Sonntag, 11. April 2010

Dominica in albis

Tänään on ns. valkoinen sunnuntai eli pääsiäisen jälkeinen sunnuntai, jolloin useimmat katoliset rippi-ikäiset lapset pääsevät täällä ripille. Tässä miehen suvun rippikuvassa ei ole perheen isää mukana kuvassa ja luulen, että se on otettu ensimmäisen maailmansodan aikaan eli rippilapsen isä oli sodassa.

Kommentare:

 1. Voi näitä vanhoja kuvia, aina vain yhtä ihania. Miltähän näyttäisi, kun nuo poseerausasennot siirtäisi nykyajan kuviin? No onhan sitä moni yrittänytkin, mutta tulos ei ole yhtä "luonnollinen".
  Lisää!

  AntwortenLöschen
 2. Nämä vanhat kuvat ovat aina niin ihania!

  AntwortenLöschen
 3. Juhlallinen kuva. Mutta mä muistelen katolisten pääsevän alakouluikäisenä ripille - tuo poika näyttäis vanhemmalta. Vai johtuisko sitten kans sota-ajasta.

  AntwortenLöschen
 4. Mahtavaa, että teidän molempien vanhoja kuvia on säilynyt! Vanhat kuvat ovat niin upeita, mutta jos ne vielä ovat omista sukulaisista, niin tunnelataus on melkoinen.

  AntwortenLöschen
 5. Ihana vanha kuva, ja niin juhlallinen. En oikein tunne noita katolilaisia rituaaleja, mutta eikö he pääse jo noin 8-vuotiaina ripiltä. Olenko väärässä?

  AntwortenLöschen
 6. Clarissa: jotenkin jännää, että nykyään on vaikka mitä laitteita ja mahdollisuuksia, mutta eipäs vaan kuvat ole niin ihmeellisiä kuin nuo vanhat
  Yaelian: niin on
  Soili: en osaa sanoa, minkä ikäinen tuo kaveri on
  Susadim: harmi vaan, että en tiedä aina, kuka kuvissa on, kun ei voi keneltäkään kysyä eikä Allumies ole ollut kovin kiinnostunut noista sukuloisistaan. Cote d'Azurin serkku ehkä tietäis enemmän suvusta, pitää joskus kysyä.
  Sira: kolmannella luokalla ne yleensä pääsee ripille=Erstkommunion

  AntwortenLöschen
 7. Hieno kuva. Sellaista se silloin, mieheni isoisä sai tavata lapsensa eka lkerran vasta parin vuoden ikäisenä.

  AntwortenLöschen
 8. Allu, minäkin jaksan aina vain ihmetellä, mikä viehkeys asuu noissa vanhoissa kuvissa. Niillä on sielu!

  Ajattelin jopa, että blogi pitäisi tehdä vain mustavalkokuvilla, mutta ei se minulta onnistu. Löytäessäni Jeff Curton mustavalkoiset kuvat olin taivaassa. Sain häneltä luvan julkaista niitä ja aion myös uusia tarvittavissa kohdin.

  Viehättävä kuva, joka kertoo meille eilisestä...

  AntwortenLöschen
 9. Hannele: me ollaan onnellisia rauhan lapsia
  Leena: niillä on todella sielu, osuvasti sanottu

  AntwortenLöschen
 10. Hieno kuva ja tämän äidin rillit on aivan ihanat!

  AntwortenLöschen
 11. Hieno kuva. Isomummon kuoltua tutkittiin vanhoja kuvia, ja Opa sai kertoa, minkä muisti. Oi, oi... joistain asioista piti vain todeta, että harmi, kun ei voi enää keneltäkään kysyä.

  AntwortenLöschen
 12. Helena: perhe on "sophisticated" :-)
  kato nyt tätäkin: sitähän mäkin aina harmittelen, kun tulee aina vaan uusia kysymyksiä, joita olisi voinut esittää vanhemmille aikanaan.

  AntwortenLöschen