Montag, 7. November 2022

Se on marraskuu

 mutta kun katsoo lämpömittaria, ei uskoisi. Lokakuu 2022 oli jo kaikkien aikojen lämpimin, keskilämpötila jossain jopa +4C normaalia korkeampi. Onhan se kiva, että hurjien kaasun ja sähkön hintojen aikana ei tarvitse laittaa lämmitystä päälle, mutta mielellään luopuisin ilmastokatastrofista ja panisin lisävillasukkia jalkaan.

Meidän pihassa kukkii nyt:

the last rose of the summer


jouluruusu

ja

kevätesikko. 

Ei se luontokaan vissiin tajua onko kesä, joulu vai kevät.

Maljakkoon ei löytynyt sopivaa kukkaa, piti turvautua oliivipuuhun.


Pitkästä aikaa meillä oli eilen isompi porukka ruokavieraita ja kokeilin alkupalana Vitello trottato. Monet varmaan tuntee Vitello tonnaton, joka tehdään tonnikalasta. Trottato tehdään savustetusta forellista ja oli todella hyvää ja teen toistekin. 





12 Kommentare:

  1. Meilläkin on edelleen Kouvolan korkeudella jopa 10 astetta eikä ole tarvinnut vaihtaa autoon talvirenkaita. Pitäisin tästä säämuutoksesta ellen tietäisi että toisaalla siitä on huonoja seurauksia, liikakuumuutta, kuivuutta ja tulvia.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Sanos muuta, kyllä meidän piha näyttää nyt niin kauniin vihreältä, mutta mutta

      Löschen
  2. Antworten
    1. Sähkön perusmaksu 200€ kuussa, kwh 0,55€ , lämmitys on kaasulla ja kun ”Abschlagszahlung” (en tunne suomalaista sanaa, olisko etumaksu?)oli ennen 1500€ , se on nyt 6000€, lopullinen hinta on sitten sen mukaan miten paljon käytetty

      Löschen
  3. Minulla ei "puutarhassa" kuki enää mikään, orvokit viimeksi. Mutta lämmintä ja märkää on, mutta sellaiseen on ollut pakko tottua täällä Turun syksyissä ja talvissa. Toivottavasti jouluruusu alkaisi kukkia kohta.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Meillä on aamuisin melkein yhtä lämmintä kuin joskus keskikesällä, ei hyvä

      Löschen
  4. "Wenn das Wetter mitspielt" toivoi Herra Vihreä Ministeri, mikä tarkoittaa ilmastonmuutoksen pikaista totetumista, jotta saksalaisilla olisi lämpimät talvikuukaudet (ainakin tänä talvena) ja paremmat mahdollisuudet jotenkin selvitä ylihintaisten ja niukkojen energiavarastojensa kanssa. paskeriville

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Me pystytään maksamaan isompikin lasku, mutta kyllä tässä kuulee miten moni yksinhuoltaja pelkää mitä tuleman. Perjantaina saamme Eifelista kuorman takkapuita, hätätilassa lämmitämme yläkertaa puilla. Gnade der frühen Geburt, että on saanut elää parempia aikoja.

      Löschen
  5. Ylihuomenna on Martin päivä, lapset kulkevat illan suussa lyhtyjen kanssa ja aamupäivällä klo 11.11. alkaa karnevaalisesonki. Ajatella, että ennen muinoin - joskus 30 - 40 vuotta sitten - oli Martin päivänä lunta ja pakkasta jopa täällä Pfalzissa Reinin rannalla. Onneksi on vanhoja valokuvia kummastakin.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Oho, vai lunta, ei meillä varmaan koskaan. Tuota karnevaalisesongin alkua pelkää tuttavani, joka asuu siellä, missä juhlitaan kaikesta huolimatta. Vessan puutteessa tulevat pissalle heidän etupihalle. Käskin heittää ämpärin vettä pissaajan päälle, mutta ei kehtaa.

      Löschen
  6. Täällä on tänään ollut kunnon hellepäivä, eli normaalia lämpimämpää.Upeat ruusut teillå💐

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Taas piti ”vapauttaa” sun kommentti spämeistä, miksi ihmeessä ne menee sinne, en ymmärrä.

      Löschen