Samstag, 24. Juli 2021

Kauhun paikat

 Katselin tässä vanhoja blogikuvia paikoilta, joita ainakin osittain en ole enää olemassa.

Tätä siltaa ja kollaasin ravintolaa ei enää ole.Täällä varmaan kaikki veden alla.


 
Ja tämä ravintola on täysin tuhoutunut, juuri kun lockdownin jälkeen bisnes alkoi vähitellen toimia.


Tämä taitaa olla kamalinta, mitä olen elämässäni nähnyt tai siis pahinta on nähdä yksityishenkilöiden kuvat ja videot ja kuvitella, mitä kauhun hetkiä he ovat kokeneet. Ihmisiä pelastettiin helikopterilla taloista ja puista ja paljon myös kuoli. Nyt uhkaa kaiken lisäksi koronainfektiovaara. Uhrit saavat ensihätään 3500 euroa, raha maksetaan tilille, mutta mitäs teet, kun pankkikortti meni tulvan mukana eikä ole oikein kunnon liikenneyhteyksiä, kun sillat,  junan raiteet ja tiet eivät ole kunnossa, sähköt ei toimi, kännykkä ehkä hävisi myös. 

Illaksi on luvattu taas kovaa sadetta, oh no!


14 Kommentare:

 1. Olen samaa mieltä. En minäkään olisi osannut edes kuvitella tuota kauhua. Kyynelehdin myös lasten ja koululaisten puolesta. Kaikki ovat uupuneita kahden kouluvuoden etä- ja presentopetuksen, hygieniamääräysten takia ja turvallisten arkirutiinien puuttumisen takia. Päiväkotilapset ovat vielä haavoittuvampia. Rheinland-Pfalzissa kesäloma ja helpotus häämötti jo kahden päivän päässä, ja nyt tuli vielä tämä trauma. Opetusministerillemme Hubigille tuli tukiopetuksen lisäksi uusi suuri ongelma tuhoutuneitten koulujen takia. Hänellä on 5 viikkoa aikaa organisoida väliaikaistiloja. Onneksi TV ei näytä lapsia.
  Apteekkarit ja lääkärit näyttävät saaneen lääkkeiden jakelun kroonisesti sairaille nopeasti organisoiduksi.
  ARD sai eilen 3 tunnissa benefizkonsertissa kokoon yli 16 miljoona euroa ensihätään. Summa kasvaa vielä. Hätää kärsiviä ihmisiä lohduttaa ja vahvistaa, että hädän hetkellä tuli ja tulee spontaanisti auttajia ja raivauskalustoa ympäri Saksaa. Hädän hetkellä ystävä tunnetaan, sanoo suomalainen sanaparsi.

  AntwortenLöschen
 2. Kuulin radiossa, että tuli 16 miljoonaa kokoon, hieno summa.

  AntwortenLöschen
 3. Todella surullista.
  Tällaisista onnettomuuksista on tottunut kuulemaan jostain kaukomaista, nyt ne ovat keskuudessamme Euroopassa.

  Kuuntelin juuri meidän pienessä kirjatapahtumassamme Kymi Librissä ulkomaankirjeenvaihtaja Mika Hentusen alustuksen Bidenin Amerikasta ja ilahduin, kun hän kertoi, että ilmastonmuutos on nyt Kiinan ohella politiikan painopisteenä ja se on sitä kautta linjan, kaikissa ministeriöissä.
  Kyllä kaikkialla on pakko ottaa nämä asiat päällimmäiseksi ja ryhtyä toimenpiteisiin kaikilla aloilla ilmatonmuutoksen jarruttamiseksi ja sen aiheuttamien vahinkojen välttämiseksi.

  AntwortenLöschen
 4. On kyllä surullista nähdä kuvia jossa on mitä oli ennen tulvia. Täällä on usein tuhoutunut paikkoja metsäpalojen johdosta, mutta nuo tulvat mittakaavassa olivat niin valtava juttu.Toivottavasti tuo luvattu sade ei nyt tuo lisää tulvia.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Uusi sade ei tullut meille, muuta tietenkin katastrofipaikoilla osittain satoi ihan niinkuin ne tulvat ei olis riittäneet.

   Löschen
 5. Ihminen hallitsee monia asioita, mutta tällaiset luonnon voimat laittavat miettimään, miten vähään ihminen oikeastaan pystyy elämää ohjailemaan. Voimia selvitä sinne päin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kun ajattelee, että yksi kuutiometriä vettä painaa TONNIN, niin tajuaa mikä voima siinä oli.

   Löschen
 6. Hiljaiseksi vetää. Ihminen kuvittelee hallitsevansa maailmaa miten tahtoo, mutta välillä luonto näyttää voimansa.

  AntwortenLöschen
 7. Järkyttävää, ei oikein löydä sanoja tuohon luonnon tuhoon ja vielä korona-aikana. Itse kirjoitan evakkoajasta ja sitä edeltävistä sodista, joten evakosta sentään voi kuulla (tekemäni haastattelut) ja lukea myös valonpilkahduksia.

  AntwortenLöschen
 8. Saksa on runsasjokisena aika tulvivaa seutua. Asutustakin on kaikkialla, joten sään ääri-ilmiöiden sattuessa inhimilliset vahingot ovat suuret.
  Sattui silmiin oivallinen virallinen sivusto/Informationsplattform Undine undine.bafg.de, josta löytyy sekä nippeli- että historiallista tietoa niin extreme Hochwasser- kuin Niedrigwasser-tapauksista. Vanhimmasta päästä kirjattu tulva taitaa olla "Das 1000-järliche Magdalenenhochwasser 1342" Reinin jokialueella. Tietoa löytyy myös muilta alueilta: Elbe 2002, Oder 1997, jolloin vahingot olivat mittavia ja koskivat useampaa maata.
  Ei vain tunnuta oppivan menneestä ja tällä kertaa lisäksi kuolleita on paljon.
  paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Onhan ne monet talot rakennettu vaaralliselle paikalle joen rantaan ja jokien kulkua muutettu vaarallisesti.

   Löschen