Samstag, 9. Januar 2021

Punaisesta pinkkiin

 Joulu on takana ja outohan se tilanne oli, mutta selvittiinhän siitäkin. Parhaaksi muistoksi jäi jouluaaton yhteislaulu naapureiden kanssa ja sitä on Saksassa harrastettu tänä vuonna kuulemma hyvinkin paljon, mm. isoissa kerrostaloissa ihmiset menivät parvekkeille ja lauloivat yhdessä.

Punaiset tulppaanit muuttuvat vähitellen pinkiksi. tosin joulukuusi seisoo tänään edelleen paikallaan, maanantaina aiomme sen riisua.
Löysin joku aika sitten kellarin kaapista ikivanhoja Ultima thule-laseja ja kekkasin, että niitä voi hyvin käyttää maljana hyasintin sipuleille. Hyasintit on minulle MUST jouluna ja onneksi niitä saa täältä, vaikka useimmat sakemannit ei yhdistä hyasintin tuoksua jouluun.

Pinkkiä oli meillä tosin jo ennen jouluakin, kun sain kummipojalta synttärilahjaa kirsikkapuun oksia, jotka kukkivat yli kaksi viikkoa maljakossa.
Ulkona kukkii edelleen jouluruusut.


Me emme osta toisillemme joululahjoja ja jos jotain satun saamaan, se ei ole taatusti Allumieheltä. Tänä vuonna Baijerissa asuva kiinalainen ystäväni lähetti joulupaketin ja se oli taas loistava esitys Saksan postista. Paketti on lähetetty 16.12. Ascheimista ja saapunut kaksi tuntia myöhemmin - yllätys yllätys - Aschheimiin. Kaksi päivää myöhemmin eli 18.12. se on saapunut taas Aschheimiin ja kuusi päivää myöhemmin eli jouluaattona se on taas saapunut Aschheimiin.Tulihan se sitten kahden viikon päästä viimein perille ja sain maailman ihaninta kosteusvoidetta, voin suositella, kiitos Xizhen💓8 Kommentare:

 1. Kauniita kukkaisjuttuja! Mitenkähän minä unohdin seurata omaa jouluruusuani,yleensä otan sen sisälle vähäksi aikaa ennen joulua. Tuo Clinique on aina varma valinta!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. huomasin juuri, että on vielä pussillinen krookuksen sipuleita, pitää varmaan laittaa vielä maahan

   Löschen
 2. No olipa joulupaketilla kumma matka Ascheimissa;D
  Ihana hyasintti,mutta yleensä ollut joulun aikaan,mutta tänä vuonna kun tuntuu että olemme koko ajan olleet lockdownissa, ainakin mitä kauppoihin tulee, niin en löytänyt, en tosin samasta syystä niin etsinytkään.

  AntwortenLöschen
 3. Saksan posti toimii kuten Suomen, sillä Grazissa asuva kollegani sai toissapäivänä minun 9.12 lähettämän paketin! Ja samoin häno li lähettänyt 9.12. Saarbrückeniin sisarelleen paketin, joka ei vielä ollut tullut perille. Mie sain häneltä paketin kyllä jo Turkuun, mutta se oliki lähetetty jonkun muun kuin postin kautta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllähän sen toisaalta jopa ymmärtää, että eivät kykene niitä massoja kuljettamaan, joita ihmiset tilaa netistä. Kaiken huippu tilausjutuissa oli meidän naapuri. Hän tarvitsi karpalomehua ja toin litran pullon hänelle luontaistuotekaupasta, joka on 10-15 minuutin kävelymatkan päässä meiltä. Kun pullo oli loppu, hän tilasi Am*zonin kautta uuden. Siis mehupullon!!!! Toi menee meikäläiselle jo liian pitkälle, että ei viitsitä kävellä tai pyörällä mennä kauppaan, mikä action se on tilata, ne pakkaa sitten huolellisesti, pakettiposti kuljettaa sitten kotiin. Ilmasto kiittää autokyydistä ja muovista jne jne. Itseäni harmittaa, kun lockdownin takia joutuu tilaamaan kaikenlaista netistä.

   Löschen
 4. He,he! Ascheimissa on joku toheloinut.Tietokoneet eivät korjaa virheitä. Lähetän joskus kalliimmalla maksulla pikkupaketinkin, jos haluan seurata sen kuljettamista ja luovuttamista vastaanottajalle. Joskus taas säästän maksussa, mutta ilmoitan vastaanottajalle, että pikkupaketti on lähtenyt ja pyydän ilmoittamaan, että on saapunut.
  DHL on minulle ollut aina nopein ja luotettavin. Muitten pakettien toimittajien kanssa on ollut ongelmia. Minun katuosoitteeni talonnumeroineen näyttää olevan joillekin (myös taksikuskeille) liian vaikea ajatustehtävä ja navigaattoritkin osoittavat vikaan.
  En muuten ole onnistunut saamaan hyasintteja ja kirsikanoksia kukkimaan jouluksi, ja amarylliskin pitää sitkeästi oman rytminsä. Kukkii helmikuussa ja heinäkuussa. Ei auta edes Trick 17.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meillä on myös hyviä kokemuksia DHL:stä, pakettipoika on ollut vuosia sama ja tuntee ihmiset ja tietää minne paketit voi laitta jemmaan, jos ei olla kotona. Kerran se oli vaan tehnyt mokan, kun luuli sopineensa kaverimme kanssa, että paketin saa laittaa paperiroskikseen, joka onkin kätevä jemma, kun siellä on sisällä vain kuivaa puhdasta kamaa. Kävi niin, että kaverimme ei ollut tajunnut katsoa roskikseen ja se oli sitten tyhjennetty ja 50 euron vekotin meni paperinkeräykseen.

   Löschen