Montag, 14. Dezember 2009

Kävelyllä kaupungilla

Eilen kävimme museossa katsomassa Napoleon ja Egypti-näyttelyä, joka saattaa olla monen mielestä aika tylsä, mutta meitä vastaan tuli siellä monta juuri Egyptin matkalla opittua asiaa ja todettiin taas kerran, että matkustaminen avartaa.
Lähistöllä oli joulumarkkinat , mutta siellä oli turhan paljon ihmisiä ja markkinat jäi katsomatta ja kävelimme sitten vain hissukseen vanhassa kaupungissa.Vanha oluttupa


Romaaninen St.Martin-kirkko on yksi minun lemppareitani kaupungin kirkkojen joukossa. Valitettavasti romaaniset kirkot olivat pitkään goottisen tuomiokirkon varjossa, mutta nyt niitäkin on alettu arvostaa.


Nämä vanhat talot ovat mielestäni kaupungin söpöimpiä rakennuksia.

Kommentare:

 1. On kyllà sòpòjà taloja! Màkin tààllà ihastelen noita vieriviereen rakennettuja taloja, jotka ovat kuitenkin noin erivàrisià...Tààllà ne vain ovat ikàvàsti kuluneita, mutta nuo ovat hienosti sàvysàvyyn ja vàritkààn ei pahemmin haalistuneita. Aikani ihmettelin miksi Suomesa ei tehdà taloja noin, kunnes muistin paloturvallisuuden.
  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  AntwortenLöschen
 2. Hienoja kuvia!
  Blogilandiamatkailukin avartaa ja on mukavan helppoa reissaamista - paremman puutteessa :)

  AntwortenLöschen
 3. Niin söpöjä taloja ja miten mahtava kirkko niiden kyljessä!

  AntwortenLöschen
 4. -S-: eipä niitä puutaloja kannata rakentaa niin lähekkäin ja sitäpaitsi Suomessa on riittävästi tonttimaata, täällä rakennustontit on olleet ja on edelleen kallista.
  Nurkkalintu: kiitos kun jaksat blogimatkailla mukanani
  mizyéna: se kirkko on sisältä mielestäni ihana, kun se ei ole mitenkään kruusattu niinkuin jotkut barokkikirkot tekomarmoripylväineen ja kullan kanssa vaan ihan yksinkertainen mutta kaunis. (Oikeastaan en kyllä aikonut sitä kenellekään suomalaiselle enää kehua, kun kerran lähetin sinne suomalaispariskunnan ja he olivat pettyneet, kun ei löytynyt krumeluuria ja ihmettelivät, miten voi sitä suositella.)

  AntwortenLöschen
 5. Tosi söpöjä taloja. Tulee mieleen nukkekoti. Itsekin pidän yksinkertaisista kirkoista. Toinen meidän lähikirkoista, Fatimakirkko on rakennettu toisen maailmansodan tuhoamien talojen kivimurskasta. Kirkko on minusta yksinkertaisen kaunis ja sen ulkopinnan värin sävy vaihtelee valon mukaan. Tähän mennessä en kuitenkaan ole vielä sellaiseen kasselilaiseen törmännyt, joka pitäisi Fatima-kirkosta. Makuja on niin monenlaisia.

  AntwortenLöschen
 6. Kaunista vanhaa kaupunkia Kölnissä.
  Ja kaunis kirkko.
  Tuo tangossa riippuva joulukranssi muistuttaa Maibaumia :)

  AntwortenLöschen
 7. juu, matkailu avartaa! :)
  Ma sitten tykkaan tuollaisista vanhoista rakennuksista.
  Ja miten upea oluttupa! Just sellanen missa mina viihtyisin - olisi ajan patinoima ja tunnelmallinen...

  AntwortenLöschen
 8. Niin ja matkailu todella avartaa; voi kuinka PALJON suuremmalla mielenkiinnolla lukisin nykyään maantietoa ja historiaa, kun voisi verrata omiin kokemuksiin ja nähtyihin!! :)

  AntwortenLöschen
 9. Oi miten hurmaavia taloja! Ja kirkotkin ovat komeita. Tuota jouluista koristelua hieman kaipaa,se on niin nätin näköistä.
  Napoleon on aina kiinnostava näyttelykohde;olin aika hulluna lukioaikana kaikkeen Napoleoniin liittyvään ja ahmin kirjoja siitä. En vaan muista oliko Napoleon ensin Egyptissä vai täällä.....

