Mittwoch, 15. Juli 2009

Hotellissa tapahtuu

mm. tällaista:
- Kahvikone menee rikki, varaosa tulee (ehkä) neljän päivän kuluttua. Keitämme kahvia 20 hengelle mummon menetelmällä.
- Uudet asiakkaat tulevat kello kahdeksan aamulla, aikaan, jolloin on kamala aamiasstressi meneillään.
- Eräs perhe ostaa kaupasta pahanmakuista (suolaista) kivennäisvettä ja kun se ei heille maistu, he pyytävät saada vaihtaa sen hyvänmakuiseen hotellissa myytävään kivennäisveteen.
- Teini-ikäiset pennut käyvät salaa hotellin keittiön jääkaapilla, syövät makkarat ja jättävät pakkauksen jääkaappiin.
- Samat kaverit jättävät suklaajäätelöä valuvat jäätelöpakkauksen kannet hotellin respan sohvalle.
- Joku käy hotellin keittiössä varastamassa folion alta kakkupalan kakusta, joka on tarkoitettu iltapäiväkahvin kanssa tarjottavaksi.
- Saksalaisrouva marssii aamulla hotellin keittiöön ja ottaa toisten asiakkaiden leipäkorista kaikki voisarvet tupperastiaansa kotimatkaa varten.
- Ja nyt istun ja odotan, että itävaltalaisperhe tulisi pian syömästä, sillä heidän vauvalle pitää lämmittää maitopullo. Tämä on pieni hotelli eikä täällä ole 24h päivystystä, joten ihmettelen, että eivät ole ottaneet sähköistä pullonlämmittäjää mukaan. Saas nähdä, milloin pyytävät aamulla nousemaan seuraavaa annosta lämmittämään.
Serkku on aivan nääntynyt, kun on tehnyt pitkään kaikki työt itse ja on kiitollinen, että olen täällä. Olen itse nyt jo aivan naatti ja olen iloinen, kun pääsen tästä hullunmyllystä pois. Aamiaisen syön joskus yhden aikaan ja tänään söin yhdeksältä illalla lounasillallisen eli patongin, jossa juustoa päällä ja lasin valkoviiniä. Huoneeni yläpuolelle tänään tullut perhe on näköjään huonokuuloinen eli rauhallinen yö odotettavissa. Mutta sää on mahtava, varmaan lähes +40C ja joudun jatkuvasti vaihtamaan vaatteita.
Suutari pysyköön lestissään, minusta ei tule tarjoilijapyykkärireceptionistia, vaikka täällä on ollut aivan ihania(kin) asiakkaita ja on saanut änkyttää englantia ja ranskaa ja huomenna tulee jopa ruotsalaisperhe, mutta en taida kehdata sanoa, että olen lukenut kahdeksan vuotta ruåtsin kieltä, kun en osaa muuta kuin Rulla rulla lilla Ulla,lilla Ulla rullar.
Terveiset Cote d'Azurilta.

Kommentare:

 1. Huh, onpa hankalia asiakkaita;erityisesti tuo rouva,joka törkeästi otti sarvet Tupperware-astiaansa, ja nuoret ,jotka söivät makkarat.Kai huomioitte nuo seikat laskussa.....
  Kuinka monta huonetta hotellissa on ja kuinka monta työtekijää?
  Ja onpa siellä kuumaa! Jaksamisia keikan loppuun saakka!

  AntwortenLöschen
 2. Täällähän oli iloinen yllätys eli uutisia viikon varrelta. Siellä näköjään sattuu ja tapahtuu, hyvä ettei aika tule pitkäksi:))
  Saat olla iloinen, kun et joudu yöllä nousemaan itävaltalaisvauvan vaipanvaihtoon, tai?

  Voi serkkuparkaa, kun lähdet. Pinnistele nyt nämä loppupäivät ja kun on paljon työtä niin aikakin rullaa eteenpäin nopeammin: rulla rulla lilla Ulla,lilla Ulla rullar.

  AntwortenLöschen
 3. No jopas!
  Tuli tuosta saksalaisrouvasta mieleen kun yhdessä suomalaishotellissa oli aamiaispöydässä lappu, että jos aamiaiselta ottaa eväitä mukaan niin hotelli veloittaa siitä ylimääräisen aamiaisen hinnan. Ei siinä sinänsä mitään, mutta lappu oli vain saksaksi eikä millään muulla kielellä.
  Munalukko keittiön tai jääkaapin oveen kai ainoa mikä auttaisi.
  Itse saan kokeilla lilla Ullaa heinäkuunlopussa kun jaan hääviikonlopun ajan mökin suomenruotsalaisen ystäväni riikinruotsalaisten serkkujen kanssa...
  Voimia serkullesi ja sinulle!
  t. Heljä

  AntwortenLöschen
 4. En tiedä, olisiko mulla hermoja tuohon hommaan... kaikenlaista tapahtuu.

