Montag, 18. Januar 2021

Talvi kävi meilläkin

Meillä käväisi viikonloppuna talvi. Kun avasin aamulla aikaisin ulko-oven ottaakseni aamun lehden postilaatikosta, tuli vastaan tämä näky ja olin todella innostunut lumesta. Piti putsata pyörän satula lumesta ennenkuin pääsi hakemaan sämpylöitä leipomosta.

Jouluruusu ei ollut moksiskaan lumesta


Puistot oli kaikki täynnä ihmisiä ja talojen pihoissa näkyi paljon pieniä lumiukkoja. Täällä ollaan jo innoissaan pienestäkin lumimäärästä. Normaalistihan autoliikenne sekoilee täällä jo yhdestä lumihiutaleesta, mutta tähän erilaiseen aikaan ei ole paljon autoja liikkeellä. Nyt ne vähät lumet on jo sulaneet ja luvassa +10C.

Lockdown jatkuu ilmeisesti helmikuussakin ja saattaa olla, että meillekin tulee ankarampia määräyksiä niinkuin esim. Baijerissa jo on. Meillä saa liikkua vapaasti ulkona, Baijerissa vain 15km kotipaikkakunnalta pois, niin estetään müncheniläisiä menemästä alpeille tai jäätyneille järville. Mikä vähän ihmetytti on se että Baijerissa kukkakaupat eivät saa olla auki, kun taas kukat on meillä (onneksi) pilaantuvaa tavaraa eli ne pitää myydä pois. En tiedä, miten jaksaisin tätä tylsää aikaa, jos ei olisi kukkia.




Välillä vähän kadehdin suomalaisia, jotka viettävät juhlia ja käyvät ravintolassa syömässä ja tapaavat kavereita, mutta kyllähän minä ymmärrän, että ei tästä selvitä, jos ei olla kiltisti.  Never give up!

 

 

 



12 Kommentare:

  1. Oi lunta, ihanaa! Meillekin tuli talvi, tai no kylmempää ja sateita, se on se talvi tääällä rannikolla, mutta pohjoisessa voi tulla luntakin.
    Voi juku ,teilläkin jatkuu lockdown...Täällä sen piti loppua huomenna, tämä tiukka ollut nyt melkein kuukauden ,mutta nyt sitä sitten jatketaankin, nyyh. Rokotukset eivät vielä näy tarpeeksi tilastoissa kun mutaatiot jylläävät.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Teillä ollaan sentään jo pitkällä rokotusten kanssa.

      Löschen
  2. Tervehdys Allu, pitkästä aikaa!

    Minäkin taas olen pikkuhiljaa kömpimässä tänne blogistanian puolelle. Toki olen teidän "tuttujen" juttuja silloin tällöin käynyt aiemminkin kurkkimassa, mutta kommentoiminen on ollut enemmän kuin jähmeätä.

    Ihanat tulppaanit sulla ja tuon jouluruusun muistan muutama vuosi sitten olleesta postauksestasi. Se on ihana. Kiva, että sielläkin on lunta! Nauttikaa se hetki kun sitä riittää.

    Me olemme kyllä olleet täällä Helsingissä tosi tarkkoja rajoitusten ja suositusten kanssa. On sellainen olo, ettei tämä kamaluus lopu koskaan jos emme nyt vain jonkin aikaa jaksa tätä tylsyyttä.
    Reipasta tammikuun loppua sinne, lockdownista huolimatta.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Oi, kiva kuulla sinusta<3 Kukat on nyt ainoa lohtu täällä.

      Löschen
  3. Ensi lumi on aina ihanaa, missä vain, mutta kyllä kelpaa tämä jatkuvampi valkoisuus. Mistä noita mustikan varpuja kimppuihin tulee? Tänään piipahdin mieliraflassani, kiinalaisessa, mutta hain vain take away-annoksen, koska jos olisin syönyt paikalla, olisin ahtanut itseni ihan pinkeäski. Nyt sain ruoan myös illaksi, eikä vatsakaan protestoinut.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Kai ne jostain Saksan keskivuoristosta tulee ne varvut, paljon käytetään tiettynä vuodenaikana kukkakimpussa ja ne kestää hyvin, voi ostaa uudet tulppaanit kaveriksi.

      Löschen
    2. Esim. Weserberglandissa kasvoi aika paljonkin mustikoita, mutta ei ne koskaan kukkineet, saati sitten tuottaneet marjoja. Metsäkauriit niistä kovasti tykkäsivät, en tiedä oliko se niitten syytä.
      Maikki

      Löschen
    3. Ai siellä kasvaa, Allumies oli lapsena puoli vuotta siellä sukulaisten luona zum Hochpäppeln eikä halunnut enää kotiin takasin mutta oli pakko.

      Löschen
  4. Odotan juuri kaupasta ruokalähetystä; ikkuna on kahden tunnin, joten se pitää nyt lusia täällä sisätiloissa. Siinä lähetyksessä tulee myös tulppaaneja, sillä jollain täytyy piristää. En muista koska olisin käynyt ravintolassa, ehkä syyskuussa. Toki tapasin joulun aikana tuttuja ja meillä kävi myös vieraita, kun korona ei tuolla Lapissa ainakaan tuolla ollut ongelma paikallisten joukossa. Vain kolme turistia sai positiivisen. Ja mie sain henkilöautolla kyydin sekä Roin rautatieasemalta kotiin että takaisin, mikä oli hyvä, sillä en niistä busseista oikein olisi tykännyt. Siis melkein 200 km ja kaksi tuntia bussissa olis se matka kestänyt. Ylihuomenna on pakko lähteä käymään labrassa eli bussilla, en jaksa kävellä kahta kertaa 7 kilsaa.
    Pysytään terveinä!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Me syötiin saarlandissa varmaan viimeksi ravintolassa. Kohta en jaksa enää odottaa.

      Löschen
  5. Hyvä muistutus mustikanvarvuista! Kerään niitä joka vuosi seinävaaseihin ulos ja juuri noin kukkien joukkoon. Tämä korona pistää pään kyllä niin sekaisin, että kaikki normaali unohtuu. Ei täälläkään käydä ravintoloissa yms. kun korona vain leviää. Konkurssin partaalla ovat monet pienet ravintolat ja niitähän avattiin vauhdilla juuri ennen tätä katastrofia. Juuri äsken tuli ilmoitus, että pojan lasten koulu siirtyy taas etäopetukseen, samoin täällä ihan lähellä kaksikin koulua. Etätöissä on meidän "koko suku".

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Just laskin, että ainakin vielä kolme viikkoa lockdownia meillä. Täytyy sanoa, että useimmat on todella tottelevaisia ja tänäänkin kun olimme kävelylenkillä vastaantulijat siirtyivät reunaan ja me itse toiseen reunaan ja monella on kävelylenkilläkin maski, nyt pitää olla FFP2 kaikissa virallisissa paikoissa. Lauantaina sentään riskeerattiin ja kutsuttiin yksi yksinäinen kaveri syömään kun aina sitä ajattelee, miten yksinäinen on sinkku, joka ei voi mennä muualle kuin ruokakauppaan ja niitäkin vältellään. Me olemme sentään kaksin ja näemme lähistöllä tuttuja naamoja, mutta keskikaupungin anonymiteetissä ei siellä asuva sinkku näe yhtäkään tuttua naamaa. Yritän soitella yksinäisille, yksi kaveri sanoi, että roskatynnyrin vieminen kadulle on jo yksi päivän ohjelmakohta.

      Löschen