Sonntag, 13. Dezember 2009

Kolmas adventti

Eilen illalla saimme saksalaiseen tapaan sytyttää vain kaksi kynttilää ja tänään, kolmantena adventtisunnuntaina meillä paloi aamiaisella kolme kynttilää.


Ystäväpariskunta tuli illalla katsomaan meidän Egyptin fotokirjaamme

ja syömään salaattia


Laitoin ensin lautaselle rucolaa sinappihunajadressingillä. Sitten paistoin kahden punaisen omenan lohkoja ja fenkolin viipaleita lusikallisessa voita limetin kuoren, mehun ja pilkotun punaisen chilipalon ja yhden teelusikallisen muscovadosokeria kanssa ja laitoin ne rucolapedin päälle. Kruunaukseksi päälle vielä Suomesta tuotua lämminsavulohta ja kaiken kanssa maalaispatonkia ja kuivaa valkoviiniä Moselin laaksosta. Nam.

Hyvää Lucianpäivää

Kommentare:

 1. Viihtyisää!
  Hyvää Lucianpäivää Kölniinkin.

  AntwortenLöschen
 2. Maistuu Allu, sun salaatti tänne asti - herkulliselta!

  Mukavaa Lucian päivää!

  AntwortenLöschen
 3. Hieno fotokirja :D Nykypàivànà on ihanaa kun saa katsella kunnon kirjoista kuvia tms eikà kellastuneita vanhoja kuvia..vaikka onhan niissàkin toki oma viehàtysvoimansa.
  Sàhàn loihdit ihan ravintola-annoksen. Nàyttàvyys on puoliruokaa ja sinà sen taidon osaat :D

  AntwortenLöschen
 4. Kolmas kynttilä! Pojalle on pitänyt muistuttaa monta kertaa, että neljännenkin kynttilän jälkeen pitää vielä pari päivää jaksaa odottaa. Kouluakin on ihan loppuun asti, 23. päivä on viimeinen päivä ennen lomaa.

  Ihana kuvakirja. Kuinkas kauan sellaisen suunnitteluun menee?

  AntwortenLöschen
 5. Herkullisen näköinen ja varmaan makuinen salaatti! Tein tänä syksynä ensimmäisen kuvakirjani ja nyt se pakataan useampaankin joulupakettiin.

  AntwortenLöschen
 6. Clarissa: näyttivät viihtyvän
  Leena: oli hyvää. Valoisaa Lucian päivää sinnekin!
  -S-: jotenkin tota kirjaa selailee vieraatkin mielellään
  kato nyt tätäkin: kehtaiskohan tunnustaa, että annan niiden tehdä sen kirjan sattuma-layoutilla. Jos sitä itse alkaa suunnittelemaan, niin kyllä siinä aikaa saisi kulumaan ja olen siihen liian laiska.
  Kasselin kyyhky: fotokirja on tosiaan mainio lahjaidea.

  AntwortenLöschen
 7. Tuollaisesta matkasta fotokirja on varmaan paras ratkaisu. Tietsikan syvyyksiin kuvat unohtuu.
  Namisalaatti!

  AntwortenLöschen
 8. hi allu,ein bißchen neidisch muss ich dich schon machen - wir haben den echten Schnee! Leider hat mich die Grippe-hoffentlich nicht die Schweinegrippe- erwischt.Die ist hier nämlich überall.Jetzt wird es ein bißchen ruhiger und ich kann auch mal die anderen Weihnachtsfeiern genießen.Ich schicke dir noch ein paar fotos von unserer letzten NBH-Feier.
  Ich hoffe, ihr habt das jetzt mit dem Übernachten geklärt. wir würden uns jedenfalls sehr freuen,wenn ihr uns mal wieder besuchen kämt. Wahrscheinlich gibt es noch eine schöne Überraschung für euch. Ich wünsche euch noch einen schönen dritten Advent. Liebe Eisgrüße Erika

  AntwortenLöschen
 9. Tuollaiset fotokirjat ovat tosi mukava tapa muistella matkoja!
  Tosi nätti tuo jouluinen laatikko kynttilöineen.
  Ja namilta kuulostava salaatti!

  AntwortenLöschen
 10. Soili: tuon kirjan voi pistää vieraitten käteen (kuten tein tänään, kun menin kahvin keittoon) eikä työhuonetta tarvitse siivoilla päästääksen vieraat tietsikan eteen (kun ei ole läppäriä)
  Erika: hoffentlich keine Schweinegrippe, sonst müssen wir uns eine andere Herberge suchen
  Yaelian: kynttilälaatikko on kaksi vuotta vanha, muistaakseni ostin sen Kodin Ykkösestä Kaisaniemenkadulta.

  AntwortenLöschen
 11. Hannele: no ainakin Saksassa se oikea tapa

  AntwortenLöschen
 12. Hienon näköinen matkavalokuvakirja!! Ja aivan supernamin kuuloiset tarjoilut! :)

  Lauloitko Lucia-laulua?
  Me laulettiin hanin kanssa vahingossa tosi upeana duettona kaksiäänisesti kun käveltiin punttikselta aamusella kotia kohti. Suunnittelematta mä lauloin viimeisen säkeen ylänuotin kautta ja hani alanuotin kautta, ja kuulosti niin hienolle (oikeesti!) että naurettiin kippurassa :D
  Voiku ois tullu nauhalle!!!

  AntwortenLöschen
 13. ii: joo, tosi hyvää se salaatti. Päälle pitäis vielä sirotella paahdettua seesamia, mutta ei löytynyt kaapista, vaikka olin varma, että meillä on, mutta menihän tuo ilmankin.
  MaaMaa: Eikö ollut kännyä mukana, että olisitte nauhoittaneet. Minä en osaa laulun tekstiä muuta kuin sen alun italiaksi eli Sul mare luccica eli laulun loppu olisi tullut heti alkuunsa.

  AntwortenLöschen