Donnerstag, 17. November 2011

Näin Intiassa

Goethe-instituutti on Saksan kulttuuri-instituutti ja sillä on toimintaa kaikkialla maailmassa. Niin myös Intiassa, mutta koska Johann Wolfgang von Goethe ei näytä olevan intialaisille kovin tunnettu heppu, instituutti käyttää siellä nimeä Max Mueller Bhavan. Max Müller oli kielitieteilijä ja sanskrit-tutkija. Meillä oli tilaisuus vierailla Delhissä tapaamassa sunnuntai-iltapäivällä instituutin saksan opiskelijoita.
Kuvan nuori mies on saksan kielen opettaja, joka käy viikonloppuisin jatkokoulutuksessa. Hän on opettaja ja sai valmistuttuaan paikan Delhin ulkopuolelta yksityiskoulusta, jossa on huomattavasti korkeampi palkka kuin valtion kouluissa. Intialainen kun on, koti-ikävä vaivasi eikä hän kestänyt olla erossa perheestään ja palasi Delhiin valtion kouluun. Hän on nyt naimisissa ja asuu - niinkuin Intiassa tehdään - vaimon kanssa vanhempiensa ja sisarustensa luona. Vanhemmilla on yksi huone, kahdella sisarella omansa ja tällä pojalla vaimonsa kanssa oma. Vanhemmat ovat valinneet hänelle vaimon ystäväpiiristään ja kaverin mielestä se on hyvä käytäntö. Äiti ja vaimo valmistavat aina yhdessä ruuan. Nuoripari aikoo asua vanhempien luona ainakin niin kauan kuin nuoremmat siskot on saatu naimisiin. Saksan kieli sujui aika kehnosti, olisi vähän niinkuin meikäläinen ryhtyisi ranskan opettajaksi. Oli kyllä kiva haastatella noita opiskelijoita.


Yhden palatsin aukiolta löytyi tällainen kyltti.  Meidän matkaseurueessa oli mukana pneumologi, joka otti heti valokuvan kyltistä ja uhkasi laittaa sen klinikan seinälle (kun monet työkaverit kuulemma polttavat).

Mitä ihmettä löytyikään yhdestä intialaisesta tavaratalosta! Suomalaisia hapankorppuja!

Ja samassa paikassa oli tarjolla tällaisia t-paitoja.

Kommentare:

 1. Kiva kiva, osaan jo arvata, mitä kaikki kymmenet blogiystäväsi saavat Intian-tuliaisina:)) Hapankorppuja ja t-paidan?

  AntwortenLöschen
 2. Kylttienbongaaja-Allu!
  PS. en pääse kommentoimaan kuin anonyyminä, olen Helena

  AntwortenLöschen
 3. Mikä yllättävä löytö - suomalaiset hapankorput valloittavat maailmaa!!!

  AntwortenLöschen
 4. Intiassa näkee kyllä välillä ihan uskomattomia kylttejä. Tämä on kyllä tosi hauska. :-)

  Noita hapankorppuja olen minäkin bongaillut, mutta en ole koskaan tullut niitä ostaneeksi, kun en ole hapankorppujen suuri ystävä muutenkaan.

  AntwortenLöschen
 5. Pitäisköhän lähteä saksankielen opeksi Intiaan. Surkea minullakin se taito nääs, mutta jos sillä olis siellä käyttöä, ni pääsis näkemään ton kaiken ite ;-)

  Tuo kyltti oli hyvä!

  AntwortenLöschen
 6. Goethea ei tunne, mutta hapankorppuja :) Nuorena haaveilin että joskus pääsisin Intiaan, jännä matka sinulla.

  AntwortenLöschen
 7. Clarissa: minkä kokoisen paidan haluat?
  Helena:jep, KB=kylttienbongaaja
  Sira: en tosiaan odottanut näkeväni niitä Intiassa
  Hippua: minä taas rakastan hapankorppuja
  Tanja: pistä vaan paperit sinne hakuun, varmasti riittää kielitaitosi
  Hannele: voihan sinne mennä vähän vanhempanakin. Meidän ryhmässä oli ihana 81v hampurilaisherra,jonka vaimo oli kuollut puoli vuotta sitten. Hän oli niin herttainen ja kiva ja nuoremmat tytöt huolehti hänestä hyvin.

  AntwortenLöschen
 8. Hauska tuo kyltti.....Sellainen vois olla pystytettynà tààllàkin vàhàn siellà sun tààllà.

  AntwortenLöschen
 9. Oi, ymmärrän hyvin tuon hapankorpun: Minä en elä päivääkään ilman hapankorppua.

  Ja itävaltalaisen liiketuttavamme puoliso oli vuonna kirves ja kivi Itävallan painonpudottajien voittaja. Salaisuus: Suomalainen näkkileipä!

  He salasivat koko projektin meiltä ja kun saapuivat, luulin, että Hilfred on vaihtanut vaimon nuorempaan ja menin ihan lukkoon, kun en ollut saanut etukäteisvaroitusta. Kyllä he nauttivat ja kertovat tätä tarinaa kaikille, jotka jaksavat kuunnella.

  No, olihan Fraun tyylikin muuttunut: lättänät kegät olivat vaihtuneet huikeisiin korkoihin, leveä, peittävä mekko kapeisiin mustiin nahkahousuihin, nuttura muodikkaaseen lyhyeen tukkaan ja silmissä oli kajalit!

  AntwortenLöschen
 10. Hyvä kyltti,voisin pitää sellaista mukana joskus bussiasemalla,kun jotkut polttavat niissä vaikka ei saisi..
  Meillä on Goethe-instituutti Tel Avivin keskustassa,ja samanlaisia hapankorppuja marketissa,mutta itse valitsen aina niitä Originals-korppuja,ilman mitään lisukkeita...

  AntwortenLöschen
 11. Onko sulla nyt tuo t-paita käytössä?

  AntwortenLöschen
 12. Ciacy: varmasti olisi tarvetta tuolle kyltille Italiassa, vaikka ihmeen hyvin ne teillä tottelee tupakointikieltoa ravintoloissa. En olisi uskonut, että toimis Italiassa.
  Leena: pitäis varmaan jättää se juusto hapankorpun päältä pois
  Yaelian: enpäs huomannutkaan, että noissa oli lisukkeita. Olin niin puulla päähän lyöty, kun näin ne hyllyssä, kun en odottanut sellaisia Intiassa.
  Vihreätniityt: näin meidän kesken: en ostanut sitä paitaa

  AntwortenLöschen
 13. ihanaa päästä kurkkimaan ihan Oikeaan Intialaiseen perhe-elämään. Ostithan tuollaisen paidan? Ihan huippuhyvä! :D

  AntwortenLöschen