Samstag, 13. März 2021

Pitkästä aikaa blogistaniassa

Käväisin välillä leikkauttamassa harmaakaihin oikeasta silmästä ja sain parin viikon kiellon lukea ja kyllä se oli aika kurjaa. Suomessa ovat brutaaleja ja siellä pannaan polviproteesin saanut potilas kahden päivän päästä kotiin ilman minkäänlaista kuntoutusta ja silmäleikkauksen jälkeen saa heti lukea, täällä ovat varovaisempia. Nyt saan lukea, mutta silmälaseihin saan uuden lasin vasta muutaman viikon päästä eli nyt on oltava puolisokea ilman laseja tai yrittää selvitä yhdellä oikealla lasilla ja toisella ihan liian voimakkaalla, sillä leikkauksessa dioptriinit väheni puolella. No, eiköhän tässä jotenkin selvitä.

Toinen ero Suomen ja Saksan välillä on se, että kun Suomessa


meillä aiotaan ostaa itse tehtäviä koronatestejä, jotta uskaltaa tavata naapurit, joista tietää, että he elävät hyvin varovaisesti


 Päivät on kivasti pidentyneet ja pihaan ilmestyy aina enemmän kukkia. Olen istuttanut vuosia sitten pihan perälle salaiseen nurkkaan piiloon suomalaiselta ystävältäni saamiani sinivuokkoja.


En vaan tiedä, onko ne edelleen tuon näköisiä, sillä äsken satoi rakeita

Allumies on kokkaillut kovasti, teki mm. kolme pellillistä granolaa


ja herkullista lammasta, kasvikset näyttää ihan kukkakimpulta


Sain ystävältä kamelian terassia varten ja oli myrskytuulen takia pakko laittaa se paikkaan, josta se ei pääse lentoon.


Viime sunnuntaina kummipoika vaimoineen tuli kahville. Hekin olivat niin varovaisia, etteivät halunneet tartuttaa meitä ja tulla sisälle, missä aerosolit ovat vaarallisempia ja niinpä me kahvittelimme ulkona paksuissa vaatteissa ja huopien alla.

Nyt juuri kun tätä kirjoitan, Allumies tuli ilmoittamaan, että myrskytuuli heitti terassin pöydältä kukkani maahan ja ruukku meni rikki,. No jäipä onneksi kuva muistoksi.




17 Kommentare:

  1. Meilläkin pitäisi rajoittaa paljon enemmän, koska nyt Helsingin seudulla leviää virusmuunnoksia. Paikallisviranomaiset eivät uskalla antaa tarpeeksi tiukkkoja määräyksiä ja ihmiset eivät nähtävästi osaa itse ajatella. Ilmeisesti kohta on otettava valmiuslaki käyttöön kuten keväällä.
    Nyt rokotuksia annetaan päälle 80-vuotiaille Pfizerilla ja alle 70-vuotiaille AstraZenecalla. Kun Pfizeria saadaan lisää, niin sitä annetaan ensin 75-79 -vuotiaille ja sitten ikäryhmälle 70 -74, johon itse kuulun. Menee pitkälle, Toivon, että saisin rokotuksen huhtikuun aikana ja uskaltaisin käydä onnittelemassa ylioppilaaksi keväällä pääseviä lapsenlapsia, varoen tietysti edelleen.

    Onpa ihania kukkia kuvissasi. Teillä on kevät pitkällä.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Meillä on eri osavaltiossa eri systeemejä, joku "ruhtinas" on ostanut enemmän rokotetta, toinen vähemmän ja kaikenlaista hässäkkää on ollut maskienkin kanssa, kun kristillisen puolueen kansanedustajat ovat tehneet jotain bisnestä omaan taskuun, yksikin tienasi tosta vain 600000 euroa.

      Löschen
  2. Onpas mahtavaa, että teillä on tuollaisia korona-kotitestejä. Mahtavatkohan olla kuinka luotettavia?

    Sullahan on siellä oikein masterchef. :-)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Testit tuli kauppoihin, mutta loppuivat heti kuin vessapaperi, mutta lisää on tulossa. Eihän niitä tarvitse oikeastaan kuin omiin tarpeisiin eli vaikka jos haluaa tavata kavereita. Testi on ihan helppo, ei tarvi enää kaivella kurkkua, ihan vaan vähän nenään, ei tosin ole tietty ihan niin varma.

