Freitag, 27. Februar 2009

Pee niinkuin perjantai


Tämä nuori mies meinasi aamulla viedä hermoni, kun menin lähijunaan, mutta en päässyt ovesta sisään, sillä oven edessä oli herran polkupyörä. Jouduin kovaa vauhtia juoksemaan toiselle ovelle, jotta pääsin vielä sisään. Ja siinähän tämä herra istuu mukavasti likaiset jalat penkillä eikä välitä kanssamatkustajista hölynpölyä.
Kotiin tullessa posti oli tuonut toisen ärsyttävän viestin. Bangkokin lentoaseman valtauksen takia joudumme maksamaan nyt 500 euroa lisää paluulennosta.
Mutta on tässä päivässä ihan hyvääkin. Paistoin tällä reseptillä browneja ja uunissa on paistumassa unikkokakku.


Ja illan kruunaa konsertti Philharmoniassa, jossa ohjelmassa on mm. Mendelssohnin viulukonsertto.
(http://www.youtube.com/watch?v=0aBMoRi8v-8)
Ja kulttuuriohjelma jatkuu huomenna. Ensin on suomalaisen seurakunnan kirjallisuusseminaari teemana Aila Meriluoto ja Lauri Viita, pieni runotyttö ja betonimylläri ja illalla oopperassa Taikahuilu. Kylläpäs tässä nyt ollaan sivistyneitä tai yritetään sellaiseksi tulla, vaikka taitaa olla liian myöhäistä.

10 Kommentare:

 1. Mikä ärsyttävä tyyppi. Ja mikä ilme! Ja harmi tuo 500€, mutta sittenhän onkin vain
  mukavia asioita. Hieno ohjelma viikonlopuksi, toden totta. Meriluoto ja Viita näyttävät olevan taas ajankohtaisia. Pidätkö heistä? Viita tuli niin tutuksi jo kouluaikana, kun Yrjö Jyrinkoski kävi (varmaan joka vuosi) koulussamme runoja lausumassa. Alfhild ja Pohjan satakieli tarttuivat muistiin pakostakin.
  Hienojahan ne ovat.
  Äitini kuolinilmoitukseen laitoimme Aila Meriluodon Ei mikään voi kuolla.... Sehän on aika yleinen runo tässä yhteydessä, vaikka onkin rakkausruno.
  Hiukan yritän minäkin sivistyä viikonloppuna eli menen taidenäyttelyyn:)

  AntwortenLöschen
 2. Voi ei mikä ääliö junassa! Nauratti, että laitoit hänestä kuvan blogiin: tietäispä vaan! :D :D
  Oih! Ihana ohjelma sinulla tänään, Mendelssohnin viulukonsertto on varmasti mahtava! Mä rakastan klassista musiikkia!!

  Ja namilta näyttää nuo leivokset, voiku mulki ois...

  Kivaa viikonloppua! :)

  AntwortenLöschen
 3. On kyllä ärsyttävät tuollaiset tyypit,jotka eivät lainkaan ota muita huomioon,ja välillä niille ei oikein edes uskalla mitään sanoakaan.Huh, ja 500Eur lisäys paluulippuun, aika kova lisäys!
  Mutta kulttuuria ja musiikkia täynnä oleva viikonloppu kuulostaa mukavalta! Ja kakkukin hyvältä.

  AntwortenLöschen
 4. Grr... itsellenikin olisi tullut vihainen olo tuollaisesta matkustajasta :(

  Mukavaa vkonloppua - nami merkeissa alkoikin - herkullisen nakoista :)

  AntwortenLöschen
 5. Onpa kiva lukea, että olet menossa
  Marketan kirjallisuusseminaariin. Meille Marketta pitää seuraavana lauantaina saman. Luin jo kovalla höökällä syksyllä Moreenin. Oikein hauskaa seminaarilauantaita Teille kaikille.
  Jopa olikin Sinulla huonoja asioita tänään. Unohda ne, ja nauti iloisista tulevista asioista!!!

  AntwortenLöschen
 6. Clarissa: Jyrinkoski kävi varmaan aikanaan joka koulussa Suomessa. Meriluodon Ei mikään voi kuolla näkyy usein kuolinilmoitukssissa ja on nätti. Jos en olisi Viidasta ennen pitänyt, niin tämän päivän seminaarin jälkeen varmasti pitäisin. Mielenkiintoinen pariskunta.
  MaaMaa: Kun en muuta kostoa keksinyt, niin päätin laittaa kuvan nettiin.
  Yaelian: Noita tyyppejä näkyy täällä vaikka millä mitalla. Viime viikolla olin aivan yllättynyt, kun ratikkaan sattui söpö kiharapäinen poika, joka heti tarjosi paikkaansa vanhemmalle miehelle. Se on harvinaista.
  M'man: Kyllä niitä agressioita tulee noista tyypeistä.
  Maija: Seminaari on todella hyvä. Marketta on mahtava nainen, me oltiin taas kaikki aivan hin und weg. No, sähän koet saman ensi viikolla.

  AntwortenLöschen
 7. Mä olen saanut tuon unikonsiemenkakun ohjeen sulta joskus vuosia sitten. Laitan siihen yleensä tomusokerikuorrutuksen päälle ja siihen hiukan sitruunamehua. Erilaisten kesäjuhlien kakkukomiteoissa toimineena (heh heh) olen huomannut, että erityisesti miehet tykkää unikonsiemenkakuista!

  AntwortenLöschen
 8. Soili: vai tykkää miehet unikkokakusta! En voinut tarkkailla, kun kirjallisuuspiirissä meitä oli vain 19 naista, joista muuten muutama ei voi sietää unikonsiemeniä ja toiset taas heti halusi reseptin.

  AntwortenLöschen
 9. Saakeli mikä nuija. Ihan sen näköinenkin.
  Tuli hakematta mieleen yksi nainen joka parkkeerasi eteeni istumaan, siis AIVAN juuri eteeni elokuvateatterissa, jossa oli meidän lisäksi 3 muuta.

  AntwortenLöschen
 10. violet: juu, just sellaisia inhoan, esimerkiksi että ratikkapysäkillä tulee joku aivan viereen seisomaan, vaikka tilaa on millä mitalla. Mä aina sitten mielenosoituksellisesti siirryn muualle.

  AntwortenLöschen