Donnerstag, 8. Oktober 2009

Kotikatu

Ihmeellinen tämä lokakuu. Eilen oli meillä +23°C, lounais-Saksassa jopa +30°C ja tänä aamuna kahdeksalta näytti mittari meillä jo +16°C.
Tässä kuitenkin varmaan vuoden viimeiset kesäkuvat meidän ympäristöstä, kaikki korkeintaan 500m päästä talostamme.
Täältä löytyy kyyhkyslakka

ja vanhoja taloja

ja lisää vanhoja taloja

ja kirkko

ja pappila

ja on täällä uudempaakin arkkitehtuuria

ja ihan fiksuja kerrostalojakin


Kommentare:

 1. Mä voisin mennä vaikka nyt tohon vasemmanpuoleiseen kyyhkyslakkaan nokosille... Vaatisi kyllä ensin ehkä jotain peukaloitautumis taikaa.
  Mun kotikadulta ei saa noin mielenkiintoista huijaamallakaan: samanlaisia taloja kaikki, ovien väri vaihtelee ja kadun toisella puolella peltoa ja pensasta. Mutta ehkä voisin naapureiden riemuksi kokeilla vastaavan postauksen kuvaamista.
  Täällä nyt +4 ja aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta, toisella puolella taivaan kantta on kuu.
  Ennen kuin täytän kommenttilaatikkosi, kiitän juttuhetkestä!
  Heljä

  AntwortenLöschen
 2. Heljä: onhan teillä ainakin nättejä värikkäitä ovia. Jos tekisin kuvasarjan karmeista saksalaisista ovista, te masentuisitte kaikki. Ovien suhteen täällä menee maku vähän pellolle.

  AntwortenLöschen
 3. Kaunista teidän ympäristössä!
  Onhan kai täälläkin, mutta arjen kiireessä ei huomaa katsella ja ihastella... Kyyhkytkin on täällä vain puluja ;D

  Mutta kuten Heljä jo kirjotti, niin jos nyt Oikein Katson tuonne ulos, niin aurinkohan sielä paistaa, ruohossa on aamukastetta, puissa vihreän lomassa kellertäviä ja vienosti punertavia lehtiä. Linnut laulaa. Eli itse asiassa Todella Kaunista! :)
  Henki höyryää, 8 astetta oli meillä mittarissa aamulla.

  Iloista Torjantaita! :=)

  AntwortenLöschen
 4. Kauniit maisemat, kyyhkyslakkoja en ole muuten aikaisemmin nähnytkään. Saksalaiset ovet, erityisesti oven ja ikkunan muoviset rivat ovat minusta rumia (tietysti ihan makuasia). Kävin jokunen vuosi sitten Saksan Helsingin lähetystössä. Kaikki rivat taattua "kotimaasta" tuotua rumuutta.

  AntwortenLöschen
 5. Miellyttävä kotikatu. Viihtyisää. Ihastuin vanhaan valkoiseen taloon.

  AntwortenLöschen
 6. Ihan kiva yhdistelmä vanhaa ja uutta. Ja kerrostalon viihtyisyyttä varmasti nostaa huomattavasti vieressä oleva lampi. Monipuolinen kotikatu Sinulla.

  AntwortenLöschen
 7. Voi miten kauniit kuvat kun vedessä peilastuu. Kyyhkysiä täälläkin on, olen huomannut, yhdistyksiä (aamulehdessä luki että joku hullu oli niitä tappanut).

  AntwortenLöschen
 8. Liityn kuoroon, säät on kummat täälläkin!

  AntwortenLöschen
 9. Nättejä taloja ja paikkoja kotikadullasi,tuossa yhdessä kuvassa on upea heijastus! Pidän noista taloista,missä on nuo viivat,ja muutenkin Saksassa on nättejä taloja,tuli huomattua kun ajelimme Rotterdamista Travemundeen kesällä 2004. Ja onpa kyyhkysillä hienot kodit,ehkä täälläkin tarvitsisi tuollaisia,niin eivät olisi minun pyykinkuivausjutun lattialla härnäämässä...
  Omasta kotikadustani en kyllä löydä mitään erikoisen kivaa kuvattavaa....paitsi puisto talon takana...

