Dienstag, 21. April 2009

I like Chinese food

lauloi Monty Python ja kyllä se meillekin maistui. Shanghailaisten ravintoloiden ruoalla ei ole mitään tekemistä Euroopan kiinalaisravintoloiden glutamaattisössöjen kanssa.

Tarjolla oli paljon tuoreita vihanneksia ja herkullisia hedelmiä kuten kuvan pienet, kypsät ja makeat mangot.


Riisiä syödään oikeastaan vain vatsan täytteeksi, jos ei muusta ruoasta ole tullut kylläiseksi ja ystävämme eivät koskaan tilanneet ravintolassa riisiä vaan me söimme kaikkia muita herkkuja, paljon vihanneksia ja kalaa. Ehkä kiinalaiset ovatkin juuri sen takia kaikki niin hoikkia ja vaikka me söimme jatkuvasti, laihduimme jonkun verran.


Ystävämme D:n firmaan tuli saksalaisia vieraita ja pääsimme siinä siivellä kivalle retkelle Zhujiajiao-nimiseen kanavakaupunkiin. Matkalla poikkesimme rantaravintolaan syömään ja siellä oli tarjolla jotain, jota minä en halunnut edes maistaa.
Katsokaapas tätä:

Kilpikonnaparka siinä kypsennettynä lautasella selällään. X. sanoi, että kilpikonnan kollageeni on hyvää iholle, mutta no way, kyllä mä mieluummin pidän ryppyni kuin syön kilpikonnaa. Mies maistoi ja sanoi maistuvan jopa hyvälle.

9 Kommentare:

 1. Aivan ihania ruokakuvia! Mekin oltiin aika yllättyneitä, ettei riisi ole mikään "vakkari" aterioissa. Ja ruoka oli satamiljoonaa kertaa parempaa ja monipuolisempaa, kuin mistään kiinalaisravintolasta / take awaysta täällä Euroopassa saa.

  Mäkään en kilpparia söisi! Enkä koiraa! Enkä ihan heti sitä linnunpesäsoppaakaan, kun miettii mistä se on tehty... ;)

  AntwortenLöschen
 2. MaaMaa: no en söisi koiraa minäkään enkä linnunpesiä.

  AntwortenLöschen
 3. Paljon puhutaan kiinalaisten terveellisestä ruokavaliosta. Onhan se hyvä, että syövät paljon vihanneksia ym. mutta voisivat jättää ne Arthurin sukulaiset vain heiluttamaan häntäänsä kaduille ja kujille!

  AntwortenLöschen
 4. Clarissa: en tiedä, miten se Arthurin sukulaisten syöminen tulevaisuudessa on. Koirasta on nimittäin tullut Kiinassa statussymboli, ehkä lopettavat syömisen. Siellä näki vaikka minkälaisia koiria, päällä oli skottihameesta lähtien vaikka mitä ihmeellistä.

  AntwortenLöschen
 5. Ihanan herkullisia ruokakuvia, paitsi tietenkin tuo kilpikonnaparka! Kurjaa kun ne niitäkin käyttää ruokana mutta muuten kaikki ruoka kuvissasi näyttää super herkulliselta!

  AntwortenLöschen
 6. Minä varmaan nauttisin aivan kauheasti tuosta ruuasta.
  En ole ikinä tajunnut miksi pitää vetää riisiä/perunaa tm lisuketta kuin se olisi aterian tärkein osa.
  Tai että söisi leipää ruuan kanssa - en osaa.

  AntwortenLöschen
 7. Yaelian: viimeistään kun näkee kilpikonnan pään ja tassut (onko kilpikonnillakin tassut??), menee ruokahalut. Itse syön kyllä joskus lihaakin, mutta en koskaan halua tunnistaa siitä eläintä, parasta tarjota liha mulle fileenä.
  violet: varmaan olisit pitänyt. Vihannekset oli aina sopivan al dente eikä sellaisia muusiksi keitettyjä niinkuin Saksassa. Ja ihanaa järvikalaa, jota jopa meidän kaveri söi, joka ei virallisesti syö kalaa. En mäkään tajua, että ruoan kanssa pitää syödä leipää ja unohdan aina tarjota sitä suomalaisille vieraille.

  AntwortenLöschen
 8. Huih! Kilpikonnaa... ei olisi mullekaan maistunut. Mutta nuo ylimman kuvan hedelmat ja vihannekset kylla - herkullisen tuoreilta ja maukkailta nayttavat :)

  Vitsit, etta olette Kiinassa kayneet ! Joku paiva minakin sinne asti - lahtenyt hissukseen maa kiinostamaan :)

  AntwortenLöschen
 9. M'man: Ei meilläkään ennen ollut mitään suhdetta Kiinaan, mutta kun sain 9v sitten kiinalaisen työkaverin, alkoi kovasti kiinnostaa emmekä ole katuneet kahta Kiinan matkaamme.

  AntwortenLöschen