Samstag, 4. November 2023

Remonttia ja kummipoikakonventti

 Olipa taas mukavaa, kun vesimittaria vaihdettaessa todettiin, että jossain täytyy olla vuotoja kun mittari pyöri, vaikka kaikki hanat oli kiinni. No, sieltähän se paikka löytyi saunan suihkusta kellarista. Kolme päivää miehet hakkasivat kiviseiniä ja kaakeleita, meteliä ja pölyä oli ja on edelleen koko talossa, mutta nyt eli 5000€ myöhemmin on sitten uusi suihku. Ans kattoo mitä vakuutus maksaa, tuskin tonnia enempää, mutta mitäs teet. 

Meillä oli kummipoikakonventti kun vietimme kivan päivän suomalaisen ja saksalaisen kummipojan kanssa, ensin pitkällä kävelyllä Reinin rannalla


ja illalla olimme syömässä herkkuja,

mm. selleristä valmistettua keittiön tervehdystä


ja purotaimenpiirakkaa


ja kaikenlaista makeaa


Kun koko päivän puhuttiin sekaisin suomea, saksaa ja englantia, pyysin tarjoilijalta suomeksi laskua, mutta ei ymmärtänyt. 

Ulkona on ollut kova myrsky ja vähitellen alkaa olla tunne, että ensi kuussa on joulu eikä elokuun lopusta alkaen olevat kauppojen joulutavarat enää niin pahasti häiritse, vaikka mieluummin saisi kaikki alkaa vasta adventtina. Saimme jouluksi kutsun Leville, sama kiva porukka kuin kaksi kertaa aikaisemmin plus uusi kaveri 6kk❤️ On tosi kiva päästä taas Lappiin.

 Joululehtiäkin sain jo Suomesta.


Tänään menemme vihdoin katsomaan Kaurismäen Kuolleet lehdet, jossa puhutaan saksaa.

P.S. Unohtui laittaa tänne jouluruususta kuva:



8 Kommentare:

  1. Katsoin Kuolleet lehdet syyskuussa ja pidin siitä. Hyvästä syystä se palkittiin Cannesissa. Se on poeettinen. Katsoin syyskuussa myös Mika Kaurismäen Eskortia etsimässä ja olin positiivisesti yllättynyt. Kummassakin filmissä on onnellinen loppu. En ole koskaan aikaisemmin ajatellut vanhojen miesten sielunelämää. Meillä oli näet taas filmifestivaalit syyskuussa ja kumpikin filmi ohjelmassa.

    AntwortenLöschen
  2. Olipa kivan tuntuinen päivä kummipoikien seurassa! Katsoin tuota rakennusta sillan toisella puolella, en pidä tuosta tyylistä ollenkaan. Juuri tuollaisia rakennetaan täälläkin, kunhan ensin on saatu vanhat kauniit purettua. Ei ihme, jos kielet sekaantuvat, et sentään pyytänyt laskua ruotsiksi, jag ser, att du har där en svensk tidning, jota olit juuri lukenut:) Ja hyvä, että muistutit jouluruususta, täällähän käväisi talvi, huomenna pitääkin katsoa, miten meidän oman voi.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Kölnin ylpeys, Kranhäuser eli vanhan sataman modernisoinnin yhteydessä rakennettiin kolme nostokurjen näköistä taloa muistuttamaan, että paikalla oli satama. Tästä kuvasta näkee millainen uusi satama nyt on:
      https://de.wikipedia.org/wiki/Rheinauhafen#/media/Datei:Rheinauhafen_Koeln_Kranhaeuser.jpg
      Gudbarnet kanske tänkte att det är nödvändigt för mig att friska upp svenska.

      Löschen
  3. Varatkaa sitten yksi päivä tai iltapäivä meillä käyntiin, kun kerta Leville tulette! Lennättekö Kittilään vai miten tulette?

    AntwortenLöschen
  4. Olipas kiva postaus! Teillä on varmasti ihana joulu tulossa. <3 Olisi joskus kiva päästä jouluksi Lappiin!

    AntwortenLöschen