Mittwoch, 7. Juli 2010

Eilen ja tänään

Tullessani eilen pyörällä kotiin kuntosalilta poikkesin lähikauppaan ostoksille. Kun yritin saada tavaroitani mahtumaan pyörän koriin, viereen tuli ihana pieni mummeli, hymyili iloisesti ja alkoi puhua helteestä, jonka kanssa hänellä ei ole onneksi vaikeuksia. Siitä tulikin sitten pitkä keskustelu: mummeli on 95v ja asui pojan ja miniän talossa 40v, mutta sitten miniä päätti, että mummu laitetaan vanhainkotiin. Poika sanoi, että mummua ei laiteta minnekään, miniä otti avioeron, talo jouduttiin myymään ja poika ja mummu muuttivat lähistölle vuokra-asuntoon. Pojalla on uusi naisystävä, joka on aivan ihana mummelia kohtaan. Mummeli laittaa joka päivä ruokaa, pojantytär pesee pyykit, mutta mummeli silittää itse. Hän on oikein tyytyväinen elämäänsä, sillä tulot riittävät kohtalaiseen elämään ja terveyttäkin on ihan riittävästi. Vähän oli pientä kyttyrää osteoporoosin takia, mutta muuten hyvät geenit. Mummeli rakastaa jalkapalloa, mutta harmittelee, jos pojat ei aina pelaa ihan niinkuin pitäisi. Tämä ihminen toi päivääni paljon enemmän aurinkoa kuin se keltainen pallo, joka porotti koko päivän taivaalta.

Eilen iltapäivällä kävin ostamassa tuliaisia ystäville Ruotsiin: 18 pulloa valkoviiniä. He kärsivät Ruotsissa alkoholin korkeista hinnoista. Onneksi ollaan EU:ssa ja saa viedä mukana ongelmitta. Joskus olemme etelä-Ranskasta tullessa joutuneet jättämään suunnitelman ajaa lyhyintä reittiä Sveitsin halki, kun muistui mieleen, että Sveitsi ei ole EU eikä sinne saa viedä niin paljon viiniä.


Illalla olin Philharmoniassa kuulemassa Mahlerin sinfoniaa.


Hollanti voitti jalkapallossa Uruguayn ja Saksa pelaa illalla Espanjaa vastaan. Jos Saksa sattuisi voittamaan, loppuottelussa olisi ihannepari pelaamassa: Saksa-Hollanti, se on vähän niinkuin Suomi ja Ruotsi tai Köln ja Düsseldorf.

19 Kommentare:

  1. Kivaa juttuseuraa sait kauppamatkalla. Mummeli oli varmaan myös tyytyväinen. Täälläkin on käynyt niin, että joku täti alkaa purkaa sydäntään kaupan hyllyrivien välissä. Silloin ei saisi olla kiire minnekään.
    Sinustahan on kehkeytynyt tässä viikkojen kuluessa oikea jalkapallofani:)

    AntwortenLöschen
  2. Oikein mieltä lämmittää ajatella, miten tuon 95-vuotiaan elämä on mennyt!

    AntwortenLöschen
  3. Ihana mummeli, jopas riitti tarinaa :) Saitko suunvuoroa?

    AntwortenLöschen
  4. Clarissa: täällä on uusi ajanlasku - ennen peliä tai pelin jälkeen. Kaikki puhuu vain jalkapallosta, on pakko puhua mukana.
    lumiomena: harvoin olen noin tyytyväistä ihmistä nähnyt, saati sitten vanhusta
    Susadim: ei mun tarvinnut sanoa oikeastaan mitään, mutta kuuntelin mielelläni.

    AntwortenLöschen
  5. Mukava mummeli! Harmi, että omia mummejani vaivaa kovasti helteinen sää.
    Toivottavasti pidit konsertista, konserttisali näytti tosi hienolta!
    Mukavaa keskiviikkopäivää!

    AntwortenLöschen
  6. Mummelitarina oli vähän kuin edellinen ankkalammijuttu, happy end, hienoa, niitä on vielä olemassa.
    Uusi ajanlasku alkaa varmasti jos voitatte kisat, sitä huuman määrää mikä tulossa on!

