Sonntag, 10. Januar 2010

Talvipäivä

Makuuhuoneen ikkunasta oli tällainen näkymä aamulla. Meillä on täkäläisittäin täysi talvi.


Talot on huonosti eristetty, ei ole tuulikaappia ja meidänkin ulko-ovesta vetää ja siksi siinä on tuollainen oviporo tai hirvikö tuo on. Uggin lammassaappaat ovat olleet ahkerassa käytössä. (Tuo matto olisi kyllä pitänyt pestä ennen kuvan ottamista.)


Nyt on aika lähteä ystäväni Ginan synttäribrunsseille. Lahjat eli huivi ja äänikirja on pakattu, korttina rakastamaani Edelfeltiä. Olenkohan koskaan kertonut, että olen kulkenut Edelfeltin Virginien jäljillä Etelä-Ranskassa? Sattumalta luin Anna Kortelaisen kirjan samana vuonna kun olimme lomalla samoilla seuduilla, mistä Anna etsi Virginietä.

Kommentare:

 1. Oli varmaan mahtava lukea Virginie-kirjaa samoissa maisemissa!

  Kerro ystävällesi Anjalle terveiset, runot puhuttelevat - ja kestävät tässä käytössä vuoden mittaan hyvin.

  Ja eikös tämä Gina olekin se jolle sairaus tuli polvileikkauksen edelle kuten minullekin. Lämmin tervehdys: RheumaSalbe tuntuu tosi hyvältä välillä särkevissä polvissa öiseen aikaan herätessä...

  AntwortenLöschen
 2. Meilläkään ei ole tuulikaappia (ruotsalainen talo), joten oviporo pitäisi saada tännekin.
  Sain hienoja syntymäpäivälahjoja, mutta eivät ne olleet noin kauniisti paketoitu. Mikä ilo saajalle. Ai Ginakin on kauris, hyvä merkki!

  AntwortenLöschen
 3. Ai teillä on postiluukkukin, sieltäkin varmaan vetää? Meilläkään ei ole mitään tuulikaappia ja lasiovi ulko-ovena, kondenssivettä kertyy siihen näin kylmillä. Ensi talveksi pitää laitatuttaa uusi ovi.
  Meillä on ollut lunta jo viikon, mutta hanki on madaltunut kun on vaan enää hiukan nollan yläpuolella ja kova koillistuuli lennätyttää lunta.

  AntwortenLöschen
 4. Minäkin kiinnitin huomiota postiluukkuun. Onko se siellä yleinenkinkin? Täällä en ole nähnyt missään.

  AntwortenLöschen
 5. Tietäistipä: Minä ostan Edelfeltin kortteja aina kun mahdollista. Ja usein vielä yhtä tiettyä. Nyt lähdenkin ensi viikolla täydentämään varastojani...Kiitos vinkistä!

  Etelä-Ranska kiinnostaa minuakin, vaikka ei siellä puhutakaan muuta kuin ranskaa, siitä viis'.

  AntwortenLöschen
 6. Toivottavasti oli mukava brunssi. Kaunis lahjapaketti :D
  Jànnà tuo oviporo..en ole koskaan tòrmànnyt moiseen. Ei tààllàkààn ole tuulikaappia, mutta meidàn ulko-ovi tulee jànnàsti rappusiin ja vasta ylàkerrassa on sitten ovi kotiin eli ei onneksi vedà :D

  AntwortenLöschen
 7. Tuo Virginie elokuvahan tuli vähän aikaa sitten Ylestä;katsoin sen.
  Talvista tosiaankin näkyy teillä olevan,ja toivottavasti pysytte lämpimänä...

  AntwortenLöschen
 8. Saksan talvesta on nyt tullut nautittua perusteellisesti. Berliinin lento Helsingistä myöhästyi vajaan neljä tuntia Saksassa vallinneen lumipyryn takia. Me myöhästyimme viimeisestä junasta ja matka venähti hotelliyöpymisellä. Mutta kaikessa omat hyvät puolensa. Luminen Berliini oli todella kaunis.

  AntwortenLöschen
 9. Toivottavasti sinulla oli mukava päivä ja mukava synttäribrunssi.

  Anna Kortelaisen kirjat ovat hyviä, en tosin Virginia ole lukenut vaan muita.

  Poro on mielenkiintoinen; oviporolle olisi täälläkin joskus käyttöä. Nyt sen sijaan ihmettelen VR:n toimia, kun uutisten mukaan se ei ole saanut kalustoa pakkasten ja pyryjen jälkeen kuntoon. On aikainen lähtö tuonne Itä-Suomeen kokoukseen (siis Helsinkiin) ja junat on usein niin myöhässä.

  AntwortenLöschen
 10. Kaunista silti. Mitä tarkoitat tuulikaapilla, tyttärelläni on sellainen keittiössä, tosi kätevä ruokaa varten. Meillä on -15°, mutta ei se keittiö kylmä silti.

