Sonntag, 21. Januar 2024

Mieltä osoittamassa

 Viime päivinä on Saksassa ollut paljon mielenosoituksia oikeistoradikaaleja vastaan, varsinkin sen jälkeen kun kävi ilmi, että ne piirit olivat keskustelleet ulkomaalaisten karkottamisesta. Tänään mekin ehdimme mukaan mielenosoitukseen, jonne tuli yli 70000 ihmistä näyttämään, että emme tarvitse vaihtoehtoa Saksalle.



Monilla oli AfD-vastaisia plakaatteja, mm. kummipoika oli keksinyt hyvän tekstin ”karkottakaa itsenne”.


Köln on Saksan kaupungeista varmaan suvaitsevaisimpia, täällä muistetaan, mistä kaikkialta asukkaat ovat tänne tulleet, ensin roomalaiset, sitten Napoleon Ranskasta, turkkilaisia Fordin tehtaalle jne. Koronarokotteen turkkilaissyntyinen keksijä on käynyt koulunsa Kölnissä. Kölnin sukupuusta on paikallinen bändi tehnyt laulunkin.

Meillä on ollut uskomattoman upea tammikuu, tässä muutama impressio:





Nyt on kyllä ilma alkanut lämmitä ja kotiin tullessamme oli jouluruusu tullut lumen alta näkyviin.






Lumi on kaunista, mutta pelkään hysteerisenä liukkautta ja siksi en pahoittele, jos lumet taas sulaa.

16 Kommentare:

  1. Joskus tuntuu, että maailma on ihan sekaisin, ilman myötätunnon hiventäkään. Saa nähdä, mille mallille eri vaalit asioita vievät. Rauhasta enää niin harva isokenkäinen puhuu tosissaan.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Jännä kun just eilen ajattelin sua, kun katselin pitsikiveäni.❤️ Sanopas muuta, kaikki asiat kehittyy väärään suuntaan ja ihmettelin tässä mm., että suomalaiset ensiäänestäjät kannattaa Halla-ahoa, uskomatonta.

      Löschen
  2. Ajatella että tekin saitte sinne kunnon talven❄️❄️Hyvää alkanutta viikkoa Allu

    AntwortenLöschen
  3. Todella kaunistahan tuo luminen luonto toki on, mutta nyt alan jo kyllästyä näihin meidän maisemiin, tänään tosin satoi jopa vettä!! Köln on suosikkikaupunkini niistä koulu- ja opiskeluaikojen Saksan kaupungeista, joissa tuli aherrettua kesäisin. Hienoa, että siellä protestoidaan hyvän asian puolesta! Kävimme ennakkoäänestämässä tänään, kauhistuttaa kun tuo yksi senkun kerää ääniä, apua! Muuten, teidän paikallinen bändinne pääsee Hannes Waderin ja kumppaneiden kanssa "omalle musiikkilistalleni", olikin jo päässyt unohtumaan.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Täällä ollaan tosiaan suvaitsevaisia ja on paljon lbgt-porukkaa.

      Löschen
  4. Saksassa on nykyisin niin runsaasti demojen aiheita, että jokaiselle halukkaalle osallistujalle löytyy mieleinen kohde. Voi osoittaa tyytymättömyyttä energiaongelmaa, inflaatiota, olemattomia eläkkeitä, vuokra-asuntojen puutetta, ylikorkeita vuokria, kasvavia sosiaalikuluja, lisääntynyttä turvattomuutta, Hampel-Ampelia, verorahojen syytämistä maan ulkopuolelle, tuhlailevia Hampel-ministereitä, suuren, keskisuure ja pienen teollisuuden alasajoa, oppositiota, ympäristöä saastuttavaa LNG-kaasua, hiilivoimaloita, puiden kaatamista, energiariippuvuutta, lentäviä elukoita tappavia tuulivoimaloita, veronomaisten maksujen lisääntymistä, kaikenmaailman radikalisoitumista, ääriliikkeitä, deindustrialisierungia jne. vastaan.
    Itse inhoan ekstremistejä, niin oikeelta, vasemmalta, keskeltä, idästä, lännestä, etelästä, vihreitä, punasia, kaikenkirjavia. Enkä lähde lampsimaan minkäänlaisen Hetze-, kiihotus- tai panettelubanderollin tai plakaatin mukana. paskeriville

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Jeder Jeck ist anders, sanoo kölniläinen. Mulle natsi-Saksan paluu on niin kamala ajatus, että lähden mielelläni osoittamaan mieltäni.
      ”Ne, jotka eivät muista menneisyyttä, ovat tuomittuja toistamaan sitä” Santayana 1905

