Donnerstag, 20. Oktober 2011

Näkemiin parveke

Kun muutimme tähän taloon, iloitsin, kun minulla oli ensimmäistä kertaa elämässäni parveke, jossa kukkisi ainakin puoli vuotta ihania elsassilaisia riippupelargonioita, mutta kissan viikset, eihän ne menestyneet huonossa hoidossani. Sinisade yritti kiipeillä jonkun verran ja pudotteli sitten aina syksyllä kiusallisen paljon lehtiä terassille. Nyt päätettiin, että parveke, jota ei käytetä ja joka vain pimentää alakerran olkkaria, saa lähtöpassit. Miehet aloittivat työt eilen.


Istuin kokon päivän sisällä ja kuuntelin porakoneen ääntä, kun miehet alkoivat hajottaa betonista parveketta. Alakerran ulkopuoliset kaihtimet piti laskea alas ja niiden päälle tuli vielä suojamuovi ja  kauniilla aurinkoisella ilmalla istuin sitten pimeässä huoneessa kuuntelemassa sitä kamalaa ääntä. Poiskaan en voinut lähteä, kun aina oli jotain kysymistä sähkön tai veden tms takia.
Tänään tulee nostokurki nostamaan parvekkeen rungon pois ja huokaisen helpotuksesta, kun kaikki on ohi.

Seinänaapurimme rakensi päätytontille puisen valmistalon ja myy vanhansa poikansa perheelle. Me saamme uudet naapurit, jotka tunnemme hyvin ja joista pidämme kovasti eli ihan o.k.

Uudisrakennuksessa on nyt kolme viikkoa valmistumisen jälkeen ensimmäinen suuri remontti. Alakerrassa olevan keittiön vesihana oli alkanut yöllä vuotaa ja aamulla koko alakerta oli veden alla. Viisi viikkoa sitten laitettu laminaatti jouduttiin repimään pois, nyt taloon tuodaan kuivauslaitteita, jotka soittavat taustamusiikkia seuraavat viikot. Enpä valitakaan nyt enää noista meidän ulkotöistä.

Kommentare:

 1. Allu, me päätimme tehdä ihan päinvastoin;-) Säilytämme ison, koko talon pituisen parvekkeemme avotilassa ja siivoan siitä myös joka syksy mm.yhden ison vaahteran lehdet pois. Parvekkeellamme on mm. ruukkupuutarhamme, kesäruokapöytämme ison varjon alla etc., mutta olemme grillanneet myös jouluaaton aattona lumisateessa.

  Isompi asia on, mitä tulee parvekkeen alle. Nyt pergola, jonka katto on siis parvekkeen lattia, seinät köynnöshortensioista, mutta minun Suuri Unelmani on saada siihen viherhuone eli seinät kokonaan lasia ja lämpötila matalampi kuin normaaliasunnossa eli kuin ennen ajan saleissa.

  Mikä teillä tulee parvekkeen tilalla? Erkkeri?

  AntwortenLöschen
 2. Leena: teillä on kaunis parveke, se on eri asia. Meillä tulee tilalla jonkinlainen pergola, jonka päällä kulkee markiisi, mutta sellainen markiisi, joka pitää vettä eikä homehdu, jos sen rullaa märkänä kiinni. Ja sellainen, jossa on sensorit ja joka menee myrskyn tullessa automaattisesti sisään ja avautuu auringon mukaan (jos niin halutaan). Iso projekti tulossa, mutta sitä ennen tulee uudet kolminkertaiset ikkunat ja kaukosäätöiset ulkokaihtimet.

  AntwortenLöschen
 3. minä kyllä tykkään parvekkeesta vaikka varjostaakin

  AntwortenLöschen
 4. P.S.
  Eikö teillä ovikin, laitetaanko kiinni? Minusta kiva tuulettaa ja siiotessa...

  AntwortenLöschen
 5. Täällähän onkin suurempi remppa meneillään kuin mun kirjaremonttini.
  Olisin aikoinani halunnut parvekkeen meidän taloomme, mutta en saanut tahtoani läpi. Riittää kuulema muutenkin kunnossapidettävää, kun ne parvekkeet vain lahoavat;-)

  AntwortenLöschen
 6. Hannele: on siinä lasiovi terassille, sekin ulkokaihtimien takana.