  AntwortenLöschen
 11. Leen@: samainen Ginahan se on
  Clarissa: kyllä ruotsalaisetkin ovet on varmaan paremmin tiivistetty kuin täkäläiset
  Soili: postiluukku on ja kyllä siitäkin vetää
  Hannele: on kivoja juhlat, varsinkin kun siellä on kivoja ihmisiä ja tuolla oli. Tuulikaappi ei ole mikään keittiöjuttu vaan katso tästä
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Tuulikaappi
  kato nyt tätäkin: ei ole yleistä tuollainen postiluukku ovessa, yleensä ihmisillä on postilaatikko, mutta meidän talossa oli tehty tuo ratkaisu ja posti tulee suoraan eteisen lattialle
  Leena: Edelfeltiin en kyllästy ja usein poikkean Ateneumiin katsomaan alkuperäisiä
  -S-: oli mukava brunssi, tosin söin liikaa ja varmaan pamahdan
  Yaelian: pidin siitä Virginie-kirjasta, mutta elokuvaa en ole nähnyt
  Kasselin kyyhky: huh, olipas teillä seikkailu, mutta onneksi ei matkatavarat hävinneet niinkuin monelle muulle on käynyt Helsingissä
  Helena: uskallatko sanoa helsinkiläisille, että he asuvat ITÄ-Suomessa???

  AntwortenLöschen
 12. Se on sellainen turkulaisten sisäpiirivitsi, ja vähän kompensaatiota siitä, kun Turku ei ole pääkaupunki. Kyllä usein vitsaillaan Itä-Suomeen menosta tai väliaikaiseen pääkaupunkiin matkustamisesta. Turkulaisillehan aina kaikki ilkkuvat...

  Kaupunkikerrostaloissa oli 1950- ja 1960-luvuilla vielä sellainen "kylmäkaappi" ulkoseinässä, jossa voitiin säilyttää ruokatarvikkeita viileässä. En nyt muista sen nimeä!

  AntwortenLöschen
 13. Helena: kylmäkaappi on kyllä tuttu juttu mullekin

  AntwortenLöschen
 14. Oliko Allu sen nimi kylmäkaappi? Asuin jonkin aikaa 1980-luvun lopussa sellaisessa asunnossa, jossa oli tämä kaappi. Yritin äsken selata yhtä kirjaakin, mutta en löytänyt.

  AntwortenLöschen
 15. Onneksi teillä ei ole koiraa, joka ottaisi oviporon heti lelukseen :)

  AntwortenLöschen
 16. Susadim: no takuulla koira söisi sen heti, ainakin meidän ystävien labradorilainen, joka söi pihalla ison muovisen kastelukannunkin sellaiseksi, ettei sitä enää kastelukannuksi tunnistanut.

  AntwortenLöschen
 17. Kaunis talvimaisema.
  Uutisten kautta olen päässyt seuraamaan Keski-Euroopan talvimyrskyjä.

  AntwortenLöschen
 18. Allu, miksi se kastelukannu oli siinä kaikkien tiellä, oma vikanne! Ei saa moittia lapukkaa!

  AntwortenLöschen
 19. Nurkkalintu: onneksi se kaaos ei ole tullut meille asti, on enemmän pohjoisessa
  Clarissa: ei moitita lapukkaa, oma vika, jos jättää kastelukannun pihalle

  AntwortenLöschen
 20. En tiedä, mikä kylmäkaappi on, mutta mun keittiössäni on kaappi, johon tulee ulkoa kylmää ilmaa ja leipä on säilynyt siellä hyvänä jo viikon. Pöydällä olisi jo pilaantunut!

  AntwortenLöschen
 21. Sauerkraut: varmaan se on sitten kylmäkaappi, jos sinne tarkoituksella johdatetaan kylmää ilmaa.

  AntwortenLöschen
 22. Vaikka meillä on kuisti ja eteinen (talo kun on vanha), jotka korvaavat tuulikaapin, tuntuu silti joskus, että saisi olla tuollainen ovielukka vaikka joka nurkassa.
  Tuollaisen ovieläimen muuten näin eka kerran eläissäni vasta muutama vuosi sitten Italiassa.

  AntwortenLöschen
 23. Ihana oviporo/-hirvi!
  Meillä eniten vetää ikkunoista. Täällä on yleensä mielettömän paksut ikkunaverhot, varsinkin makuuhuoneissa. Eikä kyseessä ole suinkaan "pimennysverhot" vaan niillä yritetään pitää lämpö sisällä. Luulen, että kokolattiamattokulttuuri (upea sana!) on myös enemmän lämpö- kuin esteettisyyskysymys. Meillä ei onneksi ole kokolattiamattoja, mutta edellisessä vuokrakämpässä sellainen oli kylpyhuoneessakin! Nice!

  Meillä on lumi nyt sulanut; eilen päästiin plussan puolelle ja alkoi satamaan vettä. Ei menny kuin pari tuntia, niin lumet on kadonnut. Huh! En ole ikinä varmaan ollut niin iloinen vesisateesta! Normaali arki pääsköön taas rullaamaan eikä tartte olla "lumimotissa" omassa kodissa keskellä kaupunkia! ;)

  Toivottavasti teilläkin jo heliittää!!

  AntwortenLöschen
 24. Kirlah: ovielukka onkin parempi nimi, kun en oikein tiedä, onko lintu vai kala vai poro vai hirvi.
  MaaMaa: kokolattiamatto on sellainen juttu, josta saan kyllä heti herpeksen. Muistan lapsena, kun Suomessa ei ollut vielä kokolattiamattoja tai sitä sanaa ja vanha Amerikan täti tuli New Yorkista kylään ja kertoi, että Vanderbiltillä, jossa hän oli kokki, oli jossain "matto koonasta koonaan" eikä äiti ymmärtänyt, mitä se tarkoittaa, kun ei osannut englantia (corner).

  AntwortenLöschen
 25. :D "kokolattiamatoista saan kyllä heti herpeksen" :D
  Huippusanonta taas kerran. Otan heti käyttöön (toivottavasti et oikeesti saa herpestä! ;))

  AntwortenLöschen