Samstag, 20. März 2021

Matkoja korona-aikaan tai sitten ei

Meille henkilökohtaisesti kurjin juttu koronan takia on ollut se, että ei pääse matkustamaan minnekään.
Tein huvikseni kartan maista, joissa olen käynyt, siitä tuli 52 maata, mutta yksi pitää vähentää, joska Ahvenanmaa laskettiin omaksi maaksi. Viime vuonna karttaan olisi tullut Uusi-Seelanti, mutta se ei varmaan tule vielä tänä vuonnakaan, kun eihän tässä juuri pääse matkustamaan kuin omassa kaupungissa, sillä mitä teet muualla, jos ei hotellit ja loma-asunnot on suljettu ja ravintolat myös.


Pääsiäismunan yllätys oli nyt Mallorca, joka avasi ovensa ei espanjalaisille turisteille ja sinne sakemannit nyt sitten ryntäävät eikä sinne taatusti lähde turistit, jotka käyttävät maskia ja vaeltavat harvaan asutuilla takamailla vaan tyypit, jotka haluavat seuraa ja alkoholia. Alkoholitarjoilut lopetetaan kuulemma kello 17 ja nyt täällä jo virnuillaan, mikä lomastressi tyypeille tulee, kun viiteen mennessä on jo juotava kaikki viinat.

Saksassa saa nyt ostaa pikatestejä, joita voi tehdä itse ja meillä kokeillaan sellaista huomenna, kun ystäväpari naapurista tulee illalliselle. Koska koronaluvut nousevat hurjaa vauhtia ja olemme rajoituksista huolimatta ilmeisesti kolmannessa aallossa, viranomaiset ovat alkaneet taas muuttamaan määräyksiä, päiväkodit suljetaan taas ja koulut siirtyvät nopeasti takaisin etäopetukseen. Yksi asia koskee minuakin: lähes viiden kuukauden tauon jälkeen pääsen keskiviikkona vihdoinkin kampaajalle, mutta vain testin kanssa, toisaalta ihan kiva että kun istuu siellä vieraiden ihmisten kanssa ja tietää, että he eivät ole positiivisia.


 


10 Kommentare:

  1. Harmi kun ei pääse matkustamaan.Haluisin Suomeen katsomaan poikaani ja hänen pikkuisiaan, joita en ole nähnyt yli 1.5 vuoteen mutta matkustaminen on tehty niin hankalaksi että ihan hirvittää. Täällähän oli lentokenttä tammikuusta melkein kiinni, ja piti saada erikoislupa jos halusi matkustaa, ja myös palata takaisin. Nyt noita rajoituksia höllennettin, ja monet heti tilasivat matkoja sellaisiin paikkoihin minne pääsee, ja monet olivat tilanneet äkkiä matkoja huhtikuulle ja toukokuulle esim. Dubaihin ja Marokkoon, ja huomasivat vasta jälkikäteen että silloin on Ramadan, jolloin niin monet paikat kiinni. Jotkut sitten halusivat päästä eroon lipuistaan, jopa tappiolla. Veljeni, joka asuu Saksassa , lähti vaimoineen kuukaudeksi Balille, ja minusta se on vähän tyhmää , etenkin kun eivät ole saaneet rokotteita.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. En kyllä uskaltais lähteä. Saksan valtio haki viime keväänä saksalaisia kotimaahan kun ei ollut normaalilentoja, nyt painottavat, että ei haeta, jos joku tieten tahtoen lähtee ja ottaa riski. Harmi ettet näe pojan perhettä, tunnen paljon ihmisiä, joilla on sama ongelma.

      Löschen
  2. Kerro sitten minkälainen se testi oli ottaa ja tulosten saaminen. Ruotsissa on ollut tuolalisia "itsetehtäviä testejä" käytössä, siten että hoitaja on neuvonut esim. testitilanteessa ja itse on pitänyt se tehdä. Saas nähdä miten ne testit siellä kouluissa onnistuvat.

    Täällä vaan rakotukset sakkaavat monesta syystä ja nyt keskustellaan rokotusjärjestyksen muuttamisesta. Saas nähdä mitä rokotusta saan toisen osan sitten kun sen aika on kesäkuun alussa.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Kyllähän ne täälläkin joutuvat vähän rokotusjuttuja suunnitteleen uudestaan, kun Astran tauko teki tuhoa systeemille.

      Löschen
  3. Samoin täällä, myös meidän kurjin juttu on ollut ettei matkaan olla päästy. Korvauksena olen lukenut ja kuunnellut paljon matkakirjoja. Ei ihan sama kuin itse kokemana, mutta parempi kuin ei mitään. Eniten rassaa ettei tunnelin päässä näy valoa... tai ainakin siihen menee vielä kosolti aikaa.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Olis tosiaan kiva tietää milloin tilanne paranee, vaikka toisaalta olis ollut kamalaa, jos olisi vuosi sitten tiennyt, että jatkuu niin pitkälle.

      Löschen
  4. Kuuntelin eilen kotiin ajaessa, että sakalaisia on menossa reilusti Mallorcalle. Tilauslentojen määrää oli lisätty alkuperäisistä suunnitelmista. Ja juu, saa siinä kiirettä pitää jos meinaa ennen klo 17 saada kurkunkostukkeet nautittua. Pitää aloittaa sitten vissiin hyvissä ajoin.

    Uusi-Seelanti on tehnyt hyvää työtä koronan suhteen. Kuinkakohan kauan menee ennen kuin ottavat turisteja vastaan. Olisi sellainen paikka, jossa kävisin myös mielelläni.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Jos ne päästää Uuteen-Seelantiin, niin siellä voi tuntea olevansa turvassa. Mutta en tiedä uskallanko niin nopeasti lähteä niin kauas, kun on kokemusta olla "vankina" Thaimaassa, kun lentokentät suljettiin eikä ollut tietoa miten ja milloin pääsee pois. Euroopassa voi vaikka lähteä jalkaisin jonnekin, meillä on tässä maat niin lähekkäin eikä tarvi lentää tai mennä laivalla.

      Löschen
  5. Voi ei. :-( Että siellä ollaan taas menossa noin paljon huonompaan suuntaan, vaikka olen käsittänyt, että teillä on ollut paljon tiukemmat rajoitukset kuin Suomessa. Ei enää jaksaisi enää yhtään tätä.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Paljon tiukemmat rajoitukset on, mutta ne mutaatiot jyllää kovaa vauhtia ja aina vaan löytyy hulluja, jotka ei usko koronan olemassaoloon. Mulla oli taas kiivas keskustelu Allumiehen Ranskassa asuvan serkun kanssa, joka kieltäytyy maskista ja väittää kaiken olevan keksittyä. Puhuu kyllä aina niin puppua, että en jaksais kuunnella. Tiesi muka nyt kuudesta rokotukseen kuolleesta. Kun oli juuri sanonut, että ei lue lehtiä, nettiä eikä kuuntele radioo eikä katso televisioo, niiden kuuden olis pakko olla tuttavapiiristä, ei tykännyt kun kyselin nimiä, eihän se ketään tunne.

      Löschen