Donnerstag, 24. Juni 2010

Ralliautoilija

Minulla on pikkuinen kauppakassi, Toyota Yaris, varmaan jo 8vee. Harjoittelin sen ostaessani maahantuontia eli ostin sen Ranskasta, sillä se oli sitä kautta huomattavasti halvempi. Systeemi toimii niin, että auto ostetaan ostomaasta vientiin ilman sikäläistä ALV ja ALV maksetaan omassa maassa ja kun Saksan ALV oli alhaisempi kuin Ranskan ja auton veroton hinta oli Ranskassa edullisempi, säästin huomattavasti. Auto tilataan internetin kautta ja sen voi hakea ostomaasta tai maksua vastaan se toimitetaan ostajalle kotiin. Yksi tuttavani osti samalla systeemillä Peugeotin avoauton Ruotsista ja "kotiinkuljetus" maksoi vain 200 EUR. Me taas lähdimme ystäväparin kanssa saksalaiset rekisterikilvet mukana viikonloppuretkelle Pohjois-Ranskaan ja haimme samalla autoni, jonka maksoin paikan päällä shekillä.
Nyt tuo kauppakassi oli huollon tarpeessa ja uusi antennikin piti vihdoin hommata, kun joku kiusantekijä oli sen katkaissut. Oma vikani, kun en ollut viitsinyt ajaa autoa talliin. Huolto kestää tunnin ja samaan hintaan kuuluu auton pesu. Odottelin sen aikaa autoliikkeessä ja olin ottanut kirjan mukaan, mutta pöydällä olikin juorulehti Gala ja niinpä minäkin tiedän nyt sitten lähes kaiken Victorian häistä.


Ajattelin, että varmaan on kysyntää autokaupan vessan kuvalle ja tässä se nyt on.


Allumies lensi eilen aamulla Dresdeniin pitämään eilen jotain esitelmää, joka pidetään vasta tänään. Kommunikaatio ei ollut toiminut oikein ja hänelle oli sanottu väärä päivä. Mikäs siellä on olla kauniina kesäpäivänä ilman mitään velvoitteita, asuu palatsissa, ajelee laivalla Elbe-jokea pitkin ja syö ulkoilmaravintolassa. Ajattelin, että tuo on epäoikeudenmukaista ja siitä pitää saada korvaus:
ostin itselleni Oiva Toikan lintumukin ja hyvältä maistui siitä iltapäiväkahvini.

Kommentare:

 1. Hyvähän nuo häät on tietää.. Kiusantekijä meiltä vei kerran jopa auton akun. Hyvähän tuokin korvaus, nami.

  AntwortenLöschen
 2. Olipa täällä tänään kaikenlaista asiaa. No, kauppakassi on nyt sitten paikattu, hyvä juttu, kuten myös se, että sait yleissivistää itseäsi Vickanin hääjutuilla. Ja kuva autokaupan vessasta, kiitoksia!
  Toikan muki, mikä ihanuus. Ja just sinisenä! Miksi meillä ei ole kolon koloa tyhjänä astiakaapeissa:(
  Taschenbergpalais Kempinski-hotellin etusivulla toivotetaan kaikki tervetulleiksi. Pitää kait sit mennä.

  AntwortenLöschen
 3. Hannele: tarttisin oikeastaan uuden akun, pitääkin katsella naapureitten autoja se mielessä
  Clarissa: tiesin, että se vessa kiinnostaa sua. Minä olen joskus kamalan kömpelö (onpas muuten kiva suomalainen sana) ja minulta silloin tällöin putoaa "ihan vahingossa" vanha muki lattialle ja niinpä löytyy taas pieni kolo uudelle. Onneksi sitä vanhaa sarjaa ei enää valmisteta eli on pakko ostaa jotain muuta. Neljä mukia olen jo saanut rikki, vielä kaksi jäljellä.

  AntwortenLöschen
 4. Olipas monenlaista asiaa. Vai on sinulla toyota, siihen merkkiin olemme mekin nyt siirtyneet, vaikka en ennen ymmärtänyt sille antaa mitään arvoa.
  Hieno vessa ja komea muki.
  Minua on alkanut muuten suututtaa jonkin sarjan keräily. Taannoin keräsin Marimekon erivärisiä Primavera-mukeja. Etkä usko, miten minua kiukuttaa, kun kirkkaanpunaista en ole koskaan onnistunut mistään saamaan, muut värit minulla kai onkin.