  AntwortenLöschen
 7. Clarissa: puinen parveke olisi taatusti nätimpi kuin tuo meidän kamala betonijuttu.

  AntwortenLöschen
 8. Ei ihan pieni remontti.Mitä hienoa automatiikkaa onkin keksitty, markiisien sensoritkin, vau, en osaisi edes unta vielä nähdä tuollaisista.

  AntwortenLöschen
 9. Sirokko: käsin mekin ollaan tähän asti sitä vanhaa markiisia veivattu, mutta kun tulee vanhaksi......

  AntwortenLöschen
 10. Voin kuvitella kärsimyksiäsi tuon remontin äänistä ja vielä puolipimeässä. - Meillä on parveke ja pidän siitä. Se on iso. Siellä ovat kukkamme kesäisin ja voivat hyvin. Siellä voi myös kuivata pyykin niin, että se on piilossa kadun toiselta puolen katsoessa.

  AntwortenLöschen
 11. Ja mie hermostuin eilen jo lehtipuhaltimen äänistä täällä kustannuspaikalla. Pergola kuulostaa niin ihanalta, mökille olemme suunnitelleet terassia kun ei se noihin rintamamiestaloihin ole perinteisesti kuulunut, ei ainakaan pohjoisessa. :)

  AntwortenLöschen
 12. Kurjaa kun parveke meni mutta onneksi teillä on oma puutarha! Kamalaa kyllä kuunnella sitä poraamisen ja muun remontoimisen ääniä.Pergola kuulostaa ihanalta!
  Onpa kiva,että teille tulee mieluisat uudet naapurit:)

  AntwortenLöschen
 13. Remonttiin liittyy aina meteliä ja pölyä. Allu, nyt kannattaa ajatella remontin jälkeistä aikaa, jolloin nautitte viihtyisästä pergolastanne.

  Olisikohan niin, että syksy on kodin uudistusten aikaa yleisestikin. Tulimme juuri ostoksilta ja listalla olevat kirjahylly, olohuoneen kaksi valaisinta sekä matto löytyivät kaikki samasta tutusta kaupasta.

  Pienen pihamme terassi on meilläkin ahkerassa käytössä. Ensi kevään hankintasuunnitelmiin kuuluu markiisin hankkiminen valokatoksen tilalle. Markiisinne helppokäyttöisyys kuulosti loistavalta, kiitos tiedoista.

  AntwortenLöschen
 14. Sira: oletko jossain salaliitossa naapurini kanssa, joka miettii nyt meidän talon arvon laskua ja ennen kaikkea sitä, minne panen nyt alushousut kuivamaan. Voin vannoa, että en ole ikinä kuivattanut pyykkiä parvekkeella, koska silloin pitäisi kiivetä kellarista kaksi kerrosta ylös, pihalle vain yksi kerros.
  Helena: jos kuulisit tämän äänen, et olisi ikinä moksiskaan mistään lehtipuhaltimesta. Piti äsken soittaa hammaslääkärille ja muuttaa varattua aikaa ja jouduin menemään kauas talosta, että voisin puhua tai kuulla niiden äänen.
  Hannele: on se kamala, nyt siellä on kuivatuslaitteet hyrräämässä. Lattiaan porattiin reikiä ja sinne puhaltaa nyt lämmin tuuli. Onneksi vakuutus korvaa, jopa sähkömaksut.
  Yaelian: rivitalossa on tärkeää, että tulee naapurin kanssa toimeen ja me tunnetaan perhe hyvin.
  Marjatta: kiva, että teitte sellaisia löytöjä. Miten muuten loma meni, olitteko jo avustamassa Kreikkaa??

  AntwortenLöschen
 15. Kiitos, loma meni hyvin, säätkin ok. Täytyy myöntää, että silmät aukenivat. Kreikka voinee ainakin osittain syyttää itseään taloudellisesta tilanteestaan. Oli paljon paikkoja, joissa kuitteja ei annettu ellei nimenomaan pyytänyt. Jos ei anneta kuittia, ei silloin myöskään makseta veroja valtion kassaan.

