Montag, 17. Mai 2010

Kotimaisemissa

Perille päästiin, vaikka välillä ehdin jo luulla, että en selviä hengissä neitsytmatkasta Allumiehen uudella (työsuhde)autolla, kun se kulki turhan lujaa ja kuski näpläsi koko ajan jotain nappuloita ja minä istui pelkääjän paikalla ja tein täyttä kunniaa sille nimitykselle. Se on nyt siis sellainen ekoauto, että polttoainetta ei kulu ilmeisesti lainkaan ja voipi olla, että alamme vielä myymään dieseliä. Moottori sammuu ja syttyy jatkuvasti automaattisesti, outo lintu, mutta olkoon, ei ole minun autoni.
Viikonloppu hurahti nopeasti ja pohkeissa tuntuu edelleenkin, että ollaan kiipeilty ylös ja alas vuoria. Ilmat Schwarzwaldissa oli paljon viileämpiä kuin samaan aikaan Suomessa, mutta ihan sopivia patikkalämpötiloja. Vuoristoniityt oli kauneimmillaan ja joka paikassa kukki piiskaherne, jonka suomalaisen nimen opin viime viikolla Sirokon kasvioppitunnilla.


Kiipesimme ylös vuorelle ihailemaan vesiputousta, ei nyt ihan Niagaran veroinen, mutta näkemisen arvoinen sekin.


Kun alkoi väsyttää, istuttiin penkille lepäämään ja katselimme alas laaksoon. Maisemat on sellaiset, että siellä luulee, ettei maailmassa ole mitään pahaa, ei riitoja, ei sotia, ei metsäkuolemaa...


Kun tuli jano, poikettiin juomaan Radleria, joka on puoliksi olutta, puoliksi limskaa, ei liikaa sokeria, ei liikaa alkoholia.


Kun tuli nälkä, tilasimme yhteisesti yhden annoksen Käsespätzle. Spätzle on (useimmiten) itse tehtyä pastaa ja juustospätzleen laitetaan uuniin kerroksittain pastaa ja juustoraastetta ja se tarjotaan paistetun sipulin kanssa.


En uskaltanut punnita itseäni ja nyt lähden kuntosalille. Hyvää viikon alkua kaikille!

Kommentare:

 1. Käsespätzlen kalorit saat melko varmasti kulumaan, kun tarpeeksi kauan jaksat kuntosalilla yrittää. Hienoa, että pitkä viikonloppu meni antoisasti. Nyt jaksat taas tehdä arjen askareitakin. Hyvää viikkoa Sinulle!

  AntwortenLöschen
 2. Eikö ole Piikkiherne Ulex europaeus,
  Gorse
  englanniksi.

  AntwortenLöschen
 3. Teilla oli varmaan ihana retki - ainakin kuvista paatellen!
  Jonain paivana mekin naemme ehka jotain muuta kuin parkkipaikan elamaa, jossa koyhat rottelossaan rehkii arjen eteen - miehet juo/kayttaa huumeita ja naiset pesee pyykit ja pitaa kurin talossa. Onneksi on vahvoja naisia!

  Mukavaa viikon alkua!

  BLOGitse

  AntwortenLöschen
 4. Näissä Suomen lämpötiloissa ei kauheasti tehnyt mieli vaeltaa. Hieno reissu teillä on ollut, mutta nautitteko sitten ollenkaan elsassilaisen keittiön antimista?

  Vai sillä puolen Weißwurstäquatoria retkeilitte!:)

  Hyvää alkanutta viikkoa Mustametsästä ammennetun energian ansiosta!

  AntwortenLöschen
 5. Maija: aika hyvin jaksoin kuntosalilla
  Hannele: Ginsteriksi täällä sitä kutsuvat, eivät mene yksityiskohtiin
  BLOGitse: vähän eri maailma siellä, mutta hyvähän sekin on tuntea, niin osaa sitten vielä enemmän nauttia puhtaasta luonnosta. Kivaa alkuviikkoa sullekin.
  Helena: ei syöty Elsassissa, käytiin siellä vain supermarketissa ostoksilla. Meillä oli iltaisin Schwarzwaldissa Michelin-tähden ravintola käytössä, siksi ei tarvinnut lähteä merta edemmäksi kalaan. Vähän olisit voinut lähettää sitä aurinkoa meille ja Freiburgista häätää sen sateen, mutta muuten oltiin ihan tyytyväisiä säähän.