  AntwortenLöschen
 10. Hauskoja taloja ja viihtyisän näköinen oluttupa. Kävittekö sisällä? Vai pitäiskö ihan reilusti kysyä kävittekö kaljalla? :)

  AntwortenLöschen
 11. Kasselin kyyhky: Makuja on tosiaan niin erilaisia ja monet suomalaiset tykkää kruusatuista baijerilaisista kirkoista ja kyllähän mäkin niistä sipulitorneista tykkään, mutta se tekomarmori ja kirjavuus sisällä ei ole aina mun makuun.
  Soili: niin, sen verran kun sodan pommituksessa on jotain jäänyt pystyyn, sillä kaupunki oli tuusan nuuskana
  BLOGitse: ne oluttuvat on tosi kivoja
  MaaMaa: sanos muuta, ihan eri silmin näkee kaiken, kun on itse nähnyt paikkoja.
  Yaelian: ai se Napoleon oli sielläkin, meillä kanssa
  Susadim: ei käyty, kun ei ollut ruoka-aika ja jos olisin jotain halunnut juoda, niin sitten lämmintä glögin tapaista Glühwein, mutta sekin jäi juomatta.

  AntwortenLöschen
 12. Nuo alimman kuvan talot ovat kivoja. Kiitos hienoista kuvista, joita oli mukava katsella! Kaikki mun toissa kesän kuvani Saksasta tuhoutuivat koneen mukana. Niitä oli satoja... Ja oli siellä muitakin kuvia, jotka olisin halunnut säilyttää.

  AntwortenLöschen
 13. Nuo alimman kuvan talot ovat kivoja. Kiitos hienoista kuvista, joita oli mukava katsella! Kaikki mun toissa kesän kuvani Saksasta tuhoutuivat koneen mukana. Niitä oli satoja... Ja oli siellä muitakin kuvia, jotka olisin halunnut säilyttää.

  AntwortenLöschen
 14. Talot kuin karamellit! Kotikaupungistakin löytyy aina vaikka mitä kuvattavaa.

  AntwortenLöschen
 15. Kävitkö muuten Berliinin isossa Egypti-museossa? Muistan, miten hämmentävää oli tulla Suomesta ja tutustuakin yhtäkkiä Egyptin historiaan, mutta se oli jotenkin lumoava Nefertitin patsaineen, lapsetkin viihtyi tosi hyvin. Tosin sitten mieheni sarkastisesti huomautti, että niin, miksiköhän me rikkaat eurooppaliaset näitä egyptiläisten aarteita niin paljon omistetaankaan. Kiehtova kulttuuri silti.

  AntwortenLöschen
 16. Sauerkraut: voi kauhistus, sitähän minäkin joskus pelkään, että kaikki kuvat häipyy bittiavaruuteen
  kato nyt tätäkin: sellaisia pastillejahan nuo talot on
  Leen@: on siellä Berliinin museossa tullut käytyä useammankin kerran ja Nefertitiä on ihailtu viimeksi vuosi sitten. Ne omistussuhteet on sellainen vaikea, kaksipiippuinen juttu. Kaikkihan ne eksponaatit (mitä sen on suomeksi?) on Egyptistä, mutta monia asioita ei olisi koskaan löydetty, jos ne rikkaat eivät olisi olleet kaivamassa ja kustantamassa. Siellä Egyptissä oli niin mielettömän paljon sitä näkemistä, ettei meikäläiselle tullut yhtään huono omatunto, että muidenkin maiden egyptiläisissä museoissa on jotain näytillä sellaisille ihmisille, joilla ei jostain syystä ole mahdollisuutta lähteä Egyptiin.

  AntwortenLöschen
 17. Oi kun kiva, että laitoit kuvia Kölnistä. Zugabe Zugabe!

  AntwortenLöschen
 18. Parhaillaan on menossa Englannin kanssa 'taisto' saada takaisin Rosetta kivi.
  "Hawass hopes Britain will hand it back in time for the opening of a new museum near the pyramids at Giza in 2013."
  http://entertainment.timesonline.co.uk/tol/arts_and_entertainment/visual_arts/article6946133.ece

  AntwortenLöschen
 19. Clarissa: jos laitan enemmän, niin tuleeko sulle ikävä Kölniin ja lähdet käymään?
  BLOGitse: Rosetta oli tuolla meidän museon näyttelyssä, ei tietenkään se aito, joka on tosiaan Lontoossa. Se on niin tärkeä juttu ollut hieroglyfien lukemisen kannalta, että oikeastaan ymmärrän, että se kuuluisi antaa takaisin. Kairon museossahan oli kopio, joka (mun mielestä) hyvin riittäisi englantilaisille.

  AntwortenLöschen
 20. Sita paitsi,
  'taviskavija' EI tieda onko joku aito vai ei.
  Sita varten on oma ammattikuntansa.
  Kylla me tavalliset voidaan yhta hyvin nauttia kopioista kunhan ne ovat LAADUKKAITA ja kopio mainitaan esineen latkassa.

  AntwortenLöschen
 21. Tullaan tullaan, kunhan nyt vain laitat lisää kuvia. Jo nuo kuvat toivat paljon muistoja mieleen ja tuli ikävä jo nyt.

  AntwortenLöschen