      Löschen
  3. Pikaista toipumista, vaikealta kuulostaa 2 viikon lukukielto.Mun pitäisi kyllä mennä tutkituttamaan silmäni, viime kerrasta pitkä aika.
    Jännää miten Suomessa luvut alkoivat pomppia kunnolla ylös juuri kun täällä ne tulivat alas, ja rokotteet näköjään vihdoinkin alkavat näkyä tilastoissa. Toivottavasti tekin saatte lähitulevaisuudessa rokotteet.
    Kauniita kukkia teillä, ja harmi että kauniit kukat putosivat tuulen vuoksi.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Kyllä sitä huomas miten usein lukee jotain. Teillä on rokotukset hoidettu hyvin. Oliko sulla muuten jotain oireita rokotuksen jälkeen? Olen kuullut hurjia tarinoita. Minkä aineen sait?

      Löschen
  4. Elämä varmaan helpottuu leikkauksen myötä. Ymmärrän kyllä tuskasi, kun ei pääse lukemaan.

    Teillä siellä kyllä tehdään asiat perusteellisesti. Me asutaan alueella, jossa rajoituksia noudatetaan ainakin päiväsaikaan ihan mallikkaasti. On maskit, pidetään välit. Ilta- ja yöelämä on kuulemma sitten toisenlaista.

    Allumies on kyllä näppärä!

    Hyvää viikonloppua ja toivottavasti lukeminen taas maittaa. Ja on hyvää luettavaa.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Onhan täälläkin aina niitä, jotka salaa juhlivat jonkun sillan alla, mutta saavat kai 500 euron sakot, ehkä eivät toista kertaa juhli.

      Löschen
  5. Äidilleni tehtiin tuo leikkaus viime vuonna ja hän oli sen jälkeen aivan ihastuksissaan, oli kaunein kesä ja kaikki värit parhaimmillaan luonnossa. Ja hänen kutomissaan sukissa oli kuulema paljon paremmat värit, kuin hän oli tiennytkään! Se vaikutus menee kuulema ohitse noin puolessa vuodessa, pitääkin kysyä äidiltä, onko se jo laantunut.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. No ei mulla sentään niin kuin jollain, joka luuli, että lapset olivat laittaneet hänen sairaalassa ollessaan keittiöön uuden lattian.

      Löschen
  6. Uskaltaisikohan sitä luottaa tuohon itse tehtävään testiin, jos vain vähän käytetään nenässä. Ammattilainen työntää puikon aika syvälle ja vähän pyöräyttelee muutaman sekunnin. Vähän ikävää, mutta ei siihen kuole. Oli käytävä testissä, jotta pääsi laivaan, ja Suomessa sitten ilmainen vapaaehtoinen ihan vain vertailun vuoksi.
    Saksassa olikin sitten pääuutisina jatkuvasti tuo omaan pussiin bisnestä tehnyt poliitikko ja toinen, joka oli privaatisti juhlinut suurella joukolla synntäreitään kun rajoitus salli vain yhden perheen ulkopuolisen vieraan. Eikä tunnustanut tehneensä mitään väärää.
    Hotelleja löytyi Baden Badenista ja Hildesheimista. Tulipahan nekin nyt katsastettua.
    Suomessa nyt yli viisi astetta lämmintä. Lunta sen verran, että ehtii vielä hyvin harrastamaan kevättalven talviliikuntaa.
    Hienoa, että leikkaus onnistui ja pääset nauttimaan lukemisesta.
    paskeriville

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Kaiken huippuhan oli, että terveysministeri Spahn sai tartunnan illallisilla, joiden tarkoitus oli löytää ihmisiä, jotka tukevat muutamalla sadalla tai tuhannella tai sadallatuhannella eurolla kristillisen puolueen vaaleja!! Shit happens, sai siellä tartunnan, kun ei pidetty kiinni siitä, että vain muutama ihminen saa olla yhdessä.

      Löschen
  7. No tuo ero on juuri eteläsuomalaisten pöljien tekemä; onneksi täällä ei ole ollut koronarajoitteiden vastaisia miekkareita kuten esimerkiksi Berliinissä on ollut ja muuallakin, siis muissa maissa. Mutta idiootit ovat idiootteja myös matkustaessaan. Melkein kaikki Levin tapaukset ovat ulkpaikkakuntalaisten, josta toki on sesonkityönläisillä eikä vain turisteilla. He ovat pitäneet bileitä useita iltoina (se on lehdissä, en ole itse ollut mukana :) Suomi on ollut kiltisti EU:n kanssa samassa ryhmässä näissä rokotuksissa; sen sijaan jotkut maat ovat maksaneet vaikka mitä noiden rokotusten saamisessa. Itselläni on aika ensi keskiviikoksi, saan sen AZ:n ensimmäisen osan riskiryhmäläisenä. Nyt eivät riskiryhmäläiset saa enääuusia aikoja, kun nyt tuii lupa rokottaa yli 70-vuotiaita tuolla AZ:llä. He ovatkin niitä sodan jälkeen syntyneitä suuria ikäluokkia, joten heitä on paljon.
    Mutta miten hienoa, että pääsit leikkaukseen ja maailma kirkastuu. Mutta hassua ovat nuo rajoitukset Suomen ja Saksan välillä!? Mie olen alkanut nyt kuunnella kirjoja, mutta onhan se hitaampaa kuin itse lukeminen. Kudon tai teen töitä samalla kun kuuntelen. Mutta vain tietokirjoja tai dekkareita, sillä romskuja en vain pysty kuuntelemaan.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. no tietenkin ne terror.. ei kun turistit sitä tautia sinne tuo.En ymmärrä, eikö Suomessa ole tarpeeksi kerrottu Ischgelistä. Mä olen kuunnellut joitakin äänikirjoja, mutta mullekin jostain syystä helpompi kuunnella jotain elämäkertaa kuin romaania.

