Sonntag, 18. September 2011

Juhlat luostarissa

kuva Wikipediasta
Ennen eilisiä synttärijuhlia tutustuimme oppaan avustuksella tähän upeaan romaaniseen luostarikirkkoon, joka on rakennettu 1000-luvun alussa eli se on siis paljon vanhempi kuin esimerkiksi Kölnin goottinen tuomiokirkko. Kirkko on harvinaisen hyvin säilynyt ja sieltä löytyy vaikka mitä aarteita. Upeaa sisäkuvaa voi katsoa mm. tästä.
Jännä yksityiskohta kirkossa on ikkuna, joka esittää Danielia leijonien luolassa. Se oli mennyt sodan aikana rikki lähistölle pudonneitten pommien voimasta ja jouduttu uudistamaan. Kölnin vanha pormestari ja Saksan ensimmäinen liittokansleri Konrad Adenauer lahjoitti kirkolle uuden ikkunan, joka esittää myös Danielia leijonien luolassa, mutta Daniellilla on Adenauerin kasvot ja yläpuolella olevalla Nebukadnessarilla Hitlerin kasvot. Kosto natseille, jotka olivat pitäneet Adenaueria vankinaan tässä luostarissa.
Meillä oli oppaana historiaan hyvin perehtynyt vanha herra ja reilu tunti hurahti nopeasti ohi. Sen jälkeen oli ohjelmassa hyvää musiikkia, päivänsankarin toivomuksesta mm. tämä laulu, filmejä, hauskoja puheita ja herkullista ruokaa luostarin entisessä hevostallissa.
Lukijoita kiinnostaa tietenkin taas päivän asu: 15 v vanhat pellavaiset housut ja toppi ja 5v vanha t-paita ja 6v vanhat valkoiset kengät. Jos joku tarvitsee neuvoja pukeutumiseen, ottakoon ihmeessä yhteyttä. :D

Kommentare:

 1. OLipas teillä mielenkiintoinen vierailu tuossa kauniissa luostarissa.Ja päivän asua on tietysti aina kiva nähdä:D

  AntwortenLöschen
 2. Yaelian: joo, hihi se päivä-nasu

  AntwortenLöschen
 3. Kuulostaa mukavilta synttäreiltä ja päivän asukin oli valittu ammattitaitoisesti,uskaltaisin käyttää palveluksiasi stailistina. ;-)

  AntwortenLöschen
 4. Noin mukavan näköisessä ja tyylikkäässä asussa kelpasi juhlia mukavan tuntuisia ja tyylikkäitä synttäreitä.
  Tuo kirkkokin on aivan mahtavan upea, vaikka Adenauerin ikkuna vähän ihmetyttikin minua noin vanhassa ja arvokkaassa kirkossa. Ymmärsin kyllä taka-ajatuksen.

  En ole pitkään aikaan kuunnellut Edith Piafia. Taidankin pian siirtyä olohuoneeseen sohvan nurkkaan, ottaa esille vanhan LPni ja laittaa levylautaselle pyörimään.

  AntwortenLöschen
 5. Mielenkiintoinen ja monipuolinen ilta. Kaunis luostarikirkko.

  Oikein tuli kylmät väreet Edith Piafin "En kadu mitään" laulua kuunnellessa. Muistui myös mieleen käynti Pere Lachaisen hautausmaalla ja siellä Piafin haudalla.
  Päivänasu ok.

  AntwortenLöschen
 6. Edith Piaf on yksi suosikeistani. Eikä sinun asussa ole mitään vikaa, ei asun ikä sitä pilaa. Mielenkiintoiset synttärijuhlat teillä tuntuu olleen.

  AntwortenLöschen
 7. Helena: ilman muuta suostun stailistiksesi
  Clarissa: minkäs teet, kun kirkon vanhat ikkunat menee rikki. Ei sitten muuta kuin tilaamaan uusi ikkuna esimerkiksi
  Chagallilta tai
  Gerhard Richteriltä
  Marjatta: kylmät väree tulee minullekin
  Sira: uusiokäyttöä vanhoille kuteille

  AntwortenLöschen
 8. Mun ranskan ärrä pääsee välillä villiintymään tuollaiseksi Varpus-ärrräksi ... ;D

  Upea kirkko, ja mita tyylikkäin rento päivä-nasu :)

  AntwortenLöschen
 9. Pàivàn asu, ihanaa sarkasmia ;)
  Erikoinen tarina tuolla luostarin ikkunalla.

  AntwortenLöschen
 10. MaaMaa: varpus-ärrä, hihi. Eilisissä juhlissa kuuntelin muuten kateellisena kahta lasta, 9v ja 13v, jotka puhuvat äidin kanssa saksaa, isän kanssa englantia ja käyvät ranskankielistä koulua Brysselisssä eli ranska on oikeastaan se vahvin kieli. Koulussa he lukevat sitten vielä flaamin kieltä.
  Ciacy: :D

  AntwortenLöschen
 11. Päivän asu on must.

  Olen Edith Piaf friikki. Kun ostin 16 vuotiaana ensimmäisen levysoittimeni kesäansioista oli jäljellä niin paljon, että sain vielä viisi äänilevyä ja jo silloin yksi levy oli Piafia.

  AntwortenLöschen
 12. Leena: minäkin tykkäsin, vaikka en osannut silloin sanaakaan ranskaa
  Hannele: kiva paikka, ihan tässä lähellä, mutta jäänyt tarkemmin tutkimatta

  AntwortenLöschen