Sonntag, 28. Februar 2010

Kuukauden katastrofit

Helmikuussa on vain 28 päivää, mutta siihen mahtui tänä vuonna vaikka mitä:

1) Meillä rakennetaan uutta metrolinjaa, jonka kaivuutöiden ansiosta kaupunginarkiston rakennus lysähti kasaan vuosi sitten ja kaksi nuorta miestä kuoli. Nyt kävi ilmi, että rakennustyömaalla on mennyt paljonkin pieleen ja tukemiseen tarkoitetuista raudoista on käytetty vain 20% oikeaan tarkoitukseensa, rakennusmiehet ovat myyneet salaa suurimman osan materiaalista ja siitä syystä koko statiikka täytyy kyseenalaistaa. Monet ihmiset, jotka asuvat siellä lähistöllä, pelkäävät mitä kaikkea vielä tapahtuu.

kuva merkur.de

2)Saksassa on paljastunut laaja hyväksikäyttövyyhti jesuiittojen ylläpitämissä sisäoppilaitoksissa. Joka päivä tulee uusia ilmoituksia, kun entiset koululaiset vihdoinkin uskaltavat puhua asiasta. Herra Ratzinger piti asiaa aikanaan tosin tuomittavana, mutta asetti sen samalle tasolle kuin ehtoollisella käymisen evankelisen kanssa! Vieläkin kirkko yrittää pitää tapaukset salassa ja hoitaa asian kirkon sisällä, vaikka kyseessä on rikos ja asia kuuluu ilman muuta yleiselle syyttäjälle. Kirkon oma rangaistushan on yleensä siirtää kyseinen henkilö eri paikkakunnalle. Useimmilla uhreilla on suuria psyykkisiä ongelmia, monet ovat tehneet itsemurhan. Ongelma ei kirkon mukaan aiheudu missään tapauksessa selibaatista vaan syy on yhteiskunnan. Jaahas.

kuva täältä


3) Saksan evankelisen kirkon johtaja, aivan mahdottoman sympaattinen ja vahva nainen, jäi kiikkiin rattijuoppoudesta ja erosi virastaan, promilleja löytyi 1,6. Minusta oli niin hieno juttu, että nainen oli saanut näin korkean aseman kirkossa, varsinkin kun ajattelee, miten takapajuista naispappeus on ollut Suomessa. (En ole siitä koskaan kehdannut edes kertoa täällä ystävilleni.) Harmittaa, sillä tuo nainen oli todella pätevä. Ihmetyttää, missä hän on ne juomansa juonut ja eikö kukaan, joka oli mukana paikalla, huomannut estää häntä istumasta auton rattiin.

kuva täältä

4) Meidän yrityksemme mennä Wuppertalin Monet-näyttelyyn ei ollut suotuisan tähtikuvion alla. Ensin oli moottoritiellä mieletön ruuhka, kun puoli Hollantia palasi krookuslomalta hiihtämästä takaisin kotiin ja tukkosi liikenteen ja lopullisesti yrityksemme tökkäsi kassajonoon, joka meni pitkin poikin kaupungin katuja monen kulman taakse emmekä edes viitsineet etsiä jonon päätä. Jonotusaika olisi ollut kolmisen tuntia. Nyt jäi lumpeet näkemättä, mutta tuliaisina kuva Wuppertalin yleisestä kulkuneuvosta eli yli 100v vanhasta riippuradasta. Kaupungin halki virtaa Wupper-joki ja sen yllä on junarata, josta vaunut riippuvat alas . Tällä hetkellä se ei ollut toiminnassa, kun sitä korjataan.


Yhdestä kadunkulmasta löytyi hauska patsas, joka esittää käsillään seisovaa liikemiestä salkkunsa kanssa. Veistoksen on tehnyt belgialainen Guillaume Bijl ja sen nimi on "Taas menestyksellinen päivä".


Menestyksellistä sunnuntaita kaikille!

Kommentare:

 1. Ikäviä uutisia myös maailmalta on kuulunyt nyt helmikuussa. Tuosta kirkonnaisen (mikä hänen arvonsa olikaan) rattijuoppoudesta ja erosta on kirjoitettu meidänkin lehdissä.
  Toivottavasti maaliskuusta tulee parempi.

  Hyvää Kalevalan päivää eli suomalaisen kulttuurin päivää! Sitä olen ollut juhlimassa Helsingissä.

  AntwortenLöschen
 2. Toi vika patsas on mun suosikki!
  Tykkaan kaikista tuon tyylisista teoksista...
  En ole tanaan viela tsekannut uutisia mita ennustettu tsunami on saanut tai ei, aikaiseksi Aussin rannikolla...

  Yleistaen kaikissa laitoksissa tapahtuu alistamista.
  Suomessa yksi kuuron aiti aikoinaan kertoi kuinka kuurojen sisaoppilaitoksessa ym. laitoksissa lapsia/nuoria kaytetaan haikailemattomasti hyvaksi...
  Pelko estaa ilmiannot.

