Freitag, 19. Februar 2021

Vaihtelua tylsyyteen

Saara Irlannista postasi Facebookiin iloisen uutisen korona-arjesta, oli käynyt kaatopaikalla. Kyllä tämä vähän sellaiseksi on mennyt, että ihan arkiset asiatkin saattavat tuoda vaihtelua elämään.
Helena taas postasi Lapin yhteisöllisyydestä ja aloin muistella elämää lapsuudessani. Aika kivasti meillä naapurusto veti samasta köydestä ja itselläni on vieläkin yhteistä lapsuuden kavereiden kanssa. Ihan viime päivinä  olen pitänyt yhteyttä

mm.Kirstiin (jännä muuten, että muut lapset tuijottavat kuvissa lähes aina linssiin, minä harvoin)


 ja Ritvaan


Ystäväni Eevan kanssa juttelin hänen kipeästä kädestään ja hän kertoi, että hänen supraspinatus-jänteensä on revennyt ja eikös se tullutkin parin päivän päästä vastaan Anni Kytömäen ihanassa Margarita-kirjassa. Otin kuvan sivusta ja lähetin Eevalle. Hän oli sattumalta juuri kuunnellut kirjan äänikirjana, mutta ei ollut siinä vaiheessa kirjaa vielä tuntenut supraspinatusta.

Meidän lockdown alkaa kyllä vähitellen pänniä. Tukka on itsekullakin vähän hoitamattoman näköinen, kun kampaamot on olleet kuukausia kiinni. Ravintolat on kaikki kiinni, samoin jo puoli vuotta teatterit ja konserttisalit ja elokuvat. Brittimutaatio alkaa jyllätä täällä ja nyt puhuttiin jopa vieläkin ankarammista rajotuksista,  ehkä meillekin tulee ulkonaliikkumiskielto ja ties mitä. Kaikkien kamalinta on ihmisillä, jotka asuvat yksin ja siksi kutsuin suomalaisen sinkkuystävän viime viikolla kahville.


Pakkaset loppuivat, jossakinpäin Saksaa lämpötila nousi jopa 40C. Tänään sauvakävelyllä oli jo ihan kevättä ilmassa, mikäs siellä oli kävellessä ja viikonlopuksi on luvattu +20 C.




Hauskaa viikonloppua!




8 Kommentare:

  1. Miten paljon siellä on ravintoloiden ja hotellien konkursseja/lopettamisia? Harmittelen kun meidän suosima hotelli pohjois-Saksassa sulki ovensa ja muuttuu vuokra-asunnoiksi

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Oliskohan sanoneet just radiossa,että 40% liikevaihdon lasku ravintola–alalla. Työntekijät voi saada valtion tuka, samoin firmat. Kummipoika sai keväällä ihan heti 9000 euron summan, ihmetteli itsekin, tosin voi olla, että joutuu osan maksamaan takaisin. Tekee yksin web motion eikä mikään varakas firma vaan pieni yksityisyrittäjä. Työsuhteessa olevat saa kai 60%, esim.siivoojamme mies Fordilla. Loma-asuntoja ei saa vuokrata lockdownin aikaan ja monet Airbnbeet muuttaa itsensä kuukausivuokrakämpiksi, koska vuokra-asuntoa kiellot ei koske.

      Löschen
  2. Joo, en viitsi enää katsoa itseäni aamupesulla edes peilistä, kun siellä on se sama tylsä naama ja otsatukka peittää silmätkin. Osaan pestä ja voidella sen naaman ilman peiliäkin.Säästyy huulipunaa ja ripsiväriä, kun kauppaan lähden. Turha on tervehtiä itseään Jürgen von der Lippe´n kertosäteellä:" Guten Morgen liebe Sorgen, seid ihr auch schon alle da...."

    Ei kannata soittaakaan tutuille, kun kaikille kuuluu samaa.
    "Guten Tag, danke schön ja auf Wiedersehen." Koskaan ennen vuosikymmenien aikana en ole pärjännyt niin vähäisellä sanavarastolla koko viikon ja viikosta toiseen.
    Pirteää viikonloppua!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Meillekin soittaa kaverit ja kysyy, kuuluuko meillekin samaa kuin heille eli ei mitään. Kampaajaa kaivattais täälläkin, mutta pitää odottaa vielä, kun joudun silmäleikkaukseen tai en joudu kun menen, sekin ajankulua tai ei siis ainakaan häiritse lomasuunnitelmia.

      Löschen
  3. Kiva että on yhteyksiä lapsuuden kavereihin:)
    Lockdownit on todellakin kurjia.Meillä avataan huomenna parin kuukauden tauon jälkeen torit , kauppakeskukset ja katukaupat, rajoituksin tietysti,mutta ravintolat, kahvilat ja baarit eivät taaskaan saaneet luvan avata, ovat nyt vuoden olleet,lyhyttä taukoa lukuunottamatta, vain ruokalähetysten tai takeawayn varassa, ei sellainen riitä. Täällä avataan huomenna myös kuntosalit, ja pienimuotoisesti kulttuuria, vuoden tauon jälkeen,mutta tietysti henkilömäärärajoituksin, ja niihin pääsee vain näyttämällä vihreää rokotustodistusta, että on molemmat rokotukset. Ilman niitä ei niihin paikkoihin pääse. Kauppakeskuksissa ei myöskään saa syödä eikä juoda, joten kaikki ruokapaikat niissä kiinni. Mutta ainakin hieman vapautuksia nyt edessä, Eikä täältä vieläkään saa lentää pois ilman erikoislupaa. Jos pyytäisin päästä SUomeen näkemään lastani ja lapsenlapsiani,joita en ole nähnyt puoleentoista vuoteen, se ei varmaan olisi riittävän hyvä syy.Tsemppejä teille (ja meille...;)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Siitä rokotustodistuksella sisään päämiestä kiistellään täällä sillä ei ole oikein oikeudenmukaista, että rokotteen puutteen vallatessa ne etuoikeutetut rokotetut saa vielä lisäoikeuksia. Toisaaltahan ravintolassa omistaja saa kyllä normaalioloissakin antaa kenelle tahansa porttikiellon.

      Löschen
    2. Samperin autokorrektur, sisään PÄÄSEMISESTÄ

      Löschen
  4. Kävin kampaajalla ennenkuin pakenin tänne Lappiin. Mietin kyllä, että uskallanko mennä, kun piti mennä yleisillä ja jos muut kampaajat olisivat siinä paikassa. Aika oli klo 9 aamulla. Täällä tartunnat nousevat koko ajan ja rokotteista on pulaa monella tavalla. En jaksa avautua siitä varsinkin kun olen 1. riskiryhmää, mutta täällä paossa kaukana sieltä, mistä minun pitäisi saada rokote - paitsi THL kertoi viime viikolla, että sen pitäisi saada myös täältä!
    Ole kyllästynyt zoomeihin ja teamsiinn; toki hienoa, että työt voi hoitaa niiden avulla, mutta se väsyttää ja olen huomannut, että opiskelijat kaipaavat todella paljon keskustelua ja ohjausta, ihan vain juttelua, ei välttämättä "oikeaa" ohjaamista aina. Eli heitäkin alkaa tämä kyllästyttää enemmän ja enemmän.
    Mutta kyllä täällä vielä pärjää! Jaksakaa ja pysykää terveinä!

    AntwortenLöschen