Dienstag, 21. Februar 2023

Kahden virran kaupungissa

Koukkasimme eilen kotimatkalla Koblenziin katsomaan miten Mosel yhdistyy Reiniin. Tästä kuvasta ei valitettavasti näe, miten vasemmalla olevan Moselin vesi on sinistä ja Reinin vihertävää.



Keisari Wilhelm I siellä katselee hevosen selästä maitaan ja mantujaan






Lauantain säätiedotus oli kaikkea muuta kuin hyvä, mutta eipä kuitenkaan hullu päivä ollut ja kävimme Cochemin pikkukaupungissa Moselin rannalla. Karnevaaleista ei paljon huomannut, vain muutamat lapset oli pukeutuneet.



Hotellimme oli pikkukylässä ja siellä oli pieni kulkue, mutta se meni nopeasti ohi. Kölnin kulkuehan oli 8,7 km!



7 Kommentare:

  1. Ihanan keväiset kuvat Allu! Ajatus sinne :)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Krookukset oli luonnossa paljon kauniinpia kuin tuossa kuvassa

      Löschen
  2. Olikin hyvin pieni kylä ja vähän yleisöä, missä oli varaa järjestää karnevaalikulkue. Uudet turvallisuusmääräykset olivat niin tiukat, että karnevaaliyhdistyksillä täällä Pfalzissa isoillakaan paikkakunnilla ei ollut varaa maksaa niitä. Kulkueet jäivät järjestämättä. Sääli, kun paikalliset yhteisöt, karnevaaliyhdistykset ja esim. urheiluseurat, laulukuorot ja musiikkiryhmät ja vaikkapa koulun iltapäiväkerhot eivät päässeet esittelemään itseään ja katsojalapsilta karkkien keruun ilo jäi näkemättä. Täällä vihannesviljelyseudulla maatalousnaiset viskovat sipulipussejakin. Täällä ei muutenkaan kenenkään tarvitse lähteä karnevaalia pakoon. Köyhemmillä seuduilla juhlitaan vaatimattomammin. Ei ole tapana sitten polttaa olkiukkoakaan syntipukkina, kun kaikki rahat eivät menneet juomiseen.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Kommentti oli varmaan Katriinalta.Kas kun teillä oli niin ankarat määräykset. Kölnissä olivat kai aika hyvin käyttäytyneet, kaikki nauttivat kun saivat vihdoin juhlia.

      Löschen
  3. Joo, olet oikeassa.Olin kirjoittaessani hajamielinen, mutta se ei johtunut krapulasta.

    AntwortenLöschen
  4. Oi Koplenz ja nythän siellä on kevät! Tänään oli ennätyspakkanen, olin Oulussa esitelmää pitämässä ja jotain -25. Otti jo henkeen moinen pakkanen.

    AntwortenLöschen