  BLOGitse

  AntwortenLöschen
 3. Helena: maailmalta tulee kyllä aivan hirveitä uutisia, mutta nuo mun katastrofit rajoittui nyt vain tähän lähiympäristöön ja on ihmisten itsensä aiheuttamia eikä luonnon. Kivaa Kalevalan päivää.
  BLOGitse: mäkin ihastuin siihen patsaaseen. Paha noissa hyväksikäytöissä on, että lapset ei aina uskalla ilmiantaa ja hyvin usein vanhemmat ei usko (tai ei halua uskoa). Vanhemmat luulee laittaneensa lapsen parhaaseen mahdolliseen (ja kalliiseen) kouluun ja saavan siellä parhaan mahdollisen koulutuksen ja sitten käykin noin.

  AntwortenLöschen
 4. Kaikenlaisia katastrofeja teilläpäinkin on tapahtunut;kurja juttu tuo rakennus joka romahti metrotöiden johdosta.
  Harmi,että jäivät lumpeet näkemättä,Olen nähnyt Monetin näyttelyn Lontoossa 90-luvulla,ja hienoja töitä hänellä oli.

  AntwortenLöschen
 5. Niin miksi pitää nousta rattiin juhlittuaan? Eikö noin korkea-arvoisella ihmisellä ole omaa autonkuljettajaa? Ja miksi nykyaikana rakennuksissa pitää fuskata? Ja miksei katollisten pappien selibaattia voi poistaa? Joskus tuntuu siltä, että nykyaikana kaikki on pielessä. Koko ajan kuuluu vain uusia katastrofefeja uutisista. Eikö voisi painottaa vähän enemmän parempia uutisia.

  AntwortenLöschen
 6. Ikäviä asioitahan riittää, lähellä ja kaukana. Rakennukset sortuvat ties mistä syistä, täällä tällä hetkellä lumen painosta. Kirkon sisälläkin kiehuu, tehdään sitä sun tätä. Täällä on kirjoitettu paljon miespapista, joka muuttui yhtäkkiä naispapiksi sekä eräästä seurakunnasta ja sen saarnaajasta, joka oli "kiinnostunut" liikaa oman perheen pojista jne jne.

  Wuppertalin riippuradan muistan koulukirjoista. Ette nyt sitten nähneet sitä toiminnassa ettekä Monet-näyttelyäkään, mutta lopetit juttusi kuitenkin positiivisissa tunnelmissa, näytit, että ainakin jollakin on ollut menestyksellinen päivä:) Sitä samaa sinulle!

  AntwortenLöschen
 7. Yaelian: onhan mekin niitä lumpeita ennenkin nähty, mutta aina haluais katsoa uudelleen
  Sira: sitä mekin ihmeteltiin, että miksi lähti ajamaan vai oliko sitten jo niin kännissä, ettei tajunnut mitään. Harmi kun tuntui niin fiksulta naiselta.
  Clarissa: olen lukenut noista Suomenkin tapauksista. Menestyksellistä sunnuntaita sullekin.

  AntwortenLöschen
 8. Allu, miksette menneet junalla Wuppertaliin? Olisitte välttäneet ruuhkat. Ollaan oltu Wuppertalissa ja ollaan oltu joskus niin uskomattomissa ruukassa matkalla Baden-badeniin että siinä tuli jo kotia ikävä.

  Nuo katolisen kirkon jutut tekevät mut niin vihaiseksi, että on parempi minun sanavalmiina naisena pitää nyt suuni kiinni!

  Juu, Suomeen jos ei olisi tullut naispappeutta, niin olisin eronnut kirkosta seuraavana päivänä. Kaikki ystävämme ottavat aina jos mahdollista valita kaste- vihki. ja muuksi papiksi naisen.

  Ei tuota tyylikästä naista nyt osaa juoppona pitää. Eihän miehiäkään tuon takia mistään eroteta! Mikä sääli, ellei hän saa jatkaa!

  AntwortenLöschen
 9. Leena: me ollaan niin nuukia, että mennään autolla, kun miehellä on työsuhdeauto ja siis ilmainen matka. Ja me ei tajuttu, että puukenkämaan krookusloma loppuu ja puoli Hollantia on moottoritiellä.
  Evankelinen kirkko, siis johto, halusi pitää sen naisen ja kaikki seurakuntalaiset itki hänen eroaan, mutta hän itse halusi erota.

  AntwortenLöschen
 10. Tuo Kölnin metrorakennusjupakka on kyllä tosi surullinen tapaus. Miten joku voi toimia noin vastuuttomasti ja lyhytnäköisesti. Wuppertalin riippuradassa olen yhden kerran ajellut. Mukava kokemus!

  AntwortenLöschen
 11. Kasselin kyyhky: on uskomatonta, että jotkut voi olla niin röyhkeitä ja vaaraantaa tuhansien ihmisen hengen

  AntwortenLöschen