Dienstag, 3. August 2021

Kolme päivää entisessä pääkaupungissa

Meillä on viiden pariskunnan porukka, joka tapaa koko porukalla kerran vuodessa to-su. Viime vuonna hotelli oli varattu Strasbourgin läheltä eli siis Ranskan puolelta, mutta sitten tuli korona ja seudusta todellinen hotspot, josta jouduttiin tehohoitopaikkojen puutteessa viemään potilaita niinkin kauas kuin Lyypekkiin ja jouduimme siirtämään keikan vuodella. Sitten tuli vuosi 2021 ja todettiin, että ei nytkään lähdetä porukalla ulkomaille, vaikka Ranskan puolelta tosin pääsee aika hyvin Saksaan, ja keikka siirrettiin vuodelle 2022. Kun muut kuuluvat vähän nukkuvien puolueeseen, niin joukossa on yksi, joka ottaa aisat käteen ja keksii keinoja ja niin sitten Allumies keksi lähettää porukalla viestin ja ehdotti tapaamista Bonnissa, joka on maantieteellisesti aika keskellä eli hampurilaisparilla ja müncheniläisparilla on lähes sama matka ja heti tuli kaikilta vastaus, hieno idea, tulemme mielellämme. Eipä sitten muuta kuin varaamaan hotelli ja kiva ja edullinenkin löytyi Reinin rannalta läheltä keskustaa. Hotellin terassi on hieno ja voimme syödä aamiaista aina ulkona ja katsella maisemia.Hotellin rannasta pääsi laivaan ja sillä matkustimme tunnin verran Königswinterin pikkukaupunkiin. Siellä alkaa jo viininviljelyalue.

 Matkalla on kiva katsella maisemia ja komeita taloja Reinin rannalla, toivottavasti tarpeeksi korkealle rakennettu, nyt kun tulee ensimmäisenä mieleen tulvat.


Königswinteristä pääsee joko kävellen tai hammasratajunalla Drachenfelsin vuorelle, jota leikillisesti kutsutaan Hollannin korkeimmaksi vuoreksi, koska hollantilaiset tulevat mielellään sinne ihmettelemään heille korkeaa vuorta.  Reitin puolivälissä on Drachenburgin komea linna, jossa olimme joskus hienossa konsertissa hienoissa puitteissa.


 

Ylhäällä vuorella on Drachenfelsin raunio ja sieltä hienot näkymät alas Reinille. 

Hotellihuoneen ikkunasta näkyi muuten Drachenfels, sinisen nuolen kohdalla oikealla. Siebengebirge muodostuu seitsemästä kukkulasta kuten nimi sanoo.

Illemmalla Bonnin kolme korkeampaa rakennusta näkyivät hienossa valossa, kuvassa mm. United Nations-rakennus.


 

Bonn oli 40v Saksan pääkaupunki. Berliinihän jaettiin sodan jälkeen miehitysvaltojen kesken ja venäläisten osuudesta DDR teki pääkaupunkinsa ja Länsi-Saksa valitsi pienemmän Bonnin, mm. sen takia, että liittokansleri Adenauer asui Bonnin lähellä. Lauantaina teimme kävellen kaupunkikierroksen miesten entisen pomon johdolla. Bonn on kiva kaupunki ja siellä on mm. hienoja vanhoja taloja, sillä kaupunkia ei pommitettu sodan aikana niinkuin Kölniä. Beethovenin kotitalon vieressä on yksi Bonnin vanhimmista taloista ja sen  seinällä on tuollainen "figuuri", joka on ollut talon merkki silloin kun kaduilla ei ollut vielä nimiä. Nimi Mohr tarkoittaa samaa kuin n-sana, jota ei saa enää käyttää. Saapa nähdä milloin tuokin nimi pyyhitään pois talon seinästä. Monikossahan se on Mohren ja meilläkin on Mohrenstrasse-niminen katu, johon joku vitsiniekka on jo pistänyt kaksi pistettä oon päälle ja sitten se on Möhrenstrasse eli porkkanakatu.
10 Kommentare:

 1. Hieno hotelliterassi ja linna kuin satulinna. Hyvä että pääsitten kaveriporukan kanssa matkalle Bonniin:) Täällä luvut ovat nousseet nyt reilusti,myös sairaaloiossa, joten ei näytä hyvältä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sama täällä ja kovat rajoitukset nyt taas Australiassakin ja Kiinassa pahempi tilanne kuin alussa Wuhan issa, huh.

   Löschen
 2. Mikään ei ole enää entisellään Bonnissa. Bonnin loisto on mennyttä aikaa.Jopa Haribo muutti pois ja rakensi suuremman tehtaan parempien tieliikkenneyhteyksien päähän.
  Rheinland-Pfalzin osavaltio ja Grafschaftin kunta kiittävät työpaikoista ja verotuloista. Grafschaftin kunta on tulva-alueella. Haribon tehdas ei jäänyt tulvan alle. Haribo lahjoitti uhreille 100 000 €, majoittaa asunnottomia ja sen tavarahalleissa on avustustavaravarasto.
  Haribo tekee lapset iloisiksi - ja aikuisetkin!(Haribo macht Kinder froh und die Erwachsenen ebenso!)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Hirveän pitkä jono oli Haribon kaupassa lauantaina, ihmisiä seisoi ulkona.

   Löschen
 3. Mahtavaa, että saitte taas joukkoa kokoon ja pääsitte muutamaksi päiväksi vähän virkistäytymään. Vaikka maisemat ja puitteet näyttivät olevan mainiot, taitaa juurikin se kavereiden kasvokkain tapaaminen virkistää erityisen paljon.
  Kivoja päiviä sinne!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä teki hyvää tavata, asumme niin kaukana toisistamme, että emme usein näe paitsi yhtä pariskuntaa.

   Löschen
 4. Ihana, että pääsitte sittenkin treffaamaan tänä vuonna! Huikeita maisemia!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Maisemat oli kauniit ja ennen kaikkea ilma, kun saatiin aina syödä ulkona.

   Löschen
 5. Oi kuulostipa mukavalta! Täällä alkoivat taas zoom-kokoukset eilen aamulla klo 9. Tulin tännne tiistai-iltana. En jaksa enää kertoa, mitä kaikkea on nyt tältä syksyltä ja jo elokuulta peruttu. Etäopetukseksi taitaa taas mennä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kurja, mutta kun kuulee miten delta jyllää Suomessakin, taitaa olla iso riski ja kannattaa olla varovainen. Kummipoika sai tartunnan neljän viikon päästä ekasta rokotuksesta eikä tiedä mistä sen olisi voinut saada.

   Löschen