      Löschen
    2. Kannattaa olla valppaana ja varuillaan mahdollisen natsi-Saksan suhteen, ettei se vaan putkahda ilmoille ihan arvaamattomasta suunnasta. Jos nykyinen yksipuoluehallitus pysyy koossa (melkein toivoisi) loppuun asti ja voi jatkaa itsetuhoista päätösten tekoa, tulee olemaan jännittävää nähdä miten maa makaa parin vuoden kuluttua ja kuka tai ketkä ryhtyvät korjauspuuhiin. Nyt olisi tärkeintä konkreettisesti ratkaista em. ongelmia spekuloinnin sijaan, eikä vain kasvateta niitä. Ei ainakaan provosoimalla ja manipuloimalla ihmisiä toisiaan vastaan ja syyttämällä muita, kuten edellisiä hallituksia (16v. Muttia) tai muita ulkopuolisia, itse aiheutetuista ongelmista. Syyllinen ei ainakaan voi olla tämän hetkinen ainoa oppositiopuolue, jonka tehtävänä on demokratian mukaisesti arvioida, tuoda esille vaihtoehtoja ja synnyttää, toivon mukaan, rakentavaa keskustelua. Mikä olisi myös sen toisenkin oppositiopuolueen tehtävä, mutta ovat itse tehneet itsensä toimintakyvyttömiksi. Laskevat ehkä olevansa seuraavassa hallituksessa - kiukuttelemassa edellisten tekosista.
      "Wer die Wahrheit nicht weiss, der ist bloss ein Dummkopf.Aber wer sie weiss, und sie eine Lüge nennt, der ist ein Verbrecher!" B. Brecht
      Ei pidä provosoitua jos provosoidaan sanoo paskeriville

      Löschen
    3. Mulle ei sovi sellainen vaihtoehto! Joskus ihmetyttää miten ulkomailla asuvat alkaa kannattaa jotain nationalistipuoluetta kuten esim Allumiehen Ranskan serkku, mitä se eukko tekee kun Marine yhtenä kauniina päivänä sanoo Vive le remigration ja saksalainen ulos maasta.

      Löschen
    4. Ei itsensä työllään tai eläkkeellään elättävä ja maan lakien mukaan elävä saksalainen tai kukaan muukaan ulkomaalaistaustainen joudu mistään pois, eikä kukaan ole niin väittänyt, paitsi ehkä tietyt tiedotusvälineet. Silkkaa puppua ja populismia. Ranskan serkku saa olla mitä mieltä haluaa - en tunne taustoja. Itse asun vuoroin niin monessa maassa, että olen aina ulkomailla tai koti-/asuinmaassa. Sen vain sanon, että Saksa on hankalassa tilanteess.

      Löschen
    5. Taitaa olla koko maailma hankalassa tilanteessa.

      Löschen
  5. En viitsi sanoa mitään muutamasta pressaehdokkaasta; huomenna olis taas joku ohjelma telkkarissa. Oli pakko vähän lahjoittaa rahaa yhdelle kanditaatille, kun tuo hallanvaara näyttää etenevän täällä.
    Mutta aivan kamala keli täällä on ollut nyt pari päivää; loskaa, räntää, märkää, suuria ja syviä vesilammikoita ja jäätä. En ole kahteen päivään käynyt muualla kuin poistanut jäätä etupihalta, jotta sulavesi pääsisi eteenpäin. Ja tietysti nastakengät jalassa, ilman niitä en kyllä uskalla edes postilaatikolle.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Näin Karenin kuvan vesimäärästä Turun kadulla, huh. Minä taisin äänestää samaa henkilöä kuin sinä.

      Löschen
  6. Minä vietän "pää pensaassa"-viikkoa, en kestä vaaliväittelyitä enkä gallupeja. Olen äänestänyt ennakkoon ja jos on pakko niin vaihdan sitten toiseen ehdokkaaseen toisella kierroksella. Jostain syystä olen tullut hyvin allergiseksi kaikelle vaalihumulle ihan agendoista ja puoleista riippumatta. Kaipaan aikaan, jolloin koitettiin olla ystävällisiä, vaikka edes pitkin hampain. No, Suomessa sentään on vielä kohtuu tilanne tässä asiassa.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Smaa mieltä. Voitaisiin ottaa käyttöön Sveitsin malli ja päästäisiin eroon koko "humusta". En edes tiedä kaikkia ehdokkaita. Nostin framille muutaman vaihtoehdon ja ulostin loput heti alkuun. Näitä muutamia kuuntelin kutakin pätkän, mutta ilmeisesti aina väärään aikaan koska jokainen päästeli populistista epätotta, mikä sotii maailmankuvaani vastaan. Ihan sama kuka päätyy Suomi-nimisen umpisuolen pressaksi, ei ole minun Suomeni eikä minun pressa.
      näin tänään paskeriville

      Löschen