Dienstag, 10. Februar 2009

Koiranilma

Tänään on oikea koiranilma, vaikka en kyllä ymmärrä, mistä se sanonta johtuu, sillä aamun sauvakävelyllä tapasimme terrierin, joka ei taatusti pitänyt tästä ilmasta. Puolen päivän aikaan satoi ikkunaan niin isoja pisaroita että.

Mitäs tehdä tällaisessa sateessa ja myrskyssä? Parasta pysytellä sisällä ja leikkiä vaikka leluillansa. Tässä miehen snautseri, koiravanhus, jota on taineet koitkin syödä. Se on tunnettua Steiff-merkkiä, korvassa on nimittäin nappi. Siitä saisi varmaan kovan hinnan joltain keräilijältä, mutta ei ole hauva myynnissä.

Minun rakkain leluni on nalle, joka oli joskus valkoinen. Pitäisi varmaan viedä pesulaan reppana.

Iltapäivällä alkoi sataa lunta ja toinen nalleni, vanhus sekin, halusi välttämättä päästä hiihtämään. No, eihän sitä vanhukselta voi kieltää ja niin sitä lähdettiin ladulle ja minä otin videokameran mukaan. Tämän nallen on isäni tuonut Moskovasta 1950-luvun lopulla.edit: mietin tuota koiranilma sanaa enemmän ja tulin siihen tulokseen, että se on lainattu saksan kielestä. Saksaksi sana hunde liitetään joskus toisen sanan eteen intensivoimaan merkitystä. Niinpä väsynyt= müde on hundemüde, kurja=elend on hundeelend. Tai sitten se sana antaa jostain syystä negatiivisen merkityksen, esimerkiksi Hundeleben tarkoittaa kurjaa elämää.

4 Kommentare:

 1. Meillä taas on ollut tänään niin sininen taivas ja +25 astetta!

  AntwortenLöschen
 2. Oli tosiaan ISOJA pisaroita ikkunassa. Reippaasti hiihti vanhus. Hyvä että tuli ikuistettua filmillekin. Reippaasti hiihtivät koululaisetkin täällä Vaasan seudulla, kuten lehdestä saa tänään lukea. Kaikki ekaluokkalaisetkin 12km!! http://www.vasabladet.fi/story.aspx?storyID=35988

  AntwortenLöschen
 3. Marita: ei voi olla totta! Just tänään sauvakävelyllä joku kertoi yhden täkäläisen puoliks suomalaisen parin lähteneen Tunisiaan ja mietimme, lentääkö koneet yleensä tällaisessa tuulessa.
  Clarissa: Mun karhu ei kyllä hiihtänyt 12 km, mutta ikäisekseen aika matkan. Nuorena se jaksoi paremmin ja isä nauhoitti kaitafilmin, jossa se sattumalta viimeisillä voimillaan teki oikein kuperkeikan suksillaan.

  AntwortenLöschen
 4. Aivan ihania nalleja! :)
  Mäkin leikkisin noilla ilomielin :)

  Koiranilma... mistäköhän tosiaan sekin sanonta tulee....

  VIlkutuksia sateen pitäjälle! :)

  AntwortenLöschen