Sonntag, 14. Januar 2024

Nuutinpäivä

 Saksalaiset tuntevat Nuutinpäivän oikeastaan vain Ikean mainoksesta, jossa joulukuusi lentää ikkunasta ulos. Itse ihan sattumalta päätin viedä joulukoristeet juuri tänään kellariin odottamaan ensi joulua




ja punainen väri vaihtui violetiksi, kun sain esille Suomesta ostamani Iittalan vuosikuution 2021, joka oli vihdoinkin alennuksessa.


2021 oli koronan kulta-aikaa ja tuo kuutio muistuttaa jotenkin niin viirusta. 

Foto: apotheka.ee





Iittalan liikkeessä oli tehty kiva asetelma Aalto-maljakkoon, ensi patikkaretkellä aion tuoda metsästä sammalta ja matkia tuota.



6 Kommentare:

  1. Nuutin nuppu on joulun loppu. Nuutipukkeja ei enää liiku Satakunnassakaan keräämässä joulun herkkujen rippeitä. IKEA on opettanut saksalaisille, että joulukuuset heitetään ikkunasta kadulle. Weidentalin jalkapalloseura Pfalzin takametsissä järjestää
    uuden vuoden jälkeen jo perinteeksi tulleen joulukuusenheittomaailmanmestaruuskilpailin ( mahtava yhdyssana!) eli Knutin juhlan. Hauskana piirteenä siihen on yhdistetty sveitsiläistä Guggenmusiikkia (karnevaalimusiikkia) ja lopuksi kuuset poltetaan kokossa. Talvisäässä lämmittää tietenkin hehkuviini. Et voilà, sanoo ranskalainen ja silviisii sanoo karjalainen! Uutta eurooppalaista perinnettä.
    Hieno idea: sammalta ja puun taimi Aalto-maljakossa.

    AntwortenLöschen
  2. "Tjugondag Knut ska julen ut", mutta minulla on vielä kyntteliköt, seimi ym. ym. esillä. No kun en ole ehtinyt! Muka! Meidänkin Aalto-maljakko saa tuollaisen sammal-asetelman, todella kiva idea!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Teidän sammaleet taitaa olla nyt lumen alla ja meillekin on luvassa huomenna lunta ja täällähän saa kolme lumihiutaletta kaaoksen aikaan, nyt puhutaan jo koulujen sulkemisesta.

      Löschen
  3. Myös minulla on vielä seimiasetelma eteisessä ja herrnhutilaistähti ikkunassa, se tähti lähtee kohta, mutta seimi saa vielä olla ensi kuuhun asti. Mikä ihmeen vuosikuutio? Nätti sammalasetelma.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Vuosikuutio on täydellinen esimerkki Iittalan lasitehtaan väriosaamisesta ja lasinpuhaltajien käsityötaidosta. Vuodesta 1977 lähtien professori Oiva Toikka (1931-2019) suunnitteli uuden kuution vuosittain. Vuosikuution valmistuksessa käytetään paperipainotekniikkaa, jotta kirkkaan lasimassan sisälle pystytään luomaan herkkiä mikroskooppisia maailmoita. Iittalan vuosituotteet kuutio, lintu ja muna ovat väreiltään ja hengeltään samankaltaisia. Vuosikuutiota valmistetaan numeroitu 2000 kappaleen sarja.

      Löschen