Donnerstag, 8. Oktober 2020

Mitä yhteistä on kipsijalalla ja koronalla?

Vuosia sitten jalkani oli kipsissä, oli tylsä ja sateinen syksy, Allumies pitkät päivät töissä ja kaikki muutkin kaverit töissä ja minä yksin kotona, kaikki oli tylsää, kunnes sitten keksin, että shopping voisi olla vaihtoehto ja niinpä aloitin tilaamaan vaikka mitä. Se aika on edelleenkin kaikkien muistissa ja usein kaverit kysyy, onko tuokin se, jonka tilasit silloin, kun jalka oli kipsissä. Siinä tuli tilattua kahvikalusto, kallis lompakko, vaatteita, Käthe Kruse-nukke ja vaikka mitä.
Ilmeisesti nyt on vähän samanlainen tilanne, kun ei voi matkustaa juuri minnekään, ulkona satelee eikä tee mieli ajella pyörällä eikä koronatilanteen takia oikein haluta lähteä keskikaupungille ihmisruuhkiin. Kaupassa käydään pääasiassa ruokaostoksilla. Siis hyvä tilaisuus tilailla taas jotain, onhan siinä vähän vaihtelua, kun silloin tällöin soi ovikello ja postipoika on laittanut paketin oven eteen. 

 Kun illat pimenevät, on aika sytytellä kynttilöitä ja se käy helposti tällaisen sytkärin kanssa, jonka voi ladata USB:n kautta, se ei tarvitse kaasua, joka ennen oli ainakin silloin, jos oli talossa vieraita, aivan taatusti loppunut. Nyt käytetään sytyttämiseen valokaarta, joka on mennyt fysiikan tunnilla kyllä täysin ohitseni, olin varmaan silloin(kin) sairaana.


 Design-juttuja myyvä firma tarjosi alennusta puutarhakamoista ja lähetyksen ilman postikuluja. Kun me tämän karmean kuuman kesän aikana pompimme pihassa edestakaisin markiisin ja auringonvarjon alle ja silti oli varjottomia paikkoja, päätimme ottaa ensi kesänä toisenkin varjon käyttöön. Varjo on meillä jo, mutta siitä puuttuu jalka, sellainen jalka, jota on helppo siirtää paikasta toiseen. Sellainen löytyi ystäväni Erikan avulla, jalka, johon voi istuttaa kasveja, wow, voin kuvitella miten kiva siitä tulee ensi kesänä.


Silmiin osui Kalevala Korun mainos korvakoruista ja tilasin itselleni kaulaketjun ja rannerenkaan lisäksi Vanamot. Kalevala Korusta saa aina loistavaa palvelua, olen joskus korjauttanut siellä jotain ja he hoitavat kaiken hienosti ja lähettävät nopeasti ulkomaillekin.


 


Tänään tuli paketti Suomikaupasta ja toi leipää, jota himoitsen ja kämppäkaveri saa Pätkistä, kun siitä niin tykkää ja Mariannea täytyy aina olla varalla. Olen varmaan koko ikäni käyttänyt Spice Islands'in sitruunapippuria keitetyn kananmunan päällä ja nyt sitä ei saa mistään, liekö firma mennyt konkurssiin. Kokeeksi tilasin Meiran sitruunapippuria, toivottavasti se toimii, Saksasta en ole löytänyt hyvää vastiketta.




Koronasta kun mainitsin tuossa ylempänä, tein Nobel-palkinnon ansainneen keksinnön. Täällä pitää ihan joka baarissa ja ravintolassa kirjoittaa kontaktitiedot kaavakkeeseen ja nyt keksin, että meillä on iso pino eri organisaatoiden lähettämiä osoitelappujtarroja, jotkut tulee paikasta, joita olemme avustaneet, monet yrittää sitä kautta löytää ihmisiä, jotka tukisivat toimintaa. Siinä on WWF, SOS lapsikylät, Lääkärit ilman rajoja jne. Nyt laitoin siihen lompakkoon, jonka kipsijalkaisena tilasin, osoitetarroja ja on helppo liimata tarra kaavakkeeseen, se on selvä ja helppo lukea.



Tämä uusi blogger tekee kiusaa, jätti nytkin pari valokuvaa pois, en ala.



