Sonntag, 3. Juli 2022

Kukkuu karanteenista 2,5 vuotta selvittiin ilman koronaa, mutta sitten Allumies toi sen mukanaan, ilmeisesti kuntosalilta ja tartutti sitten minutkin. Yritimme käyttää maskia kotonakin ja asuimme oikeastaan eri kerroksissa ja käytimme eri kylppäreitä, mutta sitkeä virus ei antanut periksi. Tylsin asia oli, että juuri kun Allumies sai kahden negatiivisen testin jälkeen positiivisen tuloksen, suomalainen kummipoikamme oli vaimonsa kanssa jo moottoritiellä Hampurista Kölniin ja  meidän oli pakko olla ottamasta heitä vastaan. Heidän oli tarkoitus olla meillä 4-5 päivää, shit happens. Viimeksi he olivat muuten täällä juuri kun korona oli tullut markkinoille ja käsidesi loppui kaupoista.

Jouduimme nyt molemmat karanteeniin, mutta juuri niin, että minä viimeisenä negatiivisena päivänä ehdin tehdä suurostokset ja nyt eilen eli lauantaina Allumies oli negatiivinen ja pääsi kauppaan. Kun talossa on leipää, maitoa ja kahvia, niin sillä pötkii jo pitkälle ja mikäs tässä oikeastaan on vaikeaa pysyä omassa pihassa kauniina kesänä ja sääliksi käy ihmiset, joilla on pieni kerrostaloasunto ilman parveketta. Ollaan nyt siis istuttu päiväkausia pihassa varjossa.


Olen käyttänyt sata pakettia paperinenäliinoja ja yskinyt niin, että joka paikkaan rinnassa sattuu edelleen. Saksan kielessä on hyvä sana Muskelkater eli lihaskrapula ja se minulla on nyt rinnassa ihan pelkästään yskimisestä. Kaksi yötä valvoin ja kolmas koronapäivä oli pahin, silloin luulin, että elämästä ei tule enää mitään, kun en jaksanut edes lukea, mutta nyt näkyy valoa tunnelin päässä ja eilen jaksoin jo lukea Satu Rämön Hilduria, aamusella huolimatta jo +25C:stä huovan alla.


Kummipoika joutui hotelliin , ei muuten mikään murju, ja pääsin vielä negatiivisena käymään moikkaamassa heitä ja teimme jopa pienen retken Altenbergin kirkkoon ja sytytimme koronaiselle Allumiehelle kynttilän. Sen jälkeen he lähtivätkin ajamaan kohti Prahaa, sillä meistä ei ollut mitään iloa heille.

Ei tullut otettua kuvaa kirkon ulkopuolelta ja lainaan nyt Wikipedian kuvaa, iso komea kirkko in the middle of nowhere


Foto Wikipedia

Ajattelin tänään testata itseni, vaikka luulen, että menee vielä pari päivää ennenkuin olen clean ja sitten alamme tutkimaan kalenteria ja katsomaan miten peruutetut matkasuunnitelmat voisi hoitaa.

Ensimmäistä kertaa näin miten sähköauton ”tankkaaminen” toimii. Itse olen aina täysin hysteerinen, kun pelkään, että bensa loppuu ja tankkaan aivan liian aikaisin ja kuvittelin, että en ikinä uskaltaisi lähteä sähköautolla matkaan, kun siihen ei voi kantaa kanisterilla sähköä niinkuin omaan pikkuautooni bensaa. Hienosti toimi matka Suomesta Saksaan ja Tsekkiin eli ei ollut mitään ongelmia ”tankkaamisen” kanssa ja hotellissa jopa auto vietiin joka kerta hotellin puolesta parkkihalliin lataukseen ja matkan kulut oli naurettavan pienet, puolet siitä mitä minä tankkaan pikku-Yarikseen kerralla.10 Kommentare:

 1. Jaksamista!
  Itse palailin tänään muistotilaisuudesta, jossa yksi mies yski koko ajan suoraan ilmaan aivan tukehtuakseen ja välillä puhui kovalla äänellä ympärillä oleville. Kysyin taudista, niin hän sanoi, että kesäflunssaa vain, saanut vetoa. Kuulin kuitenkin, että mies oli ollut muuttoapuna henkilölle, joka jäi pois tilaisuudesta koronan vuoksi. Hm, mies vakuuttaa, että olimme tuulen yläpuolella tähän röhkijään nähden (tilaisuus ulkona katoksessa), mutta silti pelottaa. Miten joku on noin ajattelematon. Näin ne joukkotartunnat lähtevät liikkeelle.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Uskomatonta! Kyllä meilläkin monet lohdutti, että on vain kesäflunssaa, mutta ei uskottu silloinkaan kun testi näytti vielä negatiivista ja onneksi ei uskottu.

   Löschen
 2. Pikaista paranemista. Sairasti jo 2020 lopulla koronan, joka oli joku silloinen variantti. Tarttui kai Saksassa matkalla kohti Ranskaa vaikka varotoimet oli tuolloin varsin tiukat. Kuumetta pari päivää, ei nuhaa, mutta yskää ja kylkien kipua niin ettei voinut hengittää syvään eikä aivastaa. Meni tosin aika pian ohi. Otin ranskal. yskänlääkettä ja Suomesta tuotua ibuprofenia. paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. No sunhan on jo aika saada toinen tartunta, tunnen useita, jotka on saaneet.

   Löschen
 3. Voihan harmi että sinäkin sait koronan. Tuntuu että nyt niin monet jo useaan kertaan rokotetut ovat saaneet tuon taudin, tunnen pari sellaista lähipiirissä. Pikaista toipumista ja toivottavasti olette pian jo matkustuskunnossa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Täällä on ihan hurjasti tartuntaa kaikkialla ja kun sunnuntain Pride-kulkueessa oli 45000 osanottajaa ja 1,1 miljoonaa katsojaa, voi arvata minne ollaan menossa.

   Löschen
 4. Hyvä, että tämän variantin olette nyt sairastaneet. Tylsää erityisesti tuo teidän ajankohtanne. Täällä sitä liikkuu ja lisääntyy koko ajan, huomenna olisi juhlat tiedossa ja toiset sunnuntaina, joten ajattelin varustautua maskeilla niihin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Toisaalta oli hyvä, että sairastettiin aika lailla yhtä aikaa ja on nyt vähän aikaa ettei tarvi pelätä tartuntaa, esim meidän pyörämatkalla yhden tartunta olisi katastrofi.

   Löschen
 5. Moni sairastunut jo 2 kertaan koronaan vaikka olisi rokotteet... turhauttavaa

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Rokote ei välttämättä estä sairastumista, mutta lieventää tautia.

   Löschen