  AntwortenLöschen
 6. Täydellistä! Allu, minä en olisi patikoinut siellä, jos olisi ollut näin kuuma kuin oli täällä. Postaus olisi voinut olla minulta, sillä misään en niin täytä pelkääjän kriteeriä kuin Saksan mottoriteillä. Nyt Lumimiehen kanssa on saatu aikaiseksi sopimus välttää moottoritetiä ja ottaa enempi aikaa mukaan.

  Ruokakin oli ihan herkullisen tuntutuista ja sen jälkeen takuulla maistui olut. En muuten juo olutta muuaalla kuin Saksassa ja vain tiettyjen ruokien kanssa.

  Luin juuri masentavan tutkimuksen,e ttä liikunnalla ei oikeasti laihdu, sillä vain kiinteytyy, mutta onhan sekin jotain. Kaksi kiloa voi saada liikunnalla pois, muu tulee siitä mitä syö ja juo. Yksi mies laihtui 12 kiloa kahdessa kuukaudessa vain jättämällä yhden ainoan jutun pois...

  AntwortenLöschen
 7. Tulipa vähän ikävä Schwarzwaldin maisemiin. Sinnehän minä aikoinani lähdin Suomesta, mutta asiat eivät aina mene, niin kuin suunnitellaan. Teillä on ollut kiva matka.

  AntwortenLöschen
 8. Olipas kaunista.
  Ps. Allu, puntarit valehtelevat aina!

  AntwortenLöschen
 9. Spätzle on tosi herkullista, varsinkin itsetehty. Viime kesänä tuttavani Bodenseeltä teki minulle täällä ollessaan ison satsin pakkaseen. Valitettavasti se loppui ihan liian pian.
  Liekö tuo Ginster sittenkin Besenginster(Cytisus scoparius), suomeksi Jänönvihna, engl Common Broom. Minun Dackel aina sai niissä pusikoissa punkkeja.
  Täällä Itä-Suomessa on tosi helle ja kuulema jatkuu vielä. Me lähdetään huomena järvelle, tervetuloa mukaan!
  Hyvää viikon jatkoa!
  Maikki

  AntwortenLöschen
 10. Ihania maisemia Allu,noissa silmä takuulla lepää. Ja tuon ekoauton systeemit kuulostavat hyvältä.
  Kai sitä joskus välillä vähän voi herkutellakin....;D

  AntwortenLöschen
 11. Leena: itse ajan korkeintaan 140kmh, mutta jos mittari alkaa nouseen yli 200, niin en tykkää toistenkaan ajamana. Ei se liikunta kiloja kai poista, mutta jos vähän sais läskejä kiinteytettyä, niin sekin olis kiva
  Sira: eihän se Berliinikään hassu paikka ole, kyllä minä siellä voisin asua
  Vihreätniityt: mun puntari on sellainen, että jos kolme kertaa punnitsin, tulee kolme eri lukemaa ja valkkaan sen alimman
  Maikki: ei ostettu Spätzle ole minkään makuista. Itse on ole kyllä koskaan kokeillut tehdä, vaikka ostin pari vuotta sitten Spätzlepressenkin. Pitäis varmaan kokeilla. Kuulin jo joltain muultakin, että punkit tykkää Ginsteristä, hyvä tietää, sillä en välitä punkeista.
  Yaelian: on se auto tosiaan luontoystävällinen, vähän outo vain alussa, kun moottori sammuu jatkuvasti.

  AntwortenLöschen
 12. Upeista maisemista saitte nauttia, sinä ja Allumies. Tuo penkkikuvakin on niin herttainen. Kaikki voikukan haituvat on puhallettu ja nyt saatte vain istua ja ihailla laakson kauneutta.
  Käsespätzleä haluaisin maistaa, kiitos reseptistä.

