Dienstag, 7. März 2023

Ruokaa ja vaellusta ja loman odotusta

 Testasimme paikallista japanilaista ravintolaa eikä se kyllä ollut aitoja Japanissa koettuja kehnompi.


Patikkaporukka tapasi taas tois pual jokkee ja sääkin oli ihan kiva ja vaelluksen jälkeen maistui elsassilainen Flammekuchen hyvältä sekin.

Päivän jännittävin teema oli yhden pariskunnan kertomus matkasta Chileen. Ihmettelin jo viime kerralla kun he kertoivat suunnitelmistaan vuokrata siellä auton ja ajella katsomaan nähtävyyksiä, olisi mukamas täysin vaaratonta. Mutta kuinkas kävikään, rosvot pysäytti heidän auton, päästivät salaa ilman takarenkaasta ja lupasivat auttaa renkaan vaihdossa. Sitten otettiin takarontista kaikki ulos, jotta saatiin sieltä vararengas ja ykskaks kavereiden pitikin lähteä jatkamaan matkaa ja mukaan lähti käsilaukkuja ja kaikki passit, lentoliput, luottokortit, käteinen ja siinä olikin sitten hommia hoitaa asiat, lentokone lähti, kun ilman passia ei voineet lentää, kotimaasta piti sitten saada henkilötiedot varapassiin ja rahaa ja lentoliput. Ei ollutkaan niin turvallinen maa.

Suomesta tuli vieraita, jotka aloittivat täältä interrailmatkan  ja toivat aivan liian paljon tuliaisia, suurkiitos


Korvaukseksi veimme vieraat Ahr-joen viinirinteille ja Marienthalin luostariin


Nyt aletaan valmistautua lomamatkaan aurinkoisempaan paikkaan

sillä täällä alkoi sataa räntää, voi noita meidän kamelian nuppuparkoja

7 Kommentare:

 1. Olipa hyvät tuliaiset. Ahr-joen näkymät ovat upeita ja näkemisen arvoisia talvellakin ja varsinkin, kun tulvat tekivät ne tunnetuiksi Suomessakin. Minulle tasamaan hiihtäjälle eli Satakunnassa kasvaneelle oli kaukana menneisyydessä elämys, kun näin livenä ensimmäisen kerran Pfälzer Waldin vuoria, matalia, mutta vuoria kuitenkin. Elämys olivat Pfalzin viinitie ja laajat viininviljelykset. Saksalaisten viinien laatua on sen maailmanajan jälkeen parannettu systemaattisesti. Vielä tarvitsee ihmisten ja ihanien kamelioittenkin kärvistellä kylmässä, mutta Pfalzin maanviljelijät ovat jo kylväneet ja istuttaneet varhaisvihannekset folion alle ja vetäneet ne parsojen päälle. Hyvää on tulossa. Hyvää naistenpäivää!

  AntwortenLöschen
 2. Samoin sinulle kiitos! Vieraat oli kysyneet joltakin ulkomailla asuvalta suomalaiselta neuvoa mitä tuliaisia voisi viedä, fiksu idea. Mullekin viinipaikat on aina elämys ja hieno asia oli vieraallemmekin, sillä hän on viljellyt Suomessa viiniä, olisi mieluiten jäänyt tuonne auttamaan Winzereitä, jotka olivat jo leikkelemässä kasvejaan.

  AntwortenLöschen
 3. Ihanaa, kohta alkaa parsa-aika! Hyvää matkaa sinne maahan, jonne en itse matkusta koskaan!

  AntwortenLöschen
 4. Me oltiin Israelissa kerran maaliskuun lopulla ja kyllä lämmintä riitti. Eilatista Kuolleelle merelle ajaessa oli n. +43C. Suomalaisia kavereita tuli pari päivää myöhemmin Tel Avivista, jossa oli samat lämpötilat.
  Hyvää matkaa t. Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ma ti ke luvassa sadetta. Kun luen Jaelin Appelsiinipuun alla blogia, ei juuri koskaan sada, mutta kun me tullaan, niin jopas sataa.

   Löschen
 5. Nice post thank you Erika

  AntwortenLöschen