Donnerstag, 18. Juni 2009

Alpeilla

Tänään on taas kulttuuripäivä. Puoli yhdeltä pääsen Philharmoniaan kuuntelemaan orkesterin sunnuntain konsertin kenraaliharjoitusta Straussin alppisinfoniasta. Youtuben videossa sitä johtaa suosikkini Semon Bychkov, joka oli pitkään täällä kapellimestarina. Hän on ihana tyyppi, jutteli aina leppoisasti yleisön kanssa, ja sen jälkeen olikin vähän outoa nähdä Jukka-Pekka Saraste, joka tuli lavalle jäykkänä ja totisena. No, jeder Jeck ist anders, sanoo kölniläinen eli jokainen on hullu omalla tavallaan. Ja ehkä JPS oppii täällä reininmaalaista välittömyyttä, kun on valittu vakituiseksi kapellimestariksi ensi kaudelle.


Ja Alpeista tuli taas mieleen viime syksyinen etelä-Tirolin loma ja rupesi taas tekemään sinne mieli. Joillakin on Lapin-kuume (miten se kirjoitetaan? Apua kirlah!), meillä etelä-Tirolin.

10 Kommentare:

 1. Terveisiä nyt kuitenkin JPS:lle ja nautinnollista konsertti-iltaa.
  Minulle ei ole Lapin kuume päässyt tarttumaan, kun en ole ollut siellä(nolottaa), mutta Alppimatka houkuttelisi taas,varsinkin kun näki kuvat.

  AntwortenLöschen
 2. Ihania alppikuvia, ajattele, en Jukka-Pekka Sarasteen koivutikkua nähnyt, vaikka hän Göteborgissa olikin. Mukavaa juhannusta!

  AntwortenLöschen
 3. JPS on ihan jehna. Mukavaa konsertti-iltaa! Ihania patikointi maisemia näyttäisi Tirolissa olevan, oletteko menossa?

  AntwortenLöschen
 4. Tuota kuvakollasia kun katsoo, niin kyllä vähemmästäkin tulee Tirolikuume! Ai että!

  Lapissa olen ollut paljon talvisaikaan ja piipahtamassa myös kesällä. Ois kiva joskus mennä kunnon vaellukselle, esim. sille Karhun Kierrokselle...

  Nautinnollista konserttia!

  AntwortenLöschen
 5. Mistä päin Etelä-Tirolia? Me ei olla käyty muutamaan vuoteen (vaellukset tehdään lähivuorilla), mutta kuumetta on aina välillä, ja nuo kuvat saivat kuumenemaan entisestään.

  AntwortenLöschen
 6. Clarissa: tämä oli LUNCH-konsertti ja ei ollut vielä JPS vaan Gustavo Dudamel, hyvä tyyppi. Etelä-Tiroli kannattaa, sehän on Italiassa ja aivan ihanaa seutua. Puhuvat vielä saksaakin äidinkielenä eli ei tarvitse rasittaa aivosoluja.
  Hannele: mitenkäs nyt Sarasteen kehtasit jättää väliin!!
  Susadim: niin taitaa olla
  MaaMaa: Karhun Kierros kiinnostaisi muakin, mutta ne hyttyset...
  kato nyt tätäkin: Ollaan oltu satoja kertoja Bozenin lähellä Eppanissa, joka on viinialuetta. Kerran oltiin Völs am Schlernissä ja viimeksi Brixenin lähellä Lüsentalissa, joka on kerta kaikkiaan ihanaa patikkaseutua. Oltiin täällä: www.naturhotel.it.

  AntwortenLöschen
 7. Susadim: unohdin sanoa, että ei ole vielä konkreettisia suunnitelmia tälle vuodelle, mutta voi hyvinkin olla, että taas sanotaan, että mitäs jos mentäis taas etelä-Tiroliin.

  AntwortenLöschen
 8. Mihin sinä muka apua tarvitset?
  Mutta kyllä Etelä-Tiroliin haluttaisiin täältäkin matkustaa. Ja Lapin-kuumetta poden jatkuvasti.
  Itävallasta on erittäin hyvät muistot, varsinkin seikkailut Werfenin jääluolille mennessä.

  AntwortenLöschen
 9. kirlah: no kun on hoono soomi. Saksaa kirjoitan virheittä ja olen aina joutunut oikolukemaan työkavereiden ja ystävien tärkeät tekstit, mutta huomaan, että suomen kielessä olisi parantamisen varaa, kun en ole sitä kovasti kirjoittanut ennen blogia.

  AntwortenLöschen
 10. Ei dysleksiasta, vaan yksinkertaisesti kiireestä johtui, että luin postauksesi väärin. Nyt on luettu huolella ja puoli yksi siellä tosiaan luki jne.

  AntwortenLöschen