      Löschen
    2. Kyllä on kerrottu ja kerrottu ja kerrottu, mutta on ihmisiä, jotka eivät välitä toisista tai rajoituksista ja sitten on niitä, jotka luulevat tämän olevan yhä vain joku pikkunuha. Älyttömin juttu minun mielestä oli se, että vaihtareita oli bussillinen Kuopista Saariselälle ja heille oli kerrottu ja annettu mahdollisuus perua matka ja saada rahat takaisin, mutta ei. Kuulemma ne täyden bussin 26 ensin sairastunutta saivat taudin saariseltä, vaikka eivät kuulemma olleet siellä missään muiden kanssa tekemisissä. Ei oltu otettu testejä ennen matkaa tms. Kuulemma vaihto-opiskleijat haluavat käydä Lapissa ja siksi lähtivät matkalle sinne. Nyt tuli ilmi, että kaksi heistä oli käynyt myös välillä Ylläksellä ja muuallakin olivat jotkut käyneet. Se siitä kuplasta ja terveysturvallisuudesta.

      Löschen
  8. Hyvä, että silmälääkärisi tekee huolellista työtä. Sinun kohdallasi siihen on varmasti perustellut lääketieteelliset syyt.
    Minulta leikattiin ensin oikea silmä ja proseduuri oli simppeli. Kävin näyttämässä leikattua silmää silmäkirurgille kolmen päivän päästä.Kaikki oli hyvin ja sideharsotuppo otettiin pois. Lukea sain koko ajan ensin vasemmalla silmällä ja sitten kummallakin. Kuukauden päästä tehtiin sama proseduuri vasemmalle silmälle.
    Piti ajaa taksilla ja bussilla muutama viikko. En viitsinyt ajaa autolla, kun sitä varoitettiin. Kuvittelin, että sitten ainakin tapahtuu jotakin, kun uhmaan kieltoa, vaikka muuten ei tapahdu. Ajokortti ja auto ovat minulle elinehto. Yksisilmäisenäkin pärjään, mutta en ilman autoa.

    Vuoden päästä laseroitiin jälkikaihi ensin oikeasta silmästä ja sitten vasemmasta.Laseointi kesti kerrallaan 15 sekuntia, ja sen teki oma silmälääkärini. Tietenkin hämmästelin, että siniset värisävyt palasivat ja siniset farkutkin näyttivät vihdoin puhtailta pesun jälkeen. Kaukolaseja käytän vain pimeässä ja hämärässä autolla ajaessani ja lukulaseja sähkövalossa.
    Käyn 4 kertaa vuodessa tarkastuksessa, mutta ei ole löytynyt mitään silmätauteja.
    Nyt vuosien päästä näyttää siltä, että tarvitsen kaukolaseihini vasempaan silmään uuden lasin.

    Olen jo rokotuslistalla etuoikeutettuna ja odotan tietoa, milloin on vuoroni. Pikatestiin pääsen, jos tulee tarve. Itse en rupea testailemaan huvin vuoksi.

    Viikonlopun pahat myrskyt menivät meiltä ohi, enkä niitä kaivannut. Eivät edes kukkaruukut kattoterssilla kaatuneet.
    Kaikkea hyvää sinulle ja miehellesi!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Ei mulla ollut mitään syytä, kaikki on ihan ookoo, mutta ne vaan varmuuden vuoksi sanoo, että ei kannattais lukea. Ymmärsin niin, että se tekolinssi on vähän pienempi kuin oma ja on tärkeää, että se pysyy siinä "Hüllessä" eikä liiku. Lopullisestihan se kiinnittyy vasta muutaman viikon kuluttua ja sitten vasta ostan uudet lasit. Baijerissa oli satanut viime yönä taas lunta, Alpeilla odotetaan jopa metrin verran uutta lunta, huh.

      Löschen