Samstag, 27. Februar 2010

Kavereita ja vähemmän kavereita

Eilen matkalla hammaslääkäriin tapasin taas ankkakaverini. Jää oli sulanut lammesta ja ruokaa löytyy nyt luonnosta, mutta taisivat taas luulla, että tulin ruokkimaan tai sitten muuten vain syöksyivät tervehtimään.
Oikealla kuvassa on emalitaulu meidän keittiöstä. Se esittää ns. Pril-ankkaa. Pril on Saksan tunnetuin astiapesuaine, vähän niinkuin Suomen Fairy ja Pril käytti 1950-luvulla ankkaa mainoksessa, josta tuli sitten kultti.


Junapysäkillä olikin sitten käynyt niitä vähemmän kavereitani eli vandaalit olivat rikkoneet hissin, jotta vammaiset ja huonojalkaiset eivät pääse ylös laiturille ja graffitimaalarit olivat kaunistaneet laseja. O tempora, o mores.

Kommentare:

 1. En voi tajuta paikkojen hajottamisen motiivia. Ehka mitaan motiivia ei ole vaan tekija(t) on ollut aineissa ja silloin ihan sama onko kohde ihminen tai hissi.
  Voi kun sisalla olevaa vihaa purettaisiin vaikka metsassa juoksemalla...

  kvaak, kvaak...sanoi tama ankka! :)

  BLOGitse

  AntwortenLöschen
 2. BLOGitse: sitähän mäkin ihmettelen, että miksi agressiot pitää purkaa esimerkiksi tuohon pysäkin ainoaan hissiin eli nyt pitää lastenvaunut ja pyörätuolit kantaa jyrkkiä portaita ylös. Menisivät nyrkkeilyseuraan.

  AntwortenLöschen
 3. En minäkään voi tajuta sitä,että mennään tuhoamaan paikkoja,ilman mitään pätevää syytä.Inhottavaa!
  Mutta ankkakaverisi ovat ihania ja tuo Pril mainos on mainio! Hyvää viikonloppua Allu!

  AntwortenLöschen
 4. Kivat kuvat ankkaystävistäsi. Vähemmän kiva tuo alempi otos. Voi voi.

  AntwortenLöschen
 5. Kivoja kesyt ankat :)
  Ilkivalta on ahterista, voikun joutuisivat AINA kontolle tekemisistään ... monesti ihmetyttää, kuinka on mahdollista että esim. Japanissa, missä on tziljjoona ihmistä aina ja jokapuolella, ei ole mitään tällaisia ongelmia?! How do they do it??

  AntwortenLöschen
 6. Allu, minä käyn koskaan päättymätöntä taistelua pullojen rikkojia vastaan. Kesällä lähden lenkille ja mukanani on kassi, johon kerään rannoilta lasia. Aina on löytynyt sekä kirkasta, vihreää, että ruskeaa. Siis olut-, viini- ja viinapulloja tietoisesti särjetty rannan hiekkaan ja nurmikolle. Jaksan ihmetellä, miten Olga on selvinnyt anturoidensa kanssa kohta 12 vuotta, mutta nyt hän onkin enää turvallisesti vain omassa puutarhassa. Minä jaksan aina vain ihmetellä ihmisten aivoja tai niiden puutetta!

  AntwortenLöschen
 7. Just meidän opekokouksessa puhuttiin tästä mielettömästä hajottamisvimmasta. Jostain luokasta oli esim. pantu palasiksi parikin pulpettia (isoja kahden istuttavia pöytiä), ja tämä siitä huolimatta, että oppilaat eivät ole oikeastaan koskaan ilman opettajaa luokissa (ope aukaisee ja lähtiessään lukitsee oven). Ja urheilusalin yhteydessä oli käyty pissaamassa toisten kasseihin!!!

  AntwortenLöschen
 8. Kivat kaverit sinulla on. Mutta valitettavasti noita vähemmän kivoja kavereita, niitä löytyy vähän joka puolelta. Minäkään en jaksa ymmärtää, miksi pitää särkeä ja sotkea joka paikka, kun ehjää ja siistiä on paljon mukavampi katsella.

  AntwortenLöschen
 9. Yaelian: eipä nuo taida mitään syytä tarvita. Hauskaa viikonloppua sinnekin.
  Clarissa: ankat oli kilttejä
  MaaMaa: jotain mätää täällä kai on, kun tuollaista ilkivaltaa pitää tehdä
  Hannele: sanos muuta
  Leena: minäkin yritän aina korjata ja työpaikallakin pesin yhteen aikaan vessan pyttyä kumihanskat kädessä kun hienot leidit jätti sen aina paskaiseksi. Ensin vein sinne tämän vessaharjan käyttöohjeen:
  http://img.chefkoch.de/ck.de/forumuploads/22/194119/2722181/klobuerste.JPG. Mutta kun sekään ei auttanut, siivosin sitten tyttöjen jäljet.
  kato nyt tätäkin: ai teilläkin, vaikka teidän koulu nyt varmaan kuuluu niihin parempiin kouluihin
  Sira: kyllä niitä löytyy vaikka mistä tai ainakin näin isommista kaupungeista

  AntwortenLöschen
 10. Kai Kasselin kyyhkyn täytyy lähetellä terveisiä sille teidän Pril-ankallenne...

  AntwortenLöschen
 11. Kasselin kyyhky: ai niinkuin linnulta linnulle :-)

  AntwortenLöschen
 12. Yläkuva paljon parempi ja siellä kaikki linnut kivoja ja Pril-ankan haluaisin.

  AntwortenLöschen