  AntwortenLöschen
 5. Minulla oli ennen kauppakassi azda CaprioTop. Jo huhtikuulta ajelin katto puolittain auki ja jos toin puutarhalta puiden taimia, puu istui iloisesti etupenkillä. Minut meinattiin viedä sillä tavalla Mazdan mainokseenkin;-) Itse asiassa Mazdan pääkallopaikalla on tarina, rakkauskirje siitä, miten kohtasin turkoosin CaprioTopini eräällä autofirman kokkareilla. Ennen kuin juhlat olivat ohi, olin jo ostanut auton...riittipä kotona puhuttavaa;-)Se kirje oli siellä pitkään seinällä!

  Nyt olen luopunut Capriostani, joka edelleen palvelee turkoosina erästä vanhempaa herraa...Ikävöin autoani. Nyt juutun kaiken maailman taskuparkkeihin niin kuin tänäänkin, kun Mazdani on nyt suuri klohno...hiukan raapivat peilit...Niitä turkoojseja CaprioTopeja olen nähnyt runsaasti vain Sveitsissä. Keski-Suomessa taisi olla kaksi.

  Ah, rakastan saksalaisia vessoja, sillä ne ovat niin siistejä, että niitä voi oikeesti käyttää. Veronassa jouduin melkein sairaalaan, sillä niin likaisia vessoja en ole ikinä nähnyt missän kuin siellä on. Onneksi ystävämme asuu Decenzanossa ja ajaa tosi lujaa, joten pelastuin pikana Decenzanon huippuhotellimme puhtaaseen toalettiin.

  Kuninkaalliset häät olivat aivan suloiset. Kyynelehdin ja kyynelehdin...ja Tukholma antoi parastaan.

  AntwortenLöschen
 6. Autokaupoista en tiedä mitään, koska ajelen yleisillä, jos ei mies kuskaa, mutta jos vessat on noin hienoja, niin pitäisi kai mennä tutustumaan autokauppoihin ;-)
  Noita häitä tuli vähän vilkuiltua. Ihan senkin takia, koska mies katsoo viikkotolkulla jalkapalloa, ja jos en olisi katsonut häitä, niin senkin aikaa olisi tullut jalkapalloa, vaikka ei sattunutkaan olemaan mikään tärkeä ottelu. En tiedä, miksi jalkapallo on monen mielestä parempaa viihdettä kuin kuninkaalliset häät ;-)

  AntwortenLöschen
 7. Kirlah: jospa netin huutokaupasta löytyis punainen muki
  Leena: kasvien kuljetukseen cabrio on todella kätevä, mutta täällä pelkäisin sellaisella kyllä ajaa, kun heti varmaan varastettaisi käsilaukku. Suomessa ei ole sellaista rikollisuutta.
  kato nyt tätäkin: kyllä minäkin mieluummin häitä katsoisin kuin jalkapalloa, mies ei katso häitä eikä juuri jalkapalloakaan

  AntwortenLöschen
 8. Hienompi vessa kuin meilla taalla Casan kotona! :) vaikka niita onkin 3 - kaikki hutaisemalla tehty ja monenlaisia puutteita tai tekovikoja on havaittavissa...
  On se hyva kun on moottorilla toimiva kauppakassi :)
  Mukavaa torstain jatkoa!

  AntwortenLöschen
 9. BLOGitse: toi vessa oli kyllä sen verran hieno, että olin itsekin yllättynyt. Hauskaa juhannusta, vaikka tuskin sitä siellä tunnetaan.

  AntwortenLöschen
 10. Hyvin näyttää menevän autokaupoilla, vaikka sinäkin hankit kärrysi Ranskasta. Siis jos naisten toiletista voi menestystä päätellä.

  Taidan pitää sinulle tentin Vickanin ja Danielin häistä, niin nähdään oletko perillä kaikista olennaisuuksista! :)

  Onnea uudelle mukille, toivottavasti sille ei käy niin kalpaten kuin vanhemmille astioillesi. Onneksi sinun ei tartte mahduttaa astiakaappeihin sitä samaa lasistoa, jonka Victoria ja Daniel saivat häälahjaksi; kuinka monta osaa siinä olikaan.. .

  AntwortenLöschen
 11. Hieno lintumuki. Mistähän minä voisin saada mukillisen verran korvausta...?

  AntwortenLöschen