Dienstag, 25. Januar 2022

Koronablues

Hyvän ystäväni mies käytti eilen sanontaa ”koronablues” ja sitä tässä yritellään välitellä keksimällä kaikenlaista pientä ohjelmaa ja kun katsoo kännykästä valokuvia, näkee miten  tässä tammikuussa on yritetty piristää arkea.

On piipahdettu Ranskan puolelle ostamaan Dijon-sinappia, vihreitä papuja, hanhenmaksaa ja kuohuviiniä.


On syöty uudessa ravintolassa herkkuja synttärilahjaksi saamallani lahjakortilla.On ihmetelty miten lampaat viihtyvät pikkupakkasessaOn saatu hälytys koronavilkkuun, kun on oltu liian kauan liian lähellä jotain positiivista henkilöä.
On menty heti testiin ja saatu negatiivinen tulos, jippiiOn käyty kampaajalla laitattamassa raitoja hiuksiinOn käyty pitkällä patikkaretkellä Agger-joen rannalla ja ihailtu sammaleen värejä


On kierrelty Frankfurtia päivällä


ja illallaJa käyty katsomassa yhden lempparitaitelijan eli Paula Modersohn-Beckerin näyttelyä Schirnin taidehallissaja nyt tajuttu, että Paulan ystäviin kuului mm. runoilija Rainer Maria Rilke, jonka muotokuva on tässä allaHelene Schjerfbeckhän on kansainvälisesti jäänyt vähän Paulan varjoon, vaikka pelaa mielestäni ihan samassa liigassa.

Kotimatkalla on käyty Limburgin tuomiokirkosssa


Seimessä ei enää ollut ketään, nyt oltiin jo matkalla Egyptiin


Joulukuusikin oli vielä paikoillaan ja taustalla soi Armon valkokyyhky. Kunnon katolisethan pitävät joulukuusen 2. helmikuuta asti, jolloin on ns. Maria Lichtmess.


Heh, heh, kun tässä nyt puhutaan kunnon katolisista, niin näytänpä vielä kuvan Limburgin entisen piispan talosta, joka on tuomiokirkkoa vastapäätä. Tyyppi rakennutti itselleen kämpän 31 miljoonalla eurolla, mutta ei asia oikein miellyttänyt ihmisiä eikä ilmeisesti paaviakaan, joka komensi kaverin Vatikaaniin.Eipä ole nytkään asiat hyvin katolisessa kirkossa ja meillä on täällä kuukausien jonot, kun ihmiset haluavat erota kirkosta lasten hyväksikäyttöskandaalien takia. Kölnin ällöttävä arkkipiispa on pakkolomalla, mutta haluaa palata takaisin tuhkakeskiviikkona antamaan seurakuntalaisille tuhkaristin otsaan, siis tuhkaristin osoittamaan katumusta, sitähän hänen itsensä ei tarvitse osoittaa, kun hänhän ei ole tehnyt mitään väärin paitsi, että on pitänyt visusti salassa kaikki tiedot lasten hyväksikäytöstä. Ja skandaalit jatkuu Vatikaanissakin, Benedict on valehdellut ja nyt ilmeisesti myös Franciscus. 
O tempora o mores.

12 Kommentare:

 1. No siellähän on ehditty vaikka mitä.
  Ensimmäisen kuvasi talo on kuin sadusta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Se talo oli Ranskan puolella Hunspachin kylässä

   Löschen
 2. Sinahan olet tehnyt vaikka kuinka paljon kivoja juttuja!!! Minulla ei tule mieleen ensimmaistakaan omalta tammikuultani. Etatoita ja kaupassa kayntia on tullut harrastettua. Ja kaupunkimaisemissa lenkkeilya. Ei muuta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Joskus on tunne, ettei tapahdu mitään, mutta nyt kun katsoin kuvia, olikin kaikenlaista, mutta kunnon lomamatkat kyllä puuttuu, me vaan asutaan niin keskellä Eurooppaa, että ehtii lähelläkin nähdä muita maita.

   Löschen
 3. Olipa mielenkiintoista kurkata tuon pytingin sisuksiin, ja nähdä myös Badewanne ja kylppäri! Tuossa oikealla listassa on myös hupaisa musiikkivideo Extra 3: Tebartz van Elst-Denn ich bin Bischof von Limburg ,yeah!
  Oli tosiaan tuolloin paljon esillä, totaalisen outo tyyppi ja tuli kalliiksi.
  Tuolla NDR:n songs listalla on muitakin hauskoja satiirisia viisuja nykyisistä, ja nyt jo entisistä "tärkeistä" henkilöistä, mm. Song zur CDU-Kanzlerfrage:"Müssen wie jetzt den Laschet nehmen?"
  Täytyy keksiä jotain viihdykettä koronabluesin vastapainoksi.
  paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Niitä vitsejä riitti, yksi parhaita sketsejä oli karnevaaleissa, kultainen amme näyttämöllä ja piispa tanga päällä

   Löschen
 4. Tehän olette ehtineet vaikka minne. Nuo saksalaiset rakennukset ovat niin nättejä ja nätti tuo kuva Frankfurtista. Mulla niin hatara kuva Frankfurtista, sillä paitsi lentokenttää, niin olin siellä viimeksi 7-vuotiaana.
  En ollut aikaisemmin kuullut tuosta taiteilijasta, mutta hienoja töitä. Hyvää loppuviikkoa Allu.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Frankfurt on kehittynyt hyvään suuntaan, oli ennen gangsterikaupunki, aseman lähellä sai pelätä.

   Löschen
 5. Uskovaisista puheenollen meilläkin on oma gate eli Päivi Räsänen on syytettynä. Oikea uhriutuja, kantoi omaa Raamattuaan kädessä sinne oikeuteen. En pidä koko tyypistä, sen takia on kirkoska eronnut ties kuinka paljon väkeä Suomessa. Ihan sen typerien, ajattalemattomien tai ehkä ne onkin sanottu tarkoituksella ne hänen lausuntonsa.

  Mutta korona jatkaa kulkuaan, vaikka ehkä se alkaa vähitellen heiektä. Hirveästi tuttuja on nyt siihen sairastunut - tai heidän perheenjäseniä.

  AntwortenLöschen
 6. Näyttää siltä, että nyt ne ajat ovat ohi, kun katolisessa ylemmässä herraseurassa oli kontrolloimaton vapaus tehdä mitä tahansa.
  Ymmärrän, että tavallisilla katolisilla on vaikeaa, kun heidän luottamuksensa maallisiin auktoriteetteihin häviää. Luterilisilla se hävisi jo 500 vuotta sitten. Rakastan katolisia lastenlapsiani yhtä paljon kuin niitä muita ja he minua.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Täällä on paljon katolisia, jotka osaavat poimia rusinat, on kiva käydä kirkossa sen folkoren takia, mutta unohdetaan, että ehkäisy on kiellettyä. Paavin erehtymättömyys on mulle jo se ensimmäinen asia, mikä on no go kuten nyt on nähty omin silmin.

   Löschen