    AntwortenLöschen
  7. Hannele: tosi ihana, harmitti, että oli pakko jättää hänet, kun pelkäsin, että ostamani ruokatavarat pahenee helteessä
    Tuure: konsertti oli tosi hieno, yleisö huusi bravoota. Meidän konserttisali on minulle parasta mitä olen koskaan nähnyt, ei Sydneyn oopperan konserttisalikaan pysty kilpailemaan Kölnin kanssa. Kivaa keskiviikkoa sullekin!

    AntwortenLöschen
  8. Sirokko: bingo, oltiin yhtä aikaa linjoilla. Tänään on tosiaan illalla aika hulina. Kuuman sään takia kaikilla on ikkunat ja ovet auki ja heti kuulee huudosta ,jos tulee maali. Eilen illalla konsertin jälkeen käveltiin vanhassa kaupungissa ja siellä oli joka baarissa telkka ulkona ja valtavasti ihmisiä, tänään sieltä tuskin löytää vapaata tuolia.

    AntwortenLöschen
  9. Ihana kohtaaminen!
    Juu, jalkapalloasiaa on ilmassa paljon. Jotta jaksaisin nämä viikot, niin olen ainakin vähän kiinnostunut. Muutenhan tässä tulisi aivan hulluksi. Mutta täytyy tunnustaa, illan ottelu jännittää ihan oikeasti... ainakin pikkasen ;-)

    AntwortenLöschen
  10. Juu, viinin kanssa voikin olla vähän vaikeuksia. Oluttahan tännekin saa hyvin tuotua, kun eihän se ole edes alkoholia... ;-)

    AntwortenLöschen
  11. Jokos olet siellä asemissa illan "matsia" varten?

    AntwortenLöschen
  12. Voi, mikä mummelipostaus♥ Mummot rulettaa!

    Onneksi se keltainen taivaalta meni aamulla pilveen ja nyt ripsuttaa lumoavaa suvisadetta. Kohta riisuudun alasti vaeltamaan puistooni ja annan taivaan kyynelien helliä minua ja juon poimulehdiltä luonnon nektaria...

    Olga from Nova Scotia ja minä ei kestetä hellettä! Miksei aina voisi olla svella +20 ja talvella -5.

    AntwortenLöschen
  13. Tuollaisia mummuja olisi ilo tavata useammin. Ovat vaan katoavaa laatua...moni vain valittaa tai on perati jatkuvasti vihainen.
    Poikkeus vahvistaa saannon!
    Hahaa...just tuli aurinko! Lahden pihalle, tsau!

    BLOGitse

    AntwortenLöschen
  14. kato nyt tätäkin: on kyllä aika jännä tunnelma, kaupassakin kaikki ihmiset puhui illan pelistä
    Anne: ai ei ole Sveitsissä olut alkoholia, no sitten voi juottaa vaikka lapsille *grübel*
    Vihreätniityt: totta kai olen valmistautunut, pukeuduin jo Saksan maajoukkueen vaatteisiin ja heiluttelen täällä motivaatioksi Saksan lippua.
    Leena: sä saat runon vaikka mistä asiasta aikaan
    BLOGitse: harmittaa, etten kehdannut ottaa kuvaa mummelista, hän säteili jotain aivan erikoista

    AntwortenLöschen
  15. Ihana mummeli ja hyvä, että omaiset pitävät hänestä huolta!

    Mä taidan peukuttaa saksalle, jos hollantia vastaan joutuvat/pääsevät :)

    Mun pitää itseäni välillä muistuttaa, että nyt asun täällä Pariisissa eikä tartte hamstrata edullista viiniä ;D
    Ravintolassakin on PAKKO tilata 1/4-viini pichet itselleen, koska virvoitusjuomat ja jopa vesi on kalliimpaa! ;)

    AntwortenLöschen
  16. MaaMaa: suomalaisille tosiaan uskomatonta, että viini on halvempaa kuin Cocis.

    AntwortenLöschen
  17. Olipa mukava mummeli;minullekin on joskus purettu sydäntä vanhan ihmisen taholta. Mukavaa kun osui Allu sinne juttuseuraksi:-)
    Ja ruotsalaiset kaverit ovat takuulla tyytyväisiä kun saavat nuo viinit!

    AntwortenLöschen
  18. Yaelian: he pyysivät tuomaan nimenomaan tuota viiniä, joka maksaa discounterilla 1,3ß EUR. Allumiehen mukaan se on "gnat's piss" ja hän ottaa meille omat viinit mukaan.

    AntwortenLöschen