Sonntag, 22. März 2009

Kantamukset Kiinaan

Olen miettinyt pääni puhki mitä tuliaisia voisin viedä kiinalaisille ystävillemme Shanghaihin. Helsingissä kävellessä osui silmään käsinkudottu suomalainen kaulahuivi ja ajattelin, että siinä onkin sopiva lahja kiinalaismiehelle, joka talvella usein joutuu matkustamaan kylmään Pekingiin. Huivi on nätti, lämmin ja kevyt kuljettaa, joten matkalaukku ei paina liikaa.


Mutta mitenkäs tässä kävi? Ystävämme, joiden poika asuu Kiinassa, lähtevät samanaikaisesti Shanghaihin ja kysyivät, olisiko meidän matkalaukuissa tilaa ja voisimmeko ottaa jotain heidän tavaraansa laukkuumme. Poika on lähettänyt pitkän toivelistan mitä haluaisi Saksasta. Kysyin, mitä he toivovat meidän kuljettavan ja vastaus oli ällistyttävä: Pojan kiinalaisen tyttökaverin perheen koira on ronkeli eikä syö kaikkea ja he ovat todenneet, että koira pitää saksalaisesta koiranruoasta. Eikä mistään kuivamuonasta vaan purkkiruoasta. Näin pitkälle on päästy, että kiinalaiset koiratkin ovat jo noin dekadentteja. Matkalaukkuni saa painaa 30kg. Pitääkö minun nyt tosiaan suostua laittamaan sinne 10kg koiranruokapurkkeja? Pidän koirista kovasti, mutta tämä taitaa mennä yli ymmärrykseni...

13 Kommentare:

 1. Mitä tuota miettimään, tietenkin vähennät omia turhia tavaroitasi ja niin saat 10kg koiranruokaa mukaan. En ymmärrä ongelmaasi. Pojan kiinalaisen tyttökaverin perheen koira tulisi vielä iloisemmaksi, jos saisi 20 kg ruokapurkkeja. Harkitse asiaa.
  Onneksi tuo huivi on kevyt ja vielä hyvän näköinenkin.

  AntwortenLöschen
 2. Clarissa: ilman muuta vien ainakin 20kg ja ajattelin, että on parasta ostaa kuljetusta varten uusi tukeva matkalaukku, jotta purkit säilyvät ilman lommoja.

  AntwortenLöschen
 3. Niin, kaikki karhut ja hirvet eksoottisia Kiinassa.

  AntwortenLöschen
 4. 20 kg on jo 50 purkkia, kun ne purkit yleensä painaa sellaiset 400 grammaa.Pitäisi pitkälle pötkiä sen hauvelin sellaisella purkkimäärällä ;-)

  AntwortenLöschen
 5. Hannele:niin ne kai on ja onneksi löytyi oikein suomalainen karhu eikä mikään panda
  Yaelian: Herran jestas, 50 purkkia. Taidan viedä sen asemasta keittokirjan, eiköhän niitä ole a la Basic German cooking for dogs.

  AntwortenLöschen
 6. Huih! tuo reseptikirja koiran muonalla voisi olla ehka parempi... parjaisivat silla myos pidempaan... ;)

  Mukavan kevaista vkon alkua sulle !

  AntwortenLöschen
 7. M'man: no sitä itsekin ajattelin. Kiinan Carrefourista saa varmaan foie gras ja siitähän on hyvä laittaa koiralle herkullinen ateria.

  AntwortenLöschen
 8. Kaikenmoisia toivomuksia sitä on - miksei ne vähennä omia tavaroitaan koiranmuonaa varten!

  AntwortenLöschen
 9. Soili: no kun he saa ottaa vain 20kg matkatavaraa SwissAirilla ja me Never-come-back-airlinella 30kg.

  AntwortenLöschen
 10. Tekipä hyvää saada nauraa! :D
  Olen kyllä niin häijy muori, että kieltäytyisin täyttämästä laukkuani tuollaisella määrällä koiranruokaa.

  AntwortenLöschen
 11. Nurkkalintu: no, viikon hauskin juttu todella. Kuvittelin, että pyydetään viemään vähän suklaata tai lukemista pojalle eikä koiran muonaa pojan tulevien appivanhempien koiralle.

  AntwortenLöschen
 12. Voi jessus mikä pyyntö! Koiranruokaa saksasta :D ...en usko, että koira oikeesti huomaisi eroa! :D
  emäntä/isäntä se on se joka LUULEE että koira huomaa. :D (minäkin varmaan väittäisin tommosia jos ois oma koira vielä... :D)

  Ihania kommentteja, kikatin ääneen :)

  AntwortenLöschen
 13. MaaMaa: Se koira on hemmoteltu. Kuulin, että perhe osti autonkin ihan vaan sitä varten, että voivat ajella koiraa jonnekin puistoon. Ei taida olla aivan tavallinen kiinalaisperheja onj ännä kuulla sitten ystäviemme kertomukset, kun käyvät siellä kylässä. Pyysin jo, että salaa filmaisivat sen tapaamisen. Ehkä ne kutsuis meidätkin, jos vietäis 20kg muonaa koiralle.

  AntwortenLöschen