Sonntag, 28. November 2021

1. adventti 2021

 Kuka olisi vuosi sitten uskonut miten paljon pahemmaksi tilanne voi vielä muuttua. Saksan tartunnat on niin hirveissä lukemissa, että pelottaa. Tänään meillä olisi ollut liput konserttiin, mutta se peruuntui, kun yksi orkesterin jäsenistä osoittautui positiiviseksi ja ystävien ystäväpariskunta kököttää kotikaranteenissa, molemmat positiivisia. Huomenna meillä olisi kutsu synttäreille, mutta peruutimme menomme, koska kerran suositellaan kontaktien välttämistä ja sielläkin olisi 15 ihmistä saman pöydän äärellä. Enää tartuntoja ei ole vain häikäilemättömien rokotuksen vastustajien joukoissa vaan aivan kaikkialla. Kehtaankohan myöntää, että joskus toivon, että Allumiehen Ranskassa asuva serkku, joka kieltäytyy käyttämästä maskia, kieltäytyy rokotuksesta ja kieltäytyy testaamasta itseään, saisi tartunnan, ei nyt kuolla tarvi mutta vaikka puoli vuotta long covid-kokemus. Madame on osoittautunut nyt niin itsekkääksi kuin olla voi ja meni eilen taas osoittamaan mieltään Ranskan koronarajoituksia vastaan, vaikka lehdissä lukee miten dramaattinen tilanne on. Ärsyttää niin, että en kerta kaikkiaan halunnut soittaa madamelle eilen ja onnitella synttärin johdosta.

Oho, tästä piti tulla adventtipostaus, mutta tuo „oksennus“ halusi ulos.

Täällä on adventtina tarjolla Buranaa ja Tramalia ja Tramadolia ja Novalginia, erilaisia cocktailsekotuksia on käytössä ja parempaan päin ollaan onneksi menossa. Minä sentään joi eilen Ikean glögiä, tosin viime vuonna itse tekemäni oli mielestäni parempaa. Hyasintti tuoksuu, se kuuluu minulle jouluun, toisethan inhoaa sitä tuoksua.


Meillä roikkuu terassilla Herrnhuter Stern eli herrnhutilainen tähti, josta luin juuri tänään Frankfurter Sonntagszeitungista. Siinä on 25 sakaraa ja 17 neliskulmaista ja 8 kolmikulmaista kärkeä ja tähteä valmistetaan itä-Saksassa lähellä Böömin (Tsekin) rajaa olevassa pienessä Herrnhutin kaupungissa. Patentin omistaa siellä oleva protestanttinen liike, jonka esi-isät joutuivat aikanaan pakenemaan Böömistä ja saivat turvapaikan Saksan puolelta. Nyt tajusin, miksi tähti on englanniksi Moravian star, onhan niitä Böömejä ja Määrejä joskus viime vuosituhannella opeteltu hissan tunnilla ja eipä sekään oppi ollut sitten täysin turhaa. Tähti myydään osina ja siinä onkin sitten kokoamista. Onneksi meillä on täällä yksi, joka ymmärtää geometriaa.


Tänään sain ilokseni avata ensimmäisen luukun partiolaisten kalenterista.


Hyvää adventin alkua❤️

11 Kommentare:

 1. Voihan nenä tätä koronaa kun taas mennään taaksepäin. Jotenkuten luulin että parempaan päin ollaan menossa ja sitten tulee näitä takaiskuja. IHme että Allumiehen serkku kaikesta huolimatta ei ota rokotetta tai käytä maskeja. Täällä ne jotka ovat sairaalassa koronan vuoksi ovat lähes yksinomaan rokottamattomia.
  Kaunis joulukalenteri.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. En ymmärrä, että joku voi edelleen kieltää koronan olemassaolon ja puhuu pikkuflunssasta.

   Löschen
 2. Kölniläisetkin härnäävät kohtaloaan koronan suhteen. Eilen tuppautuivat 50 000 hengen voimin jalkapalloareenalle. Terveysviranomaiset (Gesundheitsamt) antoivat luvan.
  1 ½ viikon päästä saan 3. rokoteannoksen, boosterin. Katsotaan sitten, miten käy.
  Kai muistat vanhan saksalaisen lasten laulun, jota ei saa enää laulaa, kymmenestä pikkumiehestä? Lopuksi ei jäänyt ketään jäljelle.
  Tuo Herrnhuterstern on ihana. Minulla on vain pieni, kun se on helpompi säilyttää. Ostin iso Annabergin paperitähden, jonka voi taitella kokoon.

  En ole nähnyt kenelläkään muulla advenntipossua. On erilainen ja hauska "adventtikranssi".Kuusipuuta? Kyllä sekin palaa.
  Neljä viikkoa jouluun - ja puoli hihaa pikkutytön villapaidasta neulomattatyön. Kyllä ehdin.
  Ensi viikolla laulan Nikolaus-laulua, Alle Jahre wieder, Maammelaulua ja Oi Suomi sinun päiväs koittaa.. Stressaa!
  Kuusipuu vihertää sentään samalla nuotilla kummallakin kielellä, mutta lumituiskuista en ole varma.
  Hyvää adventtiaikaa!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Täysin hullua päästää ne 50000 katsojaa stadionille. Asumme aika lähellä ja meilläkin oli jotkut parkanneet autonsa kävelytielle ja mikä kaaos kun joukot lähtee yhdessä ratikalla pois. Possu on tanskalaisen Mailegin ja pitää todella varoa, ettei puu syty. Me saadaan ilmeisest 15.12. boosterin, keksin eilen kysyä naapurin kirurgiparilta ja tärppäs.

   Löschen
  2. Katriina, piti vielä sanoa, että jostain ihmeen syystä meidän Inzidenzit on paljon paremmin kuin Baden-Württembergin

   Löschen
  3. Hyvä niin! Nordrhein-Westfalenissa on kahden rokotuksen ottaneita 71,7%, Baden-Württembergissä 66,6%.

   Löschen
  4. Me saadaan kolmas rokotus ennen joulua naapurin lääkäripariskunnalta, jippii!

   Löschen
 3. Minun naapurit Saksassa olivat herrnhutelaisia. Böömistä tulee mieleeni anoppini, hän oli kotoisin sieltä ja appeni Määristä.
  Hyvää adventtiaikaa, meillä on pakkasta -14C ja luntakin.
  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kylmä Saksassakin, meillä tosin vain nollassa, mutta hyvä, että paketoin kamelian ja oleanterin ja oliivipuun.

   Löschen
 4. Hieno tuo tähti! Mulla ois saattanut mennä kokoamisen kanssa sormi suuhun!

  AntwortenLöschen