Mittwoch, 3. August 2022

Energiaa lämmitykseen ja viilennykseen

Näin vanhaksi olen saanut elää sen enempää miettimättä mistä saa energiaa lämmitykseen tai viilennykseen, mutta kun tuo venäläisukko on nyt sulkenut kaasuhanat, tulee miettineeksi mistä saa energiaa lämmitykseen ja mistä viilennykseen. Parhaillaan lämpöasteet liikkuvat lähempänä +37C ja eilen oli pakko laittaa ilmastointi päälle, kun ei enää kestänyt kuumuutta. Kellarissa olisi meillä vielä siedettävä lämpötila, mutta ei siellä nyt niin kiva olisi viettää aikaa. Kun meillä kaasufirma on ennen laskelmoinut vuosikulutuksen hintaan 1500€, niin nyt puhutaan jopa jo hintaluokasta 6000€. 


Kun olen korona-aikaan kertonut ihanista vaelluksista Eifel-vuoristossa, jotka auttoivat meitä mentaalisesti selviämään sulkutilasta


niin se samainen Eifel auttaa meitä jonkun verran myös energiaongelmissa, sillä tilasimme juuri naapurimme sukulaisilta Eifelista polttopuuta takkaamme talveksi. Ehkä me silloin istumme entistä enemmän takan äärellä lämmittelemässä.

Joku aika sitten tulu kauhu-uutisia Italiasta, jossa Po-joen vesi on laskunut kriittisesti. Eipä ole meidän Reinissäkään enää tulvaveden vaaraa.

Yksi asia helleaikaan on todella ihana ja se on istua aamupalalla kuuden aikaan aamulla +20C lämmössä ulkona sanomalehden kanssa, nimenomaan paperilehden kanssa ja ihailla pihan värejä. Kuinkahan kauan sitä muuten vielä saa nauttia paperilehdestä?

Värikästä oli muuten myös ruoka viime sunnuntain ravintolassa ja eikä vain värikästä vaan myös hyvää.

8 Kommentare:

 1. On se kyllä aikamoista. Nimittäin yrittää arvuutella millaiseksi elämä on muuttumassa. Entiset itsestäänselvyydet eivät enää päde ja asioiden arvojärjestykset omassakin päässä menevät uusiksi. Lämmin suihku päivittäin ja paljaat varpaat sisällä vielä syyskuussakin voivat jatkossa olla silkkaa turhuutta ja ylellisyyttä. Puhumattakaan oikeista ja tärkeistä asioista.
  Mutta siis, paperilehti aamuisessa puutarhassa kahvimukin kera on minullekin iloa tuova juttu. Tosin paperihesari tulee meille vain viikonloppuisin.
  Ihanasti teillä kukkii. Syyshortensiakin jo noin hieno!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Nuoremmat sukupolvet säälittää, mutta heidän on tosin vähän helpompi kestää kun eivät ole tunteneet vanhoja hyviä aikoja.

   Löschen
 2. Aika hurjaa kyllä ajatella miten viimeisten vuosien aikana säät ovat muuttuneet Euroopassa😭Kurjaa kun se Venäjän diktaattori sulkenut kaasuhanat. Täälläkin sähkö noussut niin ett sain slaagin nähdessäni viimeisen sähkölaskuni. Onneksi teillä kuitenkin aamulla tosi mukavat asteet siellå, täällä aamullakin tosi lämmintä. Tsemppejä, toivottavasti jatkossavei mitään pahoja tulvia tänä vuonna 🙏

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Varmaan ne sähkölaskut täälläkin nousee, kurjaa joillekin vähemmän tienaaville.

   Löschen
 3. En viitsi kommentoida sikäläistä (enkä suomalaistakaan) energiapolitiikkaa! Lähden loppukuusta Wieniin fenno-ugristikongressiin, johon nyt ei tule/pääse/voi tulla ketään Venäjänmaalta. Tulossa mielenkiintoinen konffa!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Vaikeahan se on meikäläisten tietää miten energiahommat pitäisi hoitaa.

   Löschen
  2. Luulenpa vain että kansalaisten piiristä löytyy enemmän älliä näiden erinäisten ongelmien ratkaisemiseen kuin mihin nykyiset itseriittoiset ja narsistiset ns. poliitikot pystyvät. Joku tietysti väittää kansan valinneen päättäjänsä, mutta miten voi valita alkujaan putkiaivoisesta joukosta fiksuja. Äänestit tai et lopputulos on sama. Nykyinen syöksykierre ja ongelmien kumuloituminenhan on nimenomaan itse aiheutettu ja surkean politiikan seurausta mistä on varoitettu jo vuosikymmenien ajan. Eihän tämä nykyinen tilanne ole tyhjästä syntynyt. paskeriville

   Löschen
  3. Mutta moni asia on kyllä mennyt nyt niin, ettei parempakaan poliitikko olisi voinut aavistaa.

   Löschen