Freitag, 11. Dezember 2009

Syklaameja ja joulupaketteja

Aika harmaalta näyttää ulkona. Laitoin ulos keittiön ikkunalaudalle jouluruusun ja pari joulunpunaista syklaamia piristykseksi ja totesin, että olen tullut vanhaksi, kun ostan vapaaehtoisesti syklaameja, joita ennen aina inhosin anopin luona.


Joululahjoja ei tarvitse onneksi juuri ostaa paitsi langon 12v tyttärelle Berliiniin ja se onkin sitten taas oikea diplomityö ostaa oikea lahja ja ennen kaikkea osata lähettää se oikeaan aikaan. Viime vuonna lähetin paketin 1,5 viikkoa ennen joulua sillä tuloksella, että paketti avattiin heti ja sain pyynnön lähettää joululahjapaketin suoraan mummolaan, jonne he lähtivät aatoksi. Sainpa siinä sitten änkyttää, että hm, se oli kyllä se joululahjapaketti. Ihmettelin siinä taas maailman menoa. Tyttö oli itse kai ollut sitä mieltä, että paketti on joululahja, kun siellä on joulukorttikin sisällä, mutta äitinsä oli ajatellut, että taitaa olla vain adventtilahja, sellainen 75 euron pikkujuttu. Tänä vuonna on lähdössä Marko Leinon Joulutarina, joka on käännetty saksaksikin ja H&M:n lahjakortti. Väärinkäsitysten välttämiseksi ajattelin kirjoittaa paketin päälle "Bitte erst am 24.12. öffnen".

Kommentare:

 1. Hahaha :D Parempi kai tosiaan kirjoittaa päiväys päälle.

  AntwortenLöschen
 2. :D samaa mieltä: paras laittaa "avaamispäivä" paketin päälle niin ei tule väärinkäsityksiä!
  ...adventtilahja...phah!

  Meillä on muuten samanlainen tommonen viinipullon sulkija (mikä ihme se on nimeltään?!!), meiän on vaan vaaleanpunainen :)

  Ihanaa viikonloppua Allu!! ♥

  AntwortenLöschen
 3. Allu, jos sulla on lemmikkejä, muista että syklaami on myrkyllinen. Jotkut vilkkaat pikkukoirat voivat tehdä mitä vain;-) isoista en tiedä.

  Kaunis kansi tuossa kirjassa (toivottavasti sisältö vastaa kannen tasoa), miten se on mennyt minulta ohi. Vaikka kuuluisi nuorisokirjoihin, niin käyn kaikki listat läpi...

  AntwortenLöschen
 4. mizyéna: kokemuksesta viisastuin
  MaaMaa: mustakin se oli erikoinen juttu se "adventtilahja" viikkoa ennen joulua
  Leena: ei ole (valitettavasti) koiraa eikä naapurin koirat ylety ikkunalaudalle

  AntwortenLöschen
 5. Miten onnistunut lahajavalinta - todella hyvä kirja ja lisäksi vaatetta tms. Onnen tyttö, kun vain malttaa odottaa jouluaattoon.

  AntwortenLöschen
 6. Clarissa: onnen tytöksi minäkin usein luulen, mutta sieltä saattaa tulla vastaus, että ei ole aikaa lukea eikä ole edes aikaa käydä vaateostoksilla -> crazy family.

  AntwortenLöschen
 7. Munkin täytyy aina kirjoittaa lahjan päälle päivämäärät kun lastenlapsilla on synttärit 26.12. ja 29.12.
  Mutta on sulla ihmeellinen sukulaisperhe...

  AntwortenLöschen
 8. Soili: joulukuu on kurja synttärikuukausi, Nimimerkki Kokemusta on. Tuo berliiniläinen osa perheestä on aika erikoinen, kirjoitan varmaan vielä kirjan siitä.

  AntwortenLöschen
 9. Nauratti tuo lahjan avaamispäivän ongelma:D

  Syklaamista en kauheasti välitä mutta ensimmäisen hyasintit näin pari päivää sitten yhdessä kukkakaupassa. Mukavaa viikonloppua Allu:-)

  AntwortenLöschen
 10. Allulle ja teille muille lukijoille toivotan jo näin varhain hyvää ja rauhaisaa joulua - lähden jouluksi erämaan rauhaan, ts. en viitsi kännykän avulla käyttää nettiä. Mukana on iso pino kirjoja ja mökillä on sukset ja lumikengät.

  Toivon yhtä inspiroivia blogikirjoituksia myös ensi vuodeksi; en yhtään epäile sitä ;-)

  t. Helena

  AntwortenLöschen
 11. 12-vuotiaalle on vaikea keksiä lahjoja... Jossain vaiheessa siirryin kummipoikieni kanssa rahalahjoihin, vaikka se vähän tylsältä kuulostaakin. No, osittain myös siitä syystä, että postimaksukin saattaa olla aika paljon, jos sisällä ei niin kovin arvokasta olekaan. Ja kirjalahjoja (joita mielelläni annan) ei voinut täältä saksankieltä taitamattomille oikein lähettää.

  Hyvä lahjaidea. Onkohan kirja hyväkin, siis onko julkaistu elokuvan jälkeen? Meidän lapsilla on Niko-elokuvan kirja, ja se ei ole kovinkaan hyvä, mutta lapset tykkäävät kuvista.

  AntwortenLöschen
 12. Yaelian: no en ole minäkään vieläkään mikään syklaamityyppi, hyasinteista pidän enemmän
  Helena: hyvää erämaajoulua ja kiitos kun olet jaksanut kommentoida
  kato nyt tätäkin: Suomeen on tosiaan vielä vaikeampi ostaa jotain, kun ei voi ostaa saksankielisiä kirjoja. Olen jo kiitollinen, että tuo on tyttö, pojalle olisi vielä vaikeampi ostaa jotain.

  AntwortenLöschen
 13. Ai kauheeta, miten voi ajatella 75 euron lahjaa adventtilahjaksi!

  Sinänsä adventtilahjat voivat olla ihan kivoja perheensisäisiä pieniä juttuja pikkulapsille.
  Adventtikalenterin lahjat ovat sitten taas eri asia :)
  (Kaikkea sitä onkin tullut jaksettua lasten ollessa pieniä...)

  AntwortenLöschen
 14. Nurkkalintu: niin minäkin olen luullut, mutta tuo osa perheestä on arvaamaton.

  AntwortenLöschen
 15. Hee, sinulle on käynyt toisin päin kuin minulle. Kerran lähetin syntymäpäivälahjan eräälle henkilölle, jonka syntymäpäivä oli 6.12. Kyseinen henkilö luuli joululahjaksi ja säästi jouluksi ja ihmetteli sitten jouluna, kun tuli toinenkin paketti eli varsinainen joululahja.

  Onko tuosta jutustasi pääteltävä, että Saksassa annetaan adventtinakin lahjoja??

  AntwortenLöschen
 16. Kirlah: Nikolauksen päivänä eli 6.12. jotkut antaa pikkulahjoja, mutta tuo paketti ei mennyt Nikolauksena vaan viikkoa ennen joulua ja siitä keksivät, että saattaisi olla adventtilahja.

  AntwortenLöschen