Sonntag, 5. Dezember 2021

2. adventti 2021

 Ainoa hyvä asia tässä on, että Allumiehen kylkiluut ei enää pistele niin kamalasti keuhkoihin, mutta se onkin todella ainoa positiivinen. Koronan viljely on edistynyt täällä oikein hyvin, ensin juhlittiin karnevaalia ja halailtiin ja pussailtiin ja sitten sallittiin päästää 50000 katsojaa stadionille jalkapallopeliin eikä huolehdittu maskeista jne. Nyt alamme olla kärkipaikalla tartuntaporukassa. Poliitikoille tulee kaikki aina ylllättäen, vaikka asiantuntijat ennnustavat kaiken etukäteen. Eilen tuli uudet määräykset, vähän niinkuin lockdown rokottamattomille, he pääsevät nyt vain ruokakauppaan ja apteekkiin ja saavat kotona(kin) tavata vain ihmisiä yhdestä taloudesta. Ans kattoo miten tilanne kehittyy.

Sääkin on ollut vähän niin ja näin,  lohtua antaa nuo edelleen rehoittavat jouluruusut


ja uudet pienet Herrnhutin tähdet keittiön ikkunassaTein havujen puutteessa kranssin rosmariinista


Ja tilasin Myssyfarmilta lankaa myssyyn


Ja tein kokitjapotit-blogin ohjeella appelsiiniaperolmarmeladia jouluksi juustolautaselle.Koronavilkku vilkutteli aamulla ja pelästyin jo, että näyttää nyt punaista, mutta sepä vaan muistutti, että pian olisi aika ottaa kolmas rokotus, johon on erilaisia mahdollisuuksia, esim. omalla lääkärillä tai rokotuskeskuksissa tai joissakin kauppakeskuksissa tai ihan vaan jollakin lääkärillä, tulevaisuudessa varmaan myös hammas- tai eläinlääkärillä tai niinkuin me saamme sen naapurin kirurgipariskunnalta. Me yritämme vältellä isompia porukoita, mutta tänään uskaltaudumme italialaiseen ravintolaan yhdessä kummipojan ja vaimonsa kanssa. Muistakaapa klikata kummiminiän ensimmäistä sävellystä, hän tarvitsee kuuntelijoita.

Hyvää toista adventtia🌲


 


9 Kommentare:

 1. Katsoin t-onlinen sivulta, että Köln on kirinyt kovasti covid-19-luvuissa, mutta perässä mekin tullaan - valitettavasti.
  Sinulla on tyylikkäät joulukoristelut, minulla tyylittömät. Laitoin kattoterssilla vielä kukkivien pelargonien, orvokkien ja rosmariinin päälle valosarjan ja sisälle valaistut tähdet. No onkos tullut kesä nyt talven keskelle? Kun se ei edes mene pois, niin ei voi tulla.
  Pimeässa voi kuvitella, että on talvi. Kaatosateen lotinassa sitäkin oli vaikea kuvitella.
  Tulee toinen etäjoulu. Keskiviikkona saan boosterin ja menen sentään joulupäivänä tyttären tykö kahville. Siellä on yksi 11-vuotias, joka on vasta rokotusodotuslistalla. Hän voisi toivoa joulupukilta koronapiikkiä. Huumori keventää.
  Hyvää jatkoa!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On tämä aika ihmeellistä aikaa, mitään ei voi suunnitella. Tunnen monta nuorta, jotka ei halua rokotusta, juri kuulin, että tuttavien poika ei ota rokotusta ja joutuu maksamaan 50 euroa kuussa testistä, kun työnantajan on pakko vaatia testi. Toisen tuttavan poika on etätöissä kotona eikä halua rokotusta, saa nähdä miten viihtyy kun ei pääse kauppoihin eikä baariin eikä saa tavata useampaa kaveria.

   Löschen
 2. Tunnelmallista adventtiaikaa. Sama tilanne täällä etelämpänä. Kolmas rokotus on onneksi jo jonotettu (kesti neljä tuntia!). Keskiviikkona lähden käymään Helsingissä, ei varmaan järkevää, mutta menen nyt kuitenkin. Pysytäänpä terveinä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oho, neljän tunnin jono! Oliko sentään istumapaikka?

   Löschen
  2. Oho, neljän tunnin jono! Oliko sentään istumapaikka?

   Löschen
 3. Täällä puhutaan taas PM:n bilettämisestä ja siitä, että hän ei ollutkaan sitten tavoitettavissa ja on kuulemma tehnyt taas jotain väärää. Mutta ei puhuta niistä uudista hävittäjistä, joiden hintaa ei kai kukaan toimittajakaan ymmärrä, eli onko keskustelu sen takia niin hiljaista. Kolmas rokotus on käsivarressa, kesti vähän yli tunti ilman ajanvarausta pop uppina, En tiedä auttaako kun ei tee mieli mennä ravintolaan vaikka sinne pyydetään koronapassia. Silti koronapassillinen voi olla kipeä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. En ymmärrä miksi noi PM jutut on niin tärkeitä uutisia. Meillä sanoivat uutisissa, että koronapasseja väärennetään nyt kovasti, toivottavasti keksivät jonkun keinon estämään väärennyksiä. Me olimme su B:n kanssa (oli juuri ihaillut kuvaasi Lompolosta) syömässä italialaisessa ravintolassa, siellä tarkistivat myös henkkarin niinkuin pitääkin.

   Löschen
 4. Oikeastaan ymmärrän hyvinkin, että ministereiden, ja etenkin PM:en tekemiset ovat luupin alla. Tuntuu olevan useammassakin maassa näille tyypeille epäselvää mitkä määräykset ja lait ovat voimassa, vaikka ovat niitä vaatimassa kansalaisilta ukaasien ja uhkausten voimalla. Viime päivien ääriesimerkki on tuo Itävallan lyhimmän PM-uran tehnyt aatelinen Spaltenberg hännystelijöineen ORF-Gala -pippaloissa kun kansa kärvistelee lockdownissa.
  Suomessa sama kaiken ignoreerava tyyli, vain pienemmässä mittakaavassa, kun ollaan tämmöinen metsäkansa täällä periferiassa.
  paskeriville

  AntwortenLöschen