  AntwortenLöschen
 13. Ekoauto tais nimensä mukaisesti pihdata energiaa :)
  Varmasti rentouttava retki, vehreys näkyy ja raikas ilma hönkii läpi kuvien, aah.

  AntwortenLöschen
 14. Kivoja reissuja teillä Allumiehen kanssa, kenkäkuva kielii juuri sellaisesta hyvänmielen hetkestä. Patikoimaan mielisin minäkin vaan yksin ei tule lähdettyä.

  AntwortenLöschen
 15. Käsespätzle on kyllä aika täyttävää. Spätzleä olen tehnyt joskus ihan itsekin, ja kun saa itse valita juuston, niin tulee vähän kevyempää. Mutta vaelluksellahan ne kalorit kuluu. Autoista minä en ymmärrä mitään, en aja itse, mutta istun sujuvasti sillä kuuluisalla pelkääjän paikalla. Mutta tuo teidän auto kuulostaa kyllä oikein unelma-autolta.

  AntwortenLöschen
 16. Clarissa: muista sitten ottaa ryyppy käsespätzlen päälle
  Sirokko: pitää tarkkailla, miten vähän polttoainetta kuluu. Edellisellä autollakin pääsi kyllä yhdellä tankilla 1200km, kun mun vanhaa folkkaria piti tankata jatkuvasti silloin vuonna 18--
  Susadim: hyvän mielen hetkiä tosiaankin ja vaikka sitä ähkyy ja puhkuu ylös kiivetessä, on sitäkin ihanampi tunne, kun on saavuttanut päämäärän ja voi istahtaa.
  kato nyt tätäkin: en mäkään usein sitä syö, mutta nyt jaettiin yksi annos, joka oli melkein kahdellekin liikaa.

  AntwortenLöschen
 17. Me paistellaan valmisspätzliä ihan vaan pannulla makaronin vaihtoehdoksi. :)

  Mukavaa viikkoa sinnekin!

  AntwortenLöschen
 18. Anne: sitä valmistahan ne täälläkin laittaa, mutta svaabilaisten kuuluu tehdä kaikki itse. Mukavaa viikkoa sullekin.

  AntwortenLöschen
 19. Alàs nyt vàhàttele...hienohan tuo putous oli! En ole tuollaisesta pasta-annoksesta kuullutkaan.Sipuli nàytti ihan kuivapaahdetulle.

  AntwortenLöschen
 20. -S-: tuskin ne saapasmaalaiset tuollaisia germaanien pastoja tuntee, kun siellä on niin paljon herkullisia omasta takaa. Se sipuli olikin nimenomaan sellaista.

  AntwortenLöschen
 21. Sauerkraut: kannattaa käydä, sekä Freiburgissa että Schwarzwaldissa

  AntwortenLöschen
 22. Kauniita kuvia!! Ja herkullisen näköinen annos :)
  Tuo piiskaherne tuoksuu ihan kookokselle! Niitä on irlannissa jokapuolella merien rannoilla kallioisilla poluilla! :)

  AntwortenLöschen
 23. Hieno matkakertomus ja maisemakuvat kauniita!
  Ja suloisia eläinystäviä :)

  Täällä meilläpäin on ollut ihan liian lämmintä ja tänään satoi vettä yli tarpeen. Luonto tykkäsi tosin selvästi. Puut höyrysivät mielihyvästä, varmaan.
  Hyvää viikkoa sinne!

  AntwortenLöschen
 24. Nurkkalintu: nice to read you

  AntwortenLöschen
 25. Mua harmittaa, kun tààllà ollaan ruoan suhteen niin kovin nazionalisteja. En tahdo millààn lòytà aineksia joihinkin ruokiin mità haluaisin tehdà. Hyvàà tàmà toki on, mutta mahtuisi tànne aivan hyvin muidenkin maiden ruokia :D

  AntwortenLöschen
 26. Ihana vuoristopuroputous! Ihan kuulen solinan.

  AntwortenLöschen