  Ja nuo joidenkin saksalaisten harrastamat aamiaispöydän ryöstöt ottavat päähän. Tuttavapiirissäkin on joitakin tällaisia, käärivät kakunpaloja serviettiin, tekevät voileipiä välipalaksi jne. Miestä olen komentanut niin paljon, ettei se uskalla ottaa edes banaania mukaansa.

  AntwortenLöschen
 5. Juu niin tuttua...käsveskat on pullollaan pullaa ja leipää, servettejä, hammastikkuja...kaikkea. Itse olin huvittuneen järkyttynyt moisesta, enkä koskaan sanonut asiakkaille mitään. Katsoin vaan toisaalle. Suomalaismammat on siinä hyviä, mutta saksalaiset kanssasisaret vielä parempia.

  Iloista loppuviikkoa sinne!

  AntwortenLöschen
 6. Onpa kaikenlaisia asiakkaita. Mutta siitä kiva, että sinulla on mitä kirjoittaa meille taivasteltavaksi.
  Minä vain ihmettelen aina, miten ihmiset kehtaavat olla niin härskejä.

  AntwortenLöschen
 7. Yaelian: ei niistä laskutettu ja yritettiin olla ystävällisiä, vaikka olisi tehnyt mieli sanoa.
  Hotellin omistajat asuu ulkomailla, hemkilökuntaa on serkku (24h vuorokaudessa) ja kaksi puolipäiväistä huonesiivoojaa ja silloin tällöin tulee puutarhuri. Aivan liian paljon hommia serkulle ainakin kun on high season. Tämä on vasta hotellin toinen kesäkausi.
  Clarissa: ei tarvinnut vaihtaa vaippoja, mutta oksennukset pyyhin pois tuolta lattialta
  RouvaHoo: juu, kyllä niille sakemanneille pitää laittaa kieltotaulut, muuten luulevat, että huonekalutkin saa ottaa mukaan
  kato nyt tätäkin: ne seisovat pöydät laivoilla oli ainakin ennen saksalaisille eldorado
  Susadim: hammastikut nyt vielä menettelee
  kirlah:lisää taivasteltavaa olisi tulossa, jos vaan ehtis kirjoittamaan
  Nyt tämä ämmä lähtee valmistelemaan aamiaista, kello on kohta puoli seitsemän.

  AntwortenLöschen
 8. P.S.
  Lukossahan kaapit tunturillakin,
  ja matkaeväistä maksetaan erikseen.

  AntwortenLöschen
 9. Uskomattomia hotellivieraita *pyörittää silmiään*.
  Mutta muistuu mieleen tapaus Frankfurtin lähellä olevasta luxushotellista: Yksi hotellivieras oli tullut respaan pyytämään sen ja sen kokoista pahvilaatikkoa. Laatikko löytyi. Myöhemmin kävi selville, että hotelliveras oli tarvinnut sen television mukaanottamiseen...

  AntwortenLöschen
 10. Hannele: niinpä, kaikki vaan munalukolla kiinni
  Soili: no ei ne televisioo vielä ole yrittäneet viedä, vaikka ne nykyään on paljon ohuempia eikä tarvi niin isoa laatikkoa

  AntwortenLöschen
 11. Kiitos raportista, josta oppia ikä kaikki ...
  ... nääs haaveilen aina Nizzan-matkasta...
  Rullaa-ti-rullaa! =)

  AntwortenLöschen
 12. Wau!! Siellä hotellissahan on jännittävää!! Ei käy työvuorot tylsiksi! Mä voisin tulla sinne ensi kesänä hotelliapulaiseksi, mutta kun en osaa ranskaa :o

  AntwortenLöschen
 13. Nurkkalintu: ei muuta kun buukkaat lennon ja tänne pesemään likaisia vessoja
  Sauerkraut: siitä vaan ranskan kurssille ja ensi vuonna luistaa kieli

  AntwortenLöschen
 14. Hihhihi! Aivan ihana postaus. Voi jestas mitä asiakkaita, varmasti on värikästä hotellissa työskentely - vaikka ei vatana aina alkuunkaan nautinnollista ...

  Toistamiseen pitää sanoa, että upeaa sun apu serkulle! :)

  AntwortenLöschen
 15. Vessoja saan pestä himassakin...
  Jos joskus Nizzaan pääsen, pääsen ihan turistina, ja täältä sain opit, miten siellä saa käyttäytyä =))

  AntwortenLöschen