  Lähtöpäivänä oli kreikkalainen lakko. Lentomme lähti nelisen tuntia myöhässä, koska Finnairin aamukone ei saanut lähtölupaa muka tutkavian takia. Kas kummaa, Kreikan sisäiset lennot hoituivat ajallaan.

  Yleensä hermostun turhissa odotustilanteissa, mutta loma oli tehnyt hyvää ja nyt tyydyin kentällä kohtaloon.
  Kreikkalainen keittiö ja vaihteleva luonto, niitä voisin ylistää vaikka kuinka paljon.

  AntwortenLöschen
 16. Paikka, jota kehuin, oli siis Kreeta.

  AntwortenLöschen
 17. Oho, onpa operaatio, mutta varmaan kannattava kuitenkin, jos parvekkeella ei ole mitään käyttöä.

  Tunnen sympatiaa kuolleista kukista, koska mulle käy aina tuolla tavalla. "Vastahan minä nämä viime kuussa kastelin..." :-D

  AntwortenLöschen
 18. No onpas Teillä suuri remontti meneillään, mutta yksi lohtu lienee, että pääsette pian pois ihan muualle. Eiköhän matkanne jälkeen ole kaikki taas kunnossa? Toivon Sinulle intoa kestämään työn ääniä.... Ja missä sahataan, siellä lentää lastut....

  AntwortenLöschen
 19. Marjatta: Kreetalla en ole koskaan käynyt, mutta mies on ollut aikanaan siellä ja tykkäsi.
  Hippu: ei ollut käyttöä ja se oli ruma ja nyt nuo miehet sanoi, että oli muka vähän jo vinossakin, olis voinut vaikka pudota alas
  Maija: kyllä on kamala homma, hermot meinaa mennä, kun naapurin lupaama virta ei riittänytkään, oli väärä ampeeriluku. Just tuli sähkömies korjaamaan asiaa ja nyt on taas mielettömä ääni meneillään. Olen suunnilleen koko päivän kuunnellut kamalaa ääntä ja talo tärisee niin, että kylppärissä oli pudonnut tavaroita hyllyltä, vaikka se on ihan eri puolella taloa. Voin sanoa, että olen loman tarpeessa!

  AntwortenLöschen
 20. Eli olo oli kuin hammaslääkärissä. Sielläkin portaan....

  AntwortenLöschen
 21. Vihreätniityt: no ei sattunut kyllä, mutta talo tärisi niin että kylppärin hyllyltä oli lentänyt lasinen tuikku vessanpyttyyn

  AntwortenLöschen
 22. Hyvä on Allu! Jätetään talon arvot silleen. Minä laitan pyykin parvekkeelle, kun taas sinä jonnekin muualle. Minulla se nyt sattuu olemaan käytännön asia, kun ei täällä Berliinissä ole omaa pihaa, eikä muutakaan sellaista. Maalla Suomessa onkin sitten toinen juttu.

  AntwortenLöschen
 23. Meillä oli kesällä vesivahinko, kun lämminvesijohtoon oli tullut pieni reikä ja vett#ä oli hiljaa vuotanut seinän täytteisiin. Koneet jyrisivät täällä 7 viikoa, onneksi meillä on kesämökki Bever-järven rannalla, jossa olimme ääniä ja kuumuutta paossa.
  Samaan aikaan taloa maalattiin ulkoapäin, vasta nyt olemme saaneet asunnon kuntoon. Juuri sopivasti, kun tytär ja lastenpapset tulevat syyslomalle.

  AntwortenLöschen
 24. Anonyymi: kiitos kommentista! Piti oikein katsoa netistä, missä se Bever järvi on. Eihän se kaukana olekaan, entinen pomoni oli sieltä seudulta. Meidän ystävillä oli kanssa varmaan ainakin seitsemän viikkoa koneet kuivaamassa, mutta he eivät voineet paeta.

  AntwortenLöschen