Jos kokko ei juhannuksena ole tarpeeksi tulinen, tässä tulista pastasalaattia.
Resepti on 8 hengelle.
1 punainen chilipalko
1 sipuli
2 rkl öljyä
4 TL currya
1 TL jeeraa
50g rusinoita
1 dl kasvislientä
1,5 dl appelsiinituoremehua
250g porkkanoita
200g varsiselleriä
suolaa
200g penne tai muuta pastaa
3 rkl sitruunamehua
150g ranskankermaa
mustapippuria myllystä
50g pinjansiemeniä
1 nippu persiljaa
100g salamia ohuina siivuina
Putsaa ja pilko chili pieneksi.
Kuori sipuli ja pilko pieneksi ja kuullota se öljyssä chilin kanssa.
Lisää jeera ja anna sen paistua jonkun aikaa mukana.
Lisää rusinat, kasvisliemi ja appelsiinimehu. Anna kiehua jonkin aikaa
ja jäähdytä.
Kuori porkkanat ja huuhtele selleri ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
Kypsennä 5 min. suolavedessä, jäähdytä.
Keitä pasta ohjeen mukaan suolavedessä, valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
Sekoita sitruunamehu, ranskankerma, pippuri ja curry ja kaada kastike pastan ja vihannesten joukkoon.
Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla.
Pese ja kuivaa persilja ja hakkaa se hienoksi ja lisää pinjansiemenien kanssa salaattiin.
Koristele salaatti ohuilla salamiviipaleilla.
kuva ja alkuperäinen resepti täältä
Kokkoa me ei laiteta, joten tuohan olisi yksi vaihtoehto sen tilalle. Varsiselleri ja pinjansiemenet vain ostoslistalle ja salami korvataan jollakin muulla.
AntwortenLöschen(Anteeks, mutta mistä täältä?)
Clarissa: Joo, tarkoitin lähinnä sitä kuvalähdettä, ettei luulla, että on omani. Resepti löytyy tästä:
AntwortenLöschenhttp://www.livingathome.de/essen_geniessen/rezepte/detail.html?rezeptid=12659
Täällä ei kokkoa lainkaan..
AntwortenLöschenNyyttikestit toki.
Juhannusmenu on vielä päättämättä, mutta kokkoa tuskin poltetaan. Sauna riittää... Hyvää juhannusta kaikille, siirryn kohta kinttupolkuyhteyksien päähän.
AntwortenLöschenNamnam! Tuota pitää joskus kokeilla. Mutta mitä on jeera?
AntwortenLöschenHannele: nyyttikestit, enpä olekaan sitä sanaa kuullut pitkään aikaan
AntwortenLöschenHelena: hyvää juhannusta sullekin, lähetän sitten savumerkkejä, jos on tärkeää asiaa
Sauerkraut: hih, luulin, että se on suomeksi jeera, mutta se onkin juustokumina, saksaksi Kreuzkümmel, siis mauste, eri asia kuin se tavallinen kumina.
Katsoin juuri Wikipediasta ja sen mukaan jeera ja roomankumina ja juustokumina ovat sama asia, mutta en vaan ollut ikinä kuullut semmoisesta.
AntwortenLöschen