Samstag, 17. September 2011

Ekumeniaa

Tänään meidät on kutsuttu luostariin viettämään ystävämme pyöreitä synttäreitä. Ennen varsinaisia juhlia meille on järjestetty koulutunnin pituinen (päivänsankari on opettaja) opastus luostarissa.

kuvat Wikipediasta

Päivänsankari ei halua mitään lahjoja itselleen, mutta vierailla on mahdollisuus tehdä rahalahjoitus Kalkutan lähellä olevan tyttökoulun hyväksi, jota päivänsankarin koulu sponsoroi. Saksalaiset koululaiset ovat keränneet rahaa ja lahjoittaneet Intiaan jo mm. muutaman lehmän. Eikö tämä ole sitä todellista ekumeniaa, kun katolinen mies juhlii katolisessa luostarissa ja lahjoittaa ilmeisesti suurehkon summan rahaa hindumunkkien johtaman intialaisen tyttökoulun hyväksi?


Jotta jotain jäisi itse päivänsankarillekin, ostimme hänelle, intohimoiselle pyöräilijälle, fillarisuklaapakkauksen.

Päivänsankarilla on onnea, sillä meillä on tänäänkin vielä kaunis kesäpäivä ja luvassa +24C.

Hauskaa viikonloppua!

Kommentare:

 1. Synttärit luostarissa,erikoista! Mutta ihanaa,että lahjojen sijasta muistetaan muita.
  Ja herkullisen suloinen tuo suklaafillaripakkaus:) Mukavaa viikonloppua Allu!

  AntwortenLöschen
 2. Allu, mukavia synttärijuhlia!

  Luostareissa voi tapahtua ihan mitä vain...Me olimme kerran kutsuttuina viettämään ikimuistoista iltaa Baijerissa luostariin,jossa ruokaa myöten kaikki oli keskiajalta. Söimme tuohuksilta ja sormineen. Münchenistä noin 100 km länteen Ulmin suuntaan. On monta syytä, mksi en unohda iltaa ikinä;-)

  Eihän sitä tiedä, miten räväkkä juhla teillä tulee olemaan...

  Mukavaa viikonloppua!

  AntwortenLöschen
 3. Hauskoja syntymäpäiväjuhlia! Ainakin erilainen paikka.

  Mies täytti viime vuonna tasavuosia. Ystävät olivat keränneet rahaa ja lahjoittaneet ne vuohien ostoon. Joskus juttelemme, että mitähän vuohille Afrikkaan kuuluu.

  Taidokas suklaapakkaus. Suklaasta tuleekin mieleen, että Karl Fazer täyttää tänään 129 vuotta.

  AntwortenLöschen
 4. Oi minua, piti kertoa, että 120 vuotta.

  AntwortenLöschen
 5. Hyvä lahjaidea. Nykyään, kun melkein kaikilla meillä keski-iän ylittäneillä on jo liikaakin tavaraa, on tuon tyyppinen lahjatoivomus yleistynyt. Todella hieno asia. Meidänkin nuoriso ilahtuu, kun "saa"lahjaksi vuohia ja muita kotieläimiä.
  6vee taas ilahtui, kun näytin hänelle tuon suklaapakkauksen ja muitakin Husselin tuotteita. "Ton mä haluan ja ton ja ton",kuului kun näki suklaakäänykän, -hiiren, -tietsikan, -volkkarin.....:)
  Hauskaa synnttärinjuhlintaa!

  AntwortenLöschen
 6. Yaelian: ei siellä ole enää niitä benediktiiniläisiä ja rakennuksen suojelun alla ja kirkkoa käytetään kirkkona ja muita rakennuksia erilaisiin tilaisuuksiin, konsertteihin jne
  Leena: enpä osaa sanoa, kuinka räväkkä juhla tulee enkä tunne kuin murto-osan vieraista
  Marjatta: satuinkin jo lukemaan Fazerin synttäreistä, mikä onni Suomelle, että maahanmuuttaja Karl Fazer päästettiin sinne
  Clarissa: sanos muuta, kamalan vaikea tietää, mitä lahjaa ostaisi, varsinkin sellaisille ihmisille, jotka eivät lue kirjoja. No se kännykkähän nyt on pakko saada.

  AntwortenLöschen
 7. Luostarikierros on mukavan erilainen ohjelmanumero -ei tarvitse ainakaan seuraleikkejä pelätä. Itse viihdyn jostakin syystä luostareissa ja matkaillessa käyn niissä aina. Hauskaa iltaa!

  Susadim

  AntwortenLöschen
 8. Susadim: ei tuolla onneksi ole seuraleikkejä, mutta varmaan ohjelmassa joku kiva video päivänsankarista, kun poika on filmialalla.

  AntwortenLöschen
 9. Toivottavasti oli kivat synttärijuhlat, sellaisia mieki olen tänään juhlinut, ei siis omia. Aika nappiin olette lahjan löytäneet!

  AntwortenLöschen
 10. Jotenkin ihanan opettajamaista, että luentokierros luostarissa ja sitten biletetään.

  Tietäisin heti kenelle tuollaisen fillarisuklaan antaisin...

  Juhlaraporttia odotellessa

  AntwortenLöschen
 11. Helena: kiitos, juhlat oli oikein onnistuneet ja kirkko näkemisen arvoinen. Oikeastaan hävittää, että ollaan ajettu sata kertaa pyörällä se ohi ja pari kertaa nopeasti kurkistettu sisään, mutta ei olla tajuttu, mitä kaikkea sieltä löytää.
  Heljä: suklaa olikin tarpeen, kun yksi pikkutyttö satutti itsensä ja itkuun piti saada jotain lohdutusta eli sinne meni pyörän pumppu.

  AntwortenLöschen
 12. Syötävä pumppu, sehän on tosi kätevä! :)

  AntwortenLöschen