Donnerstag, 24. November 2011

Patisserie Allu

Enää kuukausi jouluaattoon ja ensimmäinen adventti lähellä eli oli aika alkaa joululeivonnaiset. Kokeilin eilen joulupiparitaikinaan possujen, sydänten, tähtien, enkeleiden ja joulukuusien lisäksi uutta muottia. Voilà, nämä pikkupiparit voi laittaa espresso- tai kahvikuppiin kiinni.


Ja sitten vielä Kissinger Brötchen, perinteisiä saksalaisia joululeipiä. Kissingen on kylpyläkaupunki, Brötchen sämpylä. En saanut selville, mistä nuo (isohkot) pikkuleivät ovat saaneet erikoisen nimensä.


600 gjauhoja
1 TLleivinjauhetta
200 gjauhettuja hasselpähkinöitä
300 gsokeria
1 ripaussuolaa
1 TLkanelia
2 Stückmunaa
200 gvoita
1 purkkiaprikoosimarmeladia

suklaakuorrutusta
Jauhot ja muut kuivat aineet keoksi leivinlaudalle, keskelle kuoppa, johon kananmunat. Kylmä voi palasina reunoille.
Kaikki aineet sekoitetaan nopeasti taikinaksi, jonka annetaan levätä tunti jääkaapissa. Muottina snapsilasi, noin 4-5cm halkaisija.
Paistetaan 10 min +200C. Väliin aprikoosikonfityyriä ja päälle suklaakuorrutus ja saksanpähkinä. Reunoille pitäisi laittaa vielä jauhettua pähkinää, mutta ei ollut tarpeeksi, joten jouduin jättämään pois. On kuulkaas mahtavan herkullista.

Kommentare:

 1. Allu, eikö Bad-Kissingen? Lumimies täytti siellä 40 vuotta. Hotelli tarjosi samppanjat!

  Minä olen aikaköyhä, eikä nyt jouluun vielä yhtään aikaa, ei ajatusta vaikka joulu on kaikista juhlista ianin. Hesarissa oli tänään hyvä juttu aikaköyhyydestä. Lumimies jo kolmena iltana viikossa valmennuksessa pitkän työpäivän jälkeen. Kuvittele, mitä se merkkaa minulle!

  AntwortenLöschen
 2. Ihana tuo "sydän kupissa". Näin jossain lehdessä (oon ostanut suomalaisia, ruottalaisia ja saksalaisia joululehtiä ni en muista missä...)juuri vastaavan ja mietin, että jaksaisko.

  On niin nätti, että tekis mieli jaksaa ;-D

  AntwortenLöschen
 3. Hannele: pitäiskin kokeilla lussebullar tänä vuonna
  Leena: no sehän se, Bad Kissingin. Enpä osannut odottaa, että joku suomalainen tuntisi paikan.
  Tanja: kannattaa jaksaa. Me tarjotaan aina espressoa aterian jälkeen ja siihen on kiva laittaa tuollainen pieni sydän koristeeksi.

  AntwortenLöschen
 4. Tuosta piparisydämestä kupin reunalla näyttää tulevan blogilaisten tämän joulun ykkösidea - sinä olet jo tehnyt, Tanja tuossa tumaili ja minäkin olen ollut jo aikeissa:-)

  AntwortenLöschen
 5. Clarissa: minäkin olen tuota varmaan vuosia miettinyt, mutta kun joskus syksyllä tuli tuo formu vastaan, niin ostin ja jopa leivoin

  AntwortenLöschen
 6. Hauska idea piparille tai muillekin pikkuleiville.

  Kuukausi, tosiaan. Vettä kun roikaa, niin ei joulu tule edes mieleen.

  Saga

  AntwortenLöschen
 7. Hui kauheata kuinka säikäytit - vain kuukausi jouluun, enkä ole vielä aloittanutkaan. Nyt tuli kiire. Tosin piparit leivon vasta jouluviikolla kun tyttäreni tulee tänne. Hän halusi niin. Minäpä otan reseptisi muistiin.

  AntwortenLöschen
 8. Kivan näköinen, taidan välittää idean meidän perheen/suvun joululeivontavastaavalle jollei hän ole jo sitä löytänyt jostain joululehdestä!

  AntwortenLöschen
 9. Nami,saanko tulla maistamaan?`
  Aika ihana pipari ,kun sen voi laittaa kupin kulmaan ja nuo kakkuset ovat tosi namin näköisiä!

  AntwortenLöschen
 10. No onhan siinä Goethe -kuppi.

  Bad Kissingenissä on suuria musiikkitapahtumia. Silloinkin oli.

  AntwortenLöschen
 11. Saga: ai vettä tulee? Meillä on kuuman kevään ja sateisen kesän jälkeen mitä aurinkoisempi syksy, jatkuvasti vaan aurinkoa, uskomatonta.
  Sira: kokeilepas
  Helena: ai niin, sulla on oma kokkileipuri, mun pitää tehdä kaikki itse
  Yaelian: voi kun tulisitkin♥
  Leena: no Johann Wolfganghan siinä

  AntwortenLöschen
 12. Voi, Allu...älä minua piinaa noilla ihanilla leivonnaisilla. Yritän olla syömättä makeaa, mutta on se vaan niin vaikeaa.

  AntwortenLöschen
 13. Vihreätniityt: eihän tämä kaukosyönti lihota

  AntwortenLöschen