Samstag, 24. Oktober 2009

Perunaporkkanakeitto

Meillä oli täällä eilen illalla hammasimplanttipotilas, joka ei voinut lähteä mukaani syömään ystäviemme kanssa ravintolaan (jonka nimi on muuten Tappo!) ja keitin hänelle lohdutukseksi herkullisen ja helppotekoisen keiton:


Peruna-porkkana-keitto

300g perunoita
300g porkkanoita
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 chilipalko
2-3 cm pala inkivääriä
2 rkl öljyä
6 dl kasvislientä
2 dl maitoa
2 rkl soijakastiketta
2 tl currya
suolaa
1 rkl seesaminsiemeniä
1 dl creme fraiche
krassia


Kuori ja pilko perunat, porkkanat, sipuli, valkosipuli ja inkivääri ja pilko chilipalko pieneksi ja paista kaikki ainekset jonkun aikaa öljyssä. Lisää liemi ja anna kiehua hiljaisella tulella kunnes pehmeää. Soseuta keitto ja lisää maito, soijakastike ja mausteet. Paahda seesaminsiemenet pannulla. Jaa keitto lautasille ja koristele seesamilla, creme fraichella ja krassilla.

8 Kommentare:

  1. Sosekeitot on hyviä, mutta meidän isäntä ei tykkää keitetystä porkkanasta, eli minä teen usein sekavihanneskeittoa, esim. brokkoli, kesäkurpitsa, palsternakka, peruna, purjo jne. ja sinne, monen muun maun sekaan, voin ujuttaa edes hiukan porkkanaa...

    AntwortenLöschen
  2. Printattu on. Chili ja curry olivat ne houkuttimet tuon ohjeen suhteen.

    AntwortenLöschen
  3. Nyt rupesi tekemään mieli keittoa vaikka täällä vielä onkin mielestäni liian lämmintä sitä varten....

    AntwortenLöschen
  4. Meilläkin tykätään sosekeitoista (siinä muodossa syövätkin monia vihanneksia...). Lasten lempikeitto on vähän samantapainen porkkanakeitto.

    AntwortenLöschen
  5. keitot on hyvia muttei ihan viela niin viilea...
    me tehdaan tanaan itse pizzaa...

    AntwortenLöschen
  6. Soili: ei se varmaan huomais, jos laittaisit vähän porkkanaa sekaan
    Clarissa: eikä saa unohtaa seesamia
    Yaelian: hammaslääkärissä käynnin jälkeen on pakko syödä keittoa, kun ei voi vielä purra
    kato nyt tätäkin: näitä on varmaan paljon samantyylisiä keittoja
    BLOGitse: toivottavasti ei viilenekään siellä vielä, sillä kahden viikon päästä minäkin astun Kairon kamaralle

    AntwortenLöschen
  7. Rakastan kasvissosekeittoja, mutta myönnän, että turvaudun Apetit pakaste versioon...hyvää sekin. Ohje kuitenkin napattu talteen :)

    AntwortenLöschen
  8. BLOGitse: kiitos paljon, keräilen kysymyksiä ja pistän sitten joku päivä meiliä
    Susadim: Pelkään valmisruuissa vähän niitä lisäaineita. Kun tekee ison annoksen itse, sen voi pakastaa pienempinä annoksina.

    AntwortenLöschen