  AntwortenLöschen
 10. Minäkään en ollut ennen nähnyt kyyhkyslakkoja! Mutta mistäs ne kyyhkyt sinne pääsee kun noissahan oli verkot ikkunoissa? :o

  AntwortenLöschen
 11. Mukavan näköistä seutua nuo kotinurkkasi.

  AntwortenLöschen
 12. MaaMaa: useinhan sitä vaan kulkee ohi eikä kiinnitä huomioo johonkin kauniiseen. On täälläkin paljon niitä kamalia harmaita puluja, joita vihaan yli kaiken. Kivaa torstaita sullekin.
  Anne: joo, ne ovet ja ikkunat on kyllä usein kamalan mauttomia
  Nurkkalintu: ne vanhat talot on todella söpöjä
  Soili: mäkin tykkään yhdistää vanhaa ja uutta
  Hannele: se lammikko on tosiaan nätti, kävelen siitä aina ohi pysäkille ja juttelen sorsien kanssa
  violet: no sieltä teiltähän se kaikki siirtyy tänne meille päin
  Yaelian: en tiedä, mitä ne talot on suomeksi. Saksaksi se on Fachwerkhaus, englanniksi timber-framed house. Siis puusta rakennettiin ennen sellainen kehikko ja sitten täytettiin ne seinät kai savella, sahanpurulla,kanankakalla ja vaikka millä.
  Sauerkraut: en ole pitkään aikaan nähnyt kyyhkysiä eli ei tuo kyyhkyslakka taida olla enää käytössä, mutta ennen siinä oli sellaisia kauniita valkoisia kirjekyyhkyjä

  AntwortenLöschen
 13. Onpa teidän lähistöllä hienoa! Me asumme vähän tylsällä asuinalueella, korkeita aitoja näkösuojina. Vanhat talot puuttuvat kokonaan. Nuo kyyhkyslakat ovat hienoja.

  Juu, lämpötila vähän muuttui. Olin tänään vielä kesäkengillä liikkeellä, mutta toisaalta hyvä niin, ei illalla ainakaan sukat kastuneet...

  AntwortenLöschen
 14. kato nyt tätäkin: onhan meilläkin tietysti rumempiakin paikkoja tässä, mutta en viitsinyt niitä kuvata. Ehkä teen joskus sarjan rumista ulko-ovista, siihen löytyis niin helposti materiaalia.

  AntwortenLöschen
 15. Noista vanhoista taloista tykkään kovasti, täällä pohjois-Saksassa näkee niitä paljon vielä alkuperäisellä olkikatolla. Tuskin silti haluaisin asua sellaisessa talossa, sillä minä tarvitsen valoisan asunnon ja noissa on aina melko pienet ikkunat.

  AntwortenLöschen
 16. Onpas mielenkiintoiset kotikulmat sinulla! Saksassa on kyllä paljon kauniita taloja. Upea tuo järvi (joki?) talojen kupeessa. Kyllä silmä lepää. :)

  AntwortenLöschen
 17. Elegia: se on kuule ihan tekolampi siinä kerrostaloalueen keskellä, mutta kamalan nätti ja hyvin hoidettu aina.

  AntwortenLöschen
 18. Hei
  se Fachwerkhaus on suomeksi ristikkorakenne. On näistä opinnoista jotain hyötyä täälläkin...

  Hyvää alkavaa viikkoa! Tänne eteläiseen Suomeenkin on ehkä tulossa lunta, no ei se kauaa pysy.

  t. Helena

  AntwortenLöschen
 19. Helena: kiitos tiedosta, mielenkiintoista. Vai lunta tulossa? Meillä oli tänään vielä +16C.

  AntwortenLöschen