Sonntag, 10. September 2023

Teeseremoniaa ja pyörryttävän kuumaa


Pyörämatkan yhteydessä kävimme moikkaamassa kiinalaisia ystäviämme Münchenin lähellä. Tässä on menossa teeseremonia tai meditaatio. Oikealla olevaan vekottimeen sytytetään ylös kynttilän näköinen suitsuke ja kun se on kunnolla syttynyt, reiästä alkaa tulla valkoista savua ja jos kaikki on hiljaa ja liikkumatta, savu laskee alas tuota ”putousta”. Macaronit eivät nyt ole oikein tyypillistä kiinalaista, mutta kaverimme ovat monessasuhteessa eurooppalaistuneet. Kiinassa ollessaan he syövät esim. täysin saksalaista aamiaista, sämpylää ja Kiinan Aldista ostettua makkaraa ja juustoa. En valitettavasti saa siirrettyä tänne videon pätkää, jossa näkyy se savuputous.



Allumiehen kännykästä löytyi laivasta otettu kuva Tonavan ”läpimurtopaikasta”, en tajua miten tuo tyyppi on päässyt sinne ylös vedestä kiipeämään.


Kotiin palattuamme meillä oli patikkaporukan retki , jotenkin kestin pyöräillessä hyvin sitä kuumuutta, mutta nyt kun piti kävellä hyvin kukkulaista maastoa 12 km ja oli taas reilusti yli +30C, sain 9km jälkeen jonkun kohtauksen, verenpaine oli täysin kellarissa, näin vain mustaa ja piti istua joka toisen kannon päälle, etten kaatunut. Lopulta soitimme yhdelle patikkakaverille, joka leikkauksen takia ei saanut rasittaa itseään ja odotti meitä ruokapaikassa ja hän tuli pelastamaan minut autolla. Vielä illalla verenpaine oli edelleen olematon. Tämä jäi ainoaksi kuvaksi siltä retkeltä.


Oliivitkaan ei jaksaneet näissä mielettömissä helteissä kehittyä, sato = yksi oliivi.



Blogiystävä Helena on ihastuttanut mahtavan hienoilla valokuvillaan Lapin taivaasta, uskomattoman hienoja, sain luvan lainata, tässä yksi, tahdon Lappiin, siellä ei ole niin kuumakaan kuin meillä







8 Kommentare:

  1. Jännä teeseremonia🍵🫖Ai Kiinassa kun Aldi,olisipa täälläkin,on kyllä Carrefour joissa ei tarpeeksi Carrefourin tuotteita,ja tulevaisuudessa SPArkin,mutta Lidlbtai Aldi olisi kivempi .Olipa sulla ikävä kokemus pyöräretkellå, toivottavasti oli jo hyvä.

    AntwortenLöschen
  2. Toivottavasti voit jo hyvin; kuuma ei todellakaan ole terveellistä. Mutta ei kylmäkään eikä sade, kuten täällä taas sataa. Tosin revontulia on muutamana yönä näkynyt, mutta nyt ei taida näkyä, kun taas sataa.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Meillä on vähän viilentynyt, tosin viime yö oli taas turhan lämmin.

      Löschen
  3. Nyt kun tulimme Noirmoutierille, ovat helteet jääneet taakse, ehkä se viileämpi sää teidätkin pian saavuttaa. On ihana olla meren äärellä, tuulee ja on noin 20-25 astetta. Pyöräilyä, hyvin nukkumista ilman ilmastointia, nettikin toimii.

    AntwortenLöschen
  4. Olipa outo kohtaus. Toivottavasti ei mitään vakavaa. Olisikohan ollut nestevajautta. Tuommoiset kuumuudet ei ole kivoja. Suomessa on nyt ollut kivoja alkusyksyn ilmoja, parinkymmenen paikkeilla, välillä sadepäiviä ja sitten taas aurinkoa. Aika tuuletonta ja tyyni järvi. Marjoja tullut hyvin, kuten myös sieniä. Molemmista tykkään. paskeriville

    AntwortenLöschen