12 Kommentare:

  1. Heh, minulla oli myös kipsi 10 vuotta sitten, 2x10 vk olin pois töistä. Siihen aikaan taisin kyllä tilailla aika paljon, etenkin tv-sarjoja DVD:llä ja keittiövälineitä, blogin aloitin vasta seuraavana vuonna. Nyt kun en käy enää töissä, mutta palkka vielä juoksee jonkun aikaa, olen kuitenkin kokonaan lopettanut tilailun (ihan pieni poikkeus on, jota en kehtaa kertoa), olen oikein visu rahoistani. :D

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Kuiskaan ihan pienellä äänellä, älä kerro kellekään: Crocseja. Mulla on niitä tarpeeksi, mutta saattaa olla, että vielä yhdet tarvitsen...

      Löschen
  2. Minä inhoan shoppailua, varsinkin verkon kautta! Mutta kun jotain täytyy nyt keksiä, ettei ihan lahoa, olen hakenut kirjastosta lukemista. Tietenkin salapoliisijuttuja. Meneillään aivan uusi tuttavuus, venäläinen Alexandra Marinina. Kunnon moskovalaista menoa.

    Olen nyt tottunut tähän uuteen bloggeriin, jota alkuun tuskailin ja olen oikeastaan tyytyväinen. Aikaa sen oppimiseen kyllä meni.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Kyllä minäkin mieluummin patikoisin vaikkapa Etelä-Tirolissa.

      Löschen
  3. Mie vihaan tilaamista postin kautta; eilinen postireissu sai taas minut niin ärsyytnymään, sillä meillä Suomessahan postipaketit viedään nykyään laatikoihin, joita on kauppojen eteisissä ja meillä yliopistolla. No pakettini vietiin kuulemma "lähimpään vapaaseen", jonne oli matkaa lyhintä tietä kävellen 4 kilsaa, kahden bussimatkan päässä ja ei Turussa, vaan Kaarinassa. Kaiken lisäksi siellä oli tietöitä, joten kävelin pitkin pellonpientaeita, tien reunaa tms. kun jatkakäytätä ja pyötie olivat myllätty ja siellä oli mellakka-aitoja. Nyt minun pitäisi tilata yksi lamppu, mutta kun posti ei tottele vaikka laittaa jonkun tietyn laatikon osoitteeksi. Kotiin kuljetus on pikkutavaroille liian kallista. Olin niin vihainen, että palkitsin itseni siellä (valtavassa kaupassa) ostamalla uusimman Tommi Kinnusen! Se on hieno ja ehkä vähän lauhdutti vihaisuuttani.

    Tuo varjonjalka on aivan upea!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Onpa teillä hankalaa, miten voidaan jättää 4km päähän. Kinnusen uusi on tosi hyvä. En voinut minäkään olla ostamatta kun tuli tarjous e-kirjasta, niissä on se hyvä puoli, ettei mene postimaksua.

      Löschen
    2. No kun muka lähempänä on täysitä. Olen kuullut paljon pitemmistäkin matkoista täällä Turun puolessa. On vieety naapurikuntiin ja -kaupunkeihin. Eihän se olisi hankala, jos olisi auto käytössä. Kollega just tänään muistutti, että jos on tuollaista, niin hän kyllä käyttää.

      Löschen
  4. Minä harvoin tilaan mitään netistä, vaikka posti tuo kotiinkin paketteja. Ainoastaan suolatonta sitruunapippuria tilaan Ruoveden herkku Oy nimisestä kaupasta. Löytyy googlettamalla, en tiedä toimittavatko ulkomaille.
    Maikki

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Monet ei lähetä ulkomaille enkä aina kehtaa vaivata ystäviä.

      Löschen
  5. Hih, tulee kalliiksi kun ei pääse minnekkään;D Mutta hieno juttu tuo sytkäri ja muutkin ostokset. Täällähän edelleen lockdown, jota pidennettiinkin, eikä ole mitä ostaa ,kuin ruokaa ,juomaa ja apteekkijuttuja, mutta vielä en ole mitään tilannut, vaikka mielessä on. Täällä onneksi yksi Suomeen rakastanut entinen lääkäripariskunta tuo Suomesta ruisleipää, Robert Berries marjasoseita , Ruisnappeja, ja yksi makeiskauppa maahantuo nyt Fazerin suklaata, joten ei sillä tavalla tarve tilata herkkuja Suomesta. Ennen tilasin tosi paljon netistä, esim. kirjoja ym.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Toiswaalta tässä on säästetty paljon rahaa, kun ei ole voinut matkustella.

      Löschen