyhäpäivä eli Saksan yhdistymisen muistopäivä ja hollantilaisten rajakaupunkien pormestarit anoo ja pyytelee, että saksalaiset pysyisivät kotona eivätkä ryntäisi Hollannin puolelle ostoksille, sillä siellä on tavallinen lauantai.



 

11 Kommentare:

  1. Kiva kun tykkäsit siitä elokuvasta; on kuvattu niin tutuissa maisemissa ja kyseinen ravintola on minun serkun ravintola. Tunsin osan niistä avustajista ja se tai chi-näytös siinä suht lopussa oli niin hulvaton, kun mietti niitä tyyppejä. Ja se Kiinan kuva oli miesltäni West Lakelta, vai mitä?

    Eipä muuta kuin hyvää Tag der Deutschen Einheit sinne ja älkää sitten lähtekö naapurimaihin! :)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Voi hyvinkin olla West Lake, sinnekään ei varmaan tässä elämässä enää toista kertaa päästä.

      Löschen
    2. Minusta se näytti siltä ja se on kuitenkin tärkeä kiinalaisille matkakohteena. En ole miekään menossa sinne toista kertaa (vaikka Kiinaan on taas työkutsu, mutta ei huvita lähteä sinne ensi vuonna.)

      Löschen
  2. Vähän ykstoikkoistahan tämä elämä kaiken entisen rinnalla on. Täytyy vain keksiä jotain uutta, mitä se sitten lieneekin... En vielä ole kyllä keksinyt! Elokuviin pitäisi ajaa Jyväskylään, ja sekin alue on nyt koronan hyökkäilyn kohteena. Jospa tuo Kaurismäki tulisi pian Areenaan. Toivottavasti yöunesi ovat nyt rauhallisia ja sinua friskaavia. Onnea vaan koko saksalle. Kunpa tuolla rapakon tuolla puolella kansa yhdistyisi - vaalien jälkeen.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Mikähän kaaos siellä rapakon takana vielä syntyy. Saksassa puhutaan usein, että ei ole vieläkään täydellinen yhdistyminen, mutta ymmärtäähän sen, että on asuttu ihan eri olosuhteissa eikä lännen puoleltakaan voi välttämättä verrataa baijerilaista johonkin itäfriisiläiseen, niistä ei tule paistamallakaan samanlaisia.

      Löschen
  3. Harmittaa varmaankin kun ei pääse matkustamaan. Täällähän on tämä lockdown, eikä pääse edes ulkomaille,ei millään, vaan ne jotka ehtivät ostaan lipun ennen 25.9 pääsevät lentämään, mutta sen jälkeen ei ja lentokentällä kuulemma pitää todistaa milloin lippu on tilattu, ihan kamalaa. Leffateatterit ja konserttisalit sen sijaan ovat olleet kiinni maaliskuusta, ja ihan pelottaa ajatella miten ne toipuvat niin pitkästä tauosta kun avaamisesta ei edes tietoa.
    Tuo elokuva olisi kiva nähdä. Hyvä että olet tottunut tuohon happimaskiin, ei varmaan mikään niin helppo juttu. Hyvää Saksan yhdistymispäivää teille.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Ei kyllä oikeastaan mun pitäisi valittaa, sillä teihin verrattuna meillä on todella hyvät olot, vaikka täälläkin lisääntyy taas tapauksesta. Syynä on suuressa määrin hääjuhlat, jotenkin ihmisiltä loppuu niissä järki. Olen aika hyvin tottunut maskiin, tylsä vaan silloin kun pitää käydä yöllä vessassa, vaikka mulla on kyllä kaikista helppohoitoisin ja pienin maski.

      Löschen
  4. No eihän tämä kuulostanut yhtään tylsältä, vaan päinvastoin oikein kivalta. Minunkin ukkelini on kärsinyt matkustamattomuudesta, enkä ollut aiemmin oikeastaan tiennytkään, että matkustaminen on hänelle niin tärkeää. Aina voi näköjään oppia uutta.

    Mullakin on Whatsapp-profiilissa nalle, jolla on maski. :-)

    AntwortenLöschen
  5. Syksyä on siellä ja täällä, ja täällä myös parahin puolukka-aika.

    Elokuva oli varmaan dubattu. Katselin noita trailereita ja törmäsin versioon auf deutsch. Vaikutti ihan kivalta. Lyonissa on/oli teatteri, jossa näytettiin elluja alkukielellä ja näin siellä joitain Kaurismäkiä ja ainakin Der Untergang´in.

    En ymmärrä näitä Euroopan maiden matkustussääntöjä. Sveitsin uutisissa viikko sitten syyslomien alettua kerrottiin tunnin jonotuksesta Italian tunneleihin ja moottoritiet täynnä lomalaisia kohti etelää. Onneksi itsellä ei nyt ole hirveää hinkua reissata.
    paskeriville

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. En minäkään ymmärrä ja nehän voi jatkuvasti muuttua. Enkä tiedä miten ne kontrolloi, haluaisin lähteä käymään Maastrichtissa, mutta en haluis kahde viikon karanteenia muutaman tunnin Maastricht-keikan jälkeen. Yksi kaverini kävi siellä eikä ollut mitään kontrollia.Meillä oli suomalaisen seurakunnan kirj.piirissä tarkat määräykset ja etäisyydet, paikalla 12 ihmistä ja samaan aikaan tuttavat juhli yli 50 hengen kanssa häitä Baijerissa ja kuvasta pitäen siellä istuttiin aika ahtaasti, odottelen jo melkein viestiä kuinka monta sai